james-assya Публикувано Ноември 15, 2009 Публикувано Ноември 15, 2009 Имам едно малко въпросче. Нета е залят с информация как да се разпяваме,как да загряваме и така нататък преди да почнем да пеем (неща, които да си призная никога не съм правила), но никъде не съм срещала информация как да възстановим гласа си след като сме прегряли от пеене, предрали сме го от викане, но искаме да продължим да пеем и ни е нужно за няколко минутки да си върнем силата. Не съм професионална певица някой да не си помисли така, просто понякога прекалявам особено когато съм леко болна, а пък после ми се иска да продължа да пея. Така че ако знаете някакви упражнения, някакви трикове, с които в рамките на няколко минути можете да възвърнете формата на гласа си, моля споделете. Вярвам, че ще има много хора, на които това ще им е дори по-полезно от на мен, защото много предполагам са професионалисти и се занимават с публични изпълнения и мисля, че за всички ще е интересно да знаят с какво да си помагат. Благодаря предварително Цитирай
Caruso Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 няма вариант в който след продъължително крещене с пълно гърло да се възсатановиш дори и за няколко часа Иначе сън витамини и спокойствие Цитирай
Whatever Отговорено Ноември 16, 2009 Отговорено Ноември 16, 2009 Има едни пастили "Фитолор", на мен много ми помагат. Цитирай
james-assya Отговорено Ноември 16, 2009 Автор Отговорено Ноември 16, 2009 Сън витамини и СПОКОЙСТВИЕ............... тая екстра откъде да си я набавя? Иначе за пастилките хубаво, но ми е интересно да се изкопае някакво упражнение, иначе трябва да се измисли Не може да няма... Цитирай
almost a singer Отговорено Ноември 17, 2009 Отговорено Ноември 17, 2009 Гласът не е пръсти,които да загрееш,да направиш упражнения и да си наред!Ако нямаш възможност за сън,спокойствие,витамини и мълчание,пробвай да не стигаш до претоварване изобщо!Има едни хапченца "Хомеовокс"...те са за ларингит,преумора на гласни струни и са хомеопатични.На мен ми помагат,ако се налага да натоварвам повече гласа си.Другият вариянт е обикновените хапчета за гърло,но тези които са с лидокаин.Задържат временно положението да не останеш без глас на самия концерт.Топлото чайче и одеалце също трябва да помогнат Иначе досега не съм чувала за упражнения, наричани "като ти се скапе гласът",най-малкото защото ще затормозят още повече вече изнеженото положение Спазвай "Правила как да НЕ прецакаме гласа си " и няма да имаш нужда от тая тема ! Цитирай
FFFDF Отговорено Март 2, 2010 Отговорено Март 2, 2010 Аз се сещам само за едно упражнение и то е сън Иначе сериозно... Според мен най-важното е гласът да е трениран за точно определения вид и количество натоварване. Мисля, че така си гарантираш солидно бързо възтановяване при малко повече умора Цитирай
Recommended Posts