Glacierise Отговорено Декември 13, 2004 Автор Отговорено Декември 13, 2004 Абе проблема ми е, че когато подпра кокалчетато на 1 пръст на лявата ръка на грифа (около което ми се върти китката), палецът ми отива много назад, за да прибера пръстите. И толкова назад отива, че се качва отгоре на грифа. Тва си е удобно, обаче е трудно, когато свиря с нормална постановка, да направя бързо вибрато и после пак да се върна в нормалната - не е икономично изобщо да се прави толкова голямо движение. :wall: Цитирай
synchu Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 Абе проблема ми е, че когато подпра кокалчетато на 1 пръст на лявата ръка на грифа (около което ми се върти китката), палецът ми отива много назад, за да прибера пръстите. И толкова назад отива, че се качва отгоре на грифа. Тва си е удобно, обаче е трудно, когато свиря с нормална постановка, да направя бързо вибрато и после пак да се върна в нормалната - не е икономично изобщо да се прави толкова голямо движение. :wall: А ако с другата постановка (с която не се гърчиш) като го правиш харесва ли ти как звучи? Защото ако ти харесва не би следвало да е проблем постановката.... Аз никога не съм се замислял как го правя..бтв... :think: Цитирай
Guitar_man Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 Свири повече упражнения за Разтягане на прастите Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 13, 2004 Автор Отговорено Декември 13, 2004 Свири повече упражнения за Разтягане на прастите Абе разтягам ги, ама са ми дълги, да ги еба. Триаа даги прибирам назад. Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 13, 2004 Автор Отговорено Декември 13, 2004 Абе проблема ми е, че когато подпра кокалчетато на 1 пръст на лявата ръка на грифа (около което ми се върти китката), палецът ми отива много назад, за да прибера пръстите. И толкова назад отива, че се качва отгоре на грифа. Тва си е удобно, обаче е трудно, когато свиря с нормална постановка, да направя бързо вибрато и после пак да се върна в нормалната - не е икономично изобщо да се прави толкова голямо движение. :wall: А ако с другата постановка (с която не се гърчиш) като го правиш харесва ли ти как звучи? Защото ако ти харесва не би следвало да е проблем постановката.... Аз никога не съм се замислял как го правя..бтв... :think: Ми като го правя с нормалната постановка не ме кефи нито как звучи, нито ми е удобно :wall: Цитирай
Guitar_man Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 Незнам как да ти помогна тогава Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 13, 2004 Автор Отговорено Декември 13, 2004 Постни видео да те видим как го праиш Цитирай
Guitar_man Отговорено Декември 13, 2004 Отговорено Декември 13, 2004 От къде да го взема? модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 13, 2004 Автор Отговорено Декември 13, 2004 Епа снимай се бре! Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 13, 2004 Автор Отговорено Декември 13, 2004 Ето кво вика многоуважаваният от нас Jamey Andreas: "Here are some things to make sure of when practicing vibrato: Make sure your thumb is wrapped around the neck in what used to be called a "bad" position, and in fact is bad for normal acoustic type playing. Make sure the thumb is helping you move the string with a pumping, squeezing kind of action. Make sure your finger, the one touching the string to vibrate the note, remains firm during the movement. Look in a mirror to make sure the string actually moves. Sometimes people are shaking their hand all over the place, but the string isn't moving! Make sure the little finger side of your hand keeps it's distance from the neck, and does not collapse and come to squeeze against the neck. If it does, it is a sure sign that the wrist and finger have collapsed, and so are not properly directing force to the string. This side of the hand will come in toward, then move away from the neck in the course of doing the "dial turning" action of the wrist and forearm described above." Е аз точно това правя! Значи триаа просто да науча да премествам ръката между тези две позиции по-добре... Цитирай
Recommended Posts