fLiSk Отговорено Ноември 16, 2009 Отговорено Ноември 16, 2009 kolio_k написа: Не мога да се отърва от чувството, че една голяма част от китаристите си избират инструментите преди всичко по вида, вместо по саунда, но се питам защо ли е така? Заради това, дето ти си го споменавал поне 2-3 пъти - липса на среда. Защото повечето хора виждат повече от 1-2 китари на снимка и нямат възможността да пробват кой знае колко различни марки и модели И заради нашенската склонност винаги да търсим някакви абсолюти. Нещо дето да е "най-", "по-", "единствено", "първо" и т.н.
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 16, 2009 Отговорено Ноември 16, 2009 (Редактирано) Amentis написа: Фък ит. Джаксън Кефи. Ми аз като съм фен на PRS, Gibson, Ibanez, Fender, Parker, Schecter, BC Rich и Core, пък и нескъпите Richwood, по една тема за всички ли за си направя, където да обяснявам колко са хубави? В общи линии, вече разбрахме много добре колко ти харесват тези китари, обаче истината е, че са китари като всички други. За теб популярните им модели са красиви и изящни, за мен - ръбати и не много удобни. До личен вкус е. Доста индийски модели идваха за ремонт - почти всички с не чак толкова малки забележки. Да не говоря, че и Японски DK2M ми дадоха да ремонтирам нов - за недобре нивелирани позиции и недобре сложен заключващ нът - беше по-височко и на акорди звучеше фалшиво. Виж - проверявах адаптерите на едно DKMG(собстеникът му мислеше, че белия шум на активните ЕМГ-та е дефект) и то(DKMG-то) ми хареса много повече oт гореспоменатите. Спомням си също, че едно Kelly, което съфорумника black_waltz ми донесе преди време беше с толкова тесен фингърборд, че се изискваше внимание за да не изкараш външните струни навън. Забелязал съм го и при други модели, където обаче не е фрапиращо, защото там прагчетата не са взети толкова много отстрани и е по-прилично положението. В тоя ред на мисли, не мисля, че са лоши китари, но не мисля, че има нещо с което блестят над конкуренцията. Разбира се, винаги можеш да си фен на каквото си поискаш, обаче не е добре да се правят лъжесравнения с конкурентни фирми, само защото си фен. Редактирано Ноември 16, 2009 от Evtim Djerekarov
Fenix Отговорено Ноември 16, 2009 Отговорено Ноември 16, 2009 Amentis написа: Свирят за цената си е добре казано,защото много китари на същата цена свирят по лошо..... Няма китари, които да свирят лошо... Има некадърници дето свирят на китари лошо. Хубаво е да се уточни. оттам нататъка, няма никакво значение китарата...
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 17, 2009 Отговорено Ноември 17, 2009 (Редактирано) Е, да де, ама не . В смисъл, за некадърното свирене е 100% вярно, но за съжаление е и 100% вярно, че китарите, които най-често обсъждаме във форума(като изключим скъпите и някои ма-а-алко по-свестни модели евтинджоси) са около 100% боклуци . Редактирано Ноември 17, 2009 от Evtim Djerekarov
metalhammer Отговорено Ноември 17, 2009 Отговорено Ноември 17, 2009 (Редактирано) време е за катанец тук .... Редактирано Ноември 17, 2009 от metalhammer
Recommended Posts