oBfusCATed Публикувано Декември 19, 2005 Публикувано Декември 19, 2005 Здравейте, за съм начинаещ свирач, зарибен по метълиска музика и решен да си земе кубенце. Обаче найстина трябва да е кубенце, мъничко 10/15 вата за да може да се свири в домашни условия (жилищен блок) без да се стига до саморазправа със съседите Пък и кубенцето да работи в някакъв оптимален режим (ако може въобще да се говори за такова нещо) примерно 3/10 за волумето. Може ли да препоръчате марки, модели и магазини от където може да се намерят? За сега, а предполагам и за следващите 2-3 години ще свиря на ямаха ерг 121, а за ефект мисля да ползвам дигитек метъл мастер/дет метъл или метъл зоне на босс. Цитирай
7thString Отговорено Декември 19, 2005 Отговорено Декември 19, 2005 На мен Фендер Фронтман 15Г ми вършеше идеална работа и много добре се "разбираха" със същия модел ямаха За домашни условия е много добро кубе, въпреки, че според мен е по-удачно да вложиш парите за някакво процесорче, ако целта ти е само да репетираш у дома с него. Имай предвид, че тия въшки на репетиция изобщо не се чуват Цитирай
rockstar666 Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 На мен Фендер Фронтман 15Г ми вършеше идеална работа и много добре се "разбираха" със същия модел ямаха За домашни условия е много добро кубе, въпреки, че според мен е по-удачно да вложиш парите за някакво процесорче, ако целта ти е само да репетираш у дома с него. Имай предвид, че тия въшки на репетиция изобщо не се чуват Подкрепям! Цитирай
vovcho Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 Вземи си едно Peavey Rage 158, ако питаш мен. Мене много ме кефи това, аз имах стар модел някъв и бях много доволен, препродадох човека след мен също много доволен. Не знам може да имам някакви сантименти към тея кубета, ама пробвай може да ти хареса Цитирай
Icarus Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 (Редактирано) Имай предвид, че тия въшки на репетиция изобщо не се чуват Абеее зависи от въшката :green: Преди в репитиционната ни свириха още некви хорица и ползвах кубето на китариста им - 60 вата, запазено. Хубу, ама човека си го взе и се махна и вчера като се изръсих там като пич с 15 ватовия Парк издухах сички едит: вовчо правилно разправява. има добри попадения в тия пивита. Редактирано Декември 20, 2005 от Icarus Цитирай
TONY Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 fender frontman,marshall-10 и 15 вата, peavey -rage, behringer 108 - firebird - това са успешни малки комбо усилватели - 8 инчови говорители за 15 ватовите или 6 инчови говорители за 10 ватовите може би най красив на външен вид е берингера с бургудско червената кожа като звук - разликите не са космически и по правило - фендера си звучи по фендерски, маршала по маршалски - но не очаквай - звук на 100% с голямите кубета тези обаче - да свириш в апартамент и да не притесняваш много околните са много по подходящи така че хващай китарата и обиколи магазините Цитирай
mistik Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 Имай предвид, че тия въшки на репетиция изобщо не се чуват Абеее зависи от въшката :green: Преди в репитиционната ни свириха още некви хорица и ползвах кубето на китариста им - 60 вата, запазено. Хубу, ама човека си го взе и се махна и вчера като се изръсих там като пич с 15 ватовия Парк издухах сички едит: вовчо правилно разправява. има добри попадения в тия пивита. имам абсолютно същия случай Цитирай
Carpe_diem Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 Пич, купи си Larious. Аз от известно време вдигам шум с едно такова кубенценце - 20 W е, ама надвиква барабани, като си реши... Ама не го продавам хахаха... Виж, ако ти трябва дисторшън, мога да помогна (Boss - Heavy Metal)... Даже ще ти го продам в комплект с един еквалайзер... Пуснал съм обява някъде тука, ама беше отдавна и се е загубила някъде към 678 страница на обявите... Цитирай
AwXy Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 fender frontman,marshall-10 и 15 вата, peavey -rage, behringer 108 - firebird имам го въпросният behringer.разликата с marshall и vox е повече от огромна. Цитирай
7thString Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 Имай предвид, че тия въшки на репетиция изобщо не се чуват Абеее зависи от въшката :green: Преди в репитиционната ни свириха още некви хорица и ползвах кубето на китариста им - 60 вата, запазено. Хубу, ама човека си го взе и се махна и вчера като се изръсих там като пич с 15 ватовия Парк издухах сички едит: вовчо правилно разправява. има добри попадения в тия пивита. имам абсолютно същия случай Не става въпрос, че не се чува, ами, че се губи... все пак както и да го мериш, ситуацията в която ставаше "двубоя" беше тоя 15в фендер и 120в behringer + 100в басово кубе + 300в PA + барабаниста ни дето свири с точилки вместо палки А, и се сетих още нещо- за съвсем домашна обстановка, има едни 5-10 ватови Stagg-чета, сигурно са под 80-100лв и вадят сносен звук. Бях гледал някъде и такива съвсем малки, които стават и с батерии и ако нямах процесор сигурно щях да си взема такова за като пътувам с влак Цитирай
TONY Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 имам го въпросният behringer.разликата с marshall и vox е повече от огромна. аз пък си спомням че не звучеше зле - интересното е че е едноконален - с една врътка - от клийн към драйв естествено маршал ифендер са по установени и както предложих oBfusCATed -да си вземе китарата и да пообиколи магазините Цитирай
npace Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 хаха такова малко усилвателче на батерии би било голям фън да си взимам китарата на училище и да бича метъл Цитирай
7thString Отговорено Декември 20, 2005 Отговорено Декември 20, 2005 Fender Mini Deluxe MD-20 Battery Powered Guitar Practice Amp Fender® Amp Can Portable Amplifier w/power supply Marshall MS4 Mini Micro Full Stack Battery Amplifier Маршалчето изглежда най-яко Цитирай
oBfusCATed Отговорено Декември 20, 2005 Автор Отговорено Декември 20, 2005 oBfusCATed -да си вземе китарата и да пообиколи магазините Дам така ще направя ама след нова година. А като се избира какво точно трябва да се гледа? Само дали звука ме кефи? Имай предвид, че тия въшки на репетиция изобщо не се чуват Ами няма скоро да ходя по репетиции. И идеята за процесор не ме кефи. В момента бича на компа с гадни колонки през един метъл мастер, като поедно време пусках и зоом-505-1 и хич не ме изкефи, някакси не звучи грубо. А може ли да споменете и магазини откъдето да ги намеря въпросните машинки, ако има и линк-ове още по-добре Цитирай
Recommended Posts