Glacierise Публикувано Декември 10, 2004 Публикувано Декември 10, 2004 Какъв тип вибрато предпочитате? Използвате ли няколко вида? Мене лично особено ме интересува въпроса - като правите рок вибрато, палецът ви отива ли върху 6-та струна (да обгръща грифа)? Цитирай
gmoykin Отговорено Декември 10, 2004 Отговорено Декември 10, 2004 Понякога ползвам съчетание м/у 'цигулково' и добре познатото ни 'китарно'. Но по-често просто се опитвам да източа чувството през пръстите си и вибратото се пръква само. Важно е ръката да е отпусната и да свириш всеки тон като единствен. Никога не свиря с левия палец на 6-та струна, според мен е грешна постановка, която би ми прееб..а китката. За guitarplayers с яко вибрато винаги съм посочвал Scott Henderson, John Scofield, Jeff Beck etc. Цитирай
Glacierise Отговорено Декември 10, 2004 Автор Отговорено Декември 10, 2004 Нe става въпрос за свирене с палеца на лявата ръка, а за 'обхващане' на грифа Цитирай
Sturmfuhrer Отговорено Декември 10, 2004 Отговорено Декември 10, 2004 Понякога ползвам съчетание м/у 'цигулково' и добре познатото ни 'китарно'. Но по-често просто се опитвам да източа чувството през пръстите си и вибратото се пръква само. Важно е ръката да е отпусната и да свириш всеки тон като единствен. Никога не свиря с левия палец на 6-та струна, според мен е грешна постановка, която би ми прееб..а китката.За guitarplayers с яко вибрато винаги съм посочвал Scott Henderson, John Scofield, Jeff Beck etc. Може и да е адски грешно, обаче е яко някои басисти го праат много готино Цитирай
Fenix Отговорено Декември 10, 2004 Отговорено Декември 10, 2004 Вибрато тип Zakk Wylde!!!! мноо ме кефи тоя стил на свирене (и като е с флажолет и стаа страхотно ) Ми обикновено палеца ми обгръща грифа, да. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 10, 2004 Отговорено Декември 10, 2004 Мен ме кефят много два варианта: на Б.Б.Кинг, което е с една странна ротация и при предния ми опит се контузих и това на Сатч, където държи струната със сгънат среден пръст, а останалите са му изопнати. Няк'во яко е! И на Стив Вай с ръчкалото бива Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 10, 2004 Отговорено Декември 10, 2004 Мен ме кефят мног два варианта: на Б.Б.Кинг, което е с една странна ротация и при предния ми опит се контузих ( ) и това на Сатч, където държи струната със сгънат среден пръст, а останалите са му изопнати. Няк'во яко е! А и на Стив Вай с ръчката не е лошо Никак дори! Ама аз си мисля,че Ицо пита за вибрато без използване на tremolo bar...?! Или...?! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Декември 10, 2004 Отговорено Декември 10, 2004 Предполагам да, ама не се сдържах Цитирай
Black Bird Отговорено Декември 11, 2004 Отговорено Декември 11, 2004 мен пъ ме кефи вибрато от китката с наклон 45 градуса ако може с по големи кръгови движения Цитирай
jFog Отговорено Декември 11, 2004 Отговорено Декември 11, 2004 Какъв тип вибрато предпочитате? Използвате ли няколко вида? Мене лично особено ме интересува въпроса - като правите рок вибрато, палецът ви отива ли върху 6-та струна (да обгръща грифа)? Зависи много от скороста на нещото което свириш, и ако е мелодия или соло.....колко е бързо (това май го казах).. при мен поне колкото е по бърза мелодията толкова по цигулкова го правя а това за 6 -та струна и левия палец май много не го топля, но свирейки даре4ем от 10 прагче нагоре може и да се каже че палеца е отзад на грифа подпирайки го колкото по надолу слизаш като че ли по се "обгръша" грифа. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 12, 2004 Отговорено Декември 12, 2004 Зависи много от скороста на нещото което свириш, и ако е мелодия или соло..... Зависи от всичко! Знанията и уменията са "1 на ръка", но си е необходим усет... Цитирай
Guitar_man Отговорено Декември 12, 2004 Отговорено Декември 12, 2004 Зависи от това как си се учил.По принцип при правилния похват палецът не трябва да се показва от горе модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 12, 2004 Отговорено Декември 12, 2004 Е, да, ама не всички са започнали с класическа китара Пък и я ги гледай колко големи китаристи има с неправилни похвати...тъй че: да не ти пука! :green: Цитирай
Guitar_man Отговорено Декември 12, 2004 Отговорено Декември 12, 2004 Големи китаристи с неправилни похвати не съм виждал.Те затова са и големи-използват тези неща за шоу модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Recommended Posts