Jump to content
Българският форум за музиканти

Как да ползвам йониката си като аналогов синтезатор


Izverg

Recommended Posts

Така и не намерих конкретна тема с отговора на моя въпрос, така че извинете ме ако се повтарям.

 

Има ли начин да свържа своята йоника Casio ctk-450 с компютъра и с някакъв вид софтуер да модулирам и кривя звука в реално време. Клавиатурата има само audio out, в който мога да ръгам слушалки, нищо по- особено, за да мога да я свържа.

Малко съм объркан с термините и именно кое какво е, но в крайна сметка, чрез компютъра си бих искал от клавиатурата си Касио, да имам нещо

. Предварително ви благодаря и отново съжалявам, ако вече съществува такава тема :D
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йоника, е името на първата фирма за производство на електрони клавишни инструменти създадена в бившата ГДР (Германска Демократична Република). Инструмента се състои от йонни елементи и от там идва името, по късно се преиминува "Регент" и накрая става известно като "Вермона". :hysterical:

 

Клипчето което си качил е на монофоничен синтезатор мини муг (носи името на своя създател Bob Moog) това е доста скъпа и рядка машинка.

 

Тоята свирка по смъртно няма как да я вържеш с каквото и да е устройство и да се занимаваш с кривата на звука. За целта ти трябва синтезатор който да има миди вход и изход (на бг език Музикална Информация на Дигитални Инструменти )

За да можеш да променяш амлитудата на звука в реално време синтезатора трябва да има изведени параметрици (с връткащите потенциомтри да моделираш звука от съответните генератори)

Някой по-стари дигитални синтезатори имат един допълнителен програматор който е на аналогов принцип точно за тази цел както например Roland JX 3P.

 

Това е набързо споделено за да имаш поне малко инфо, с една дума да не си губиш времето с касиото за търсене на невъзможното освен ако нямаш инженерски наклоности и да го префасонираш. С две думи смени свирката когато имаш възможност.

 

Дерзай и успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОСВЕН ако не ти свърши работа нещо като китарен ефект или по-добре Пандора. Опитай дали това е което търсиш като кривене и разбутване на звука в реално време. Ако не е! Сменяй клавира.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 5 months later...

Прощавайте, че повдигам стара тема. Само да допълня - ако искате подобни тембри да постигате с помощта на компютъра си, синтезаторът Мууг си има софтуерен вариант.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.