Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да възстановим гласа си ако се е скапал....


james-assya

Recommended Posts

Имам едно малко въпросче. Нета е залят с информация как да се разпяваме,как да загряваме и така нататък преди да почнем да пеем (неща, които да си призная никога не съм правила), но никъде не съм срещала информация как да възстановим гласа си след като сме прегряли от пеене, предрали сме го от викане, но искаме да продължим да пеем и ни е нужно за няколко минутки да си върнем силата. Не съм професионална певица някой да не си помисли така, просто понякога прекалявам особено когато съм леко болна, а пък после ми се иска да продължа да пея. Така че ако знаете някакви упражнения, някакви трикове, с които в рамките на няколко минути можете да възвърнете формата на гласа си, моля споделете. Вярвам, че ще има много хора, на които това ще им е дори по-полезно от на мен, защото много предполагам са професионалисти и се занимават с публични изпълнения и мисля, че за всички ще е интересно да знаят с какво да си помагат. Благодаря предварително :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

няма вариант в който след продъължително крещене с пълно гърло да се възсатановиш дори и за няколко часа

Иначе сън витамини и спокойствие :offtopic-001:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сън витамини и СПОКОЙСТВИЕ............... тая екстра откъде да си я набавя? :music336:

 

Иначе за пастилките хубаво, но ми е интересно да се изкопае някакво упражнение, иначе трябва да се измисли :thumbs_up: Не може да няма...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Гласът не е пръсти,които да загрееш,да направиш упражнения и да си наред!Ако нямаш възможност за сън,спокойствие,витамини и мълчание,пробвай да не стигаш до претоварване изобщо!Има едни хапченца "Хомеовокс"...те са за ларингит,преумора на гласни струни и са хомеопатични.На мен ми помагат,ако се налага да натоварвам повече гласа си.Другият вариянт е обикновените хапчета за гърло,но тези които са с лидокаин.Задържат временно положението да не останеш без глас на самия концерт.Топлото чайче и одеалце също трябва да помогнат :rolleyes: Иначе досега не съм чувала за упражнения, наричани "като ти се скапе гласът",най-малкото защото ще затормозят още повече вече изнеженото положение ;) Спазвай "Правила как да НЕ прецакаме гласа си :rulez: " и няма да имаш нужда от тая тема !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 months later...

Аз се сещам само за едно упражнение и то е сън :)

Иначе сериозно... Според мен най-важното е гласът да е трениран за точно определения вид и количество натоварване. Мисля, че така си гарантираш солидно бързо възтановяване при малко повече умора

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.