Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Имам следната идея , в една кутия да монтирам потенциометри и два женски жака за вход и изход.Потенциометрите скам да ги свържа така че да мога да корегирам са тях сила на звука , високи и ниски, допълнително високи и ниски . Това се налага защото усилвателят ми е направяен от баща ми и е без потенциометри (примитивен).Мисля че разбрахте идеята ми , това ще се явява като ефект (ще се свързва като такъв). Можете ли да ми кажете как да свържа потенциометрите с някаква схема.

Отговорено
Имам следната идея , в една кутия да монтирам потенциометри и два женски жака за вход и изход.Потенциометрите скам да ги свържа така че да мога да корегирам са тях сила на звука , високи и ниски, допълнително високи и ниски . Това се налага защото усилвателят ми е направяен от баща ми и е без потенциометри (примитивен).Мисля че разбрахте идеята ми , това ще се явява като ефект (ще се свързва като такъв). Можете ли да ми кажете как да свържа потенциометрите с някаква схема.

Здравей,

Това което ти трябва се нареча предусилвател или преамм! За съжаление няма да можеш да минеш само с потенциометри.Напиши точно какво желаеш (само чист канал ли да има или и такъв с изкривяване, какви да са корекциите и т.н. ), и педполагам, че ще се намерят хора които да дадат решение на проблема

ти!

Поздрави,

Петър

Отговорено

може и някакво кривене , но само ако е елементарно за правене , на истина елементарно

, но да се придържаме към чистия звук

Айде де няма ли някой да ми помогне с някакви схеми

Отговорено

В твоя случай ти трябва ето това:

http://guitars.musiciansfriend.com/product...edal?sku=151324

Иначе може да се направи и нещо подобно, но доста по-елементарно. Само с усилване, ниски, средни и високи например.

Ако ти се занимава да си правиш ето нещо, което ще ти свърши работа - списание "Млад конструктор":

http://constructor.bg/shop/product_info.ph...oducts_id=10782

Поръчай си този брой и готовата платка с елементите и действай... :cheers2:

Отговорено (Редактирано)

сигурно пак съм неразбран

това , което искам е да ми покажете как да свържа два потенциометъра така че един да увеличава и намалява а другия да е за високи и ниски

Редактирано от hristo9
Отговорено

^ Не че си неразбран просто неразбра колегата като ти обясни че нещата не са толкова прости. Най-добре ако питаш мен и най-евтино ще ти излезе ако в усилвателя се вгради въпросното нещо. Потенциометър за регулиране на силата лесно може да се направи а даже би трябвало този от китарата да ти върши работа.

За съжаление преправянто на усилвателя ще струва колкото да си купиш едно кубенце настаро има ги по 50-60лв.

Друг вариант е да си намериш нещо като BOSS GE-7 във форума изпадат за по 100-тина лева. С него ще имаш доста вариации на звука.