Izverg Публикувано Ноември 14, 2009 Публикувано Ноември 14, 2009 Така и не намерих конкретна тема с отговора на моя въпрос, така че извинете ме ако се повтарям. Има ли начин да свържа своята йоника Casio ctk-450 с компютъра и с някакъв вид софтуер да модулирам и кривя звука в реално време. Клавиатурата има само audio out, в който мога да ръгам слушалки, нищо по- особено, за да мога да я свържа. Малко съм объркан с термините и именно кое какво е, но в крайна сметка, чрез компютъра си бих искал от клавиатурата си Касио, да имам нещо . Предварително ви благодаря и отново съжалявам, ако вече съществува такава тема Цитирай
miro2bg Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 С твоята "йоника" това няма как да стане. Цитирай
Packo Packomirov Отговорено Ноември 14, 2009 Отговорено Ноември 14, 2009 ...май ще ти трябва нова "йоника" ...с midi вход/изход Цитирай
Izverg Отговорено Ноември 14, 2009 Автор Отговорено Ноември 14, 2009 Ясно! Разбрах също така че има нещо притеснително в думата "йоника", няма да я употребявам вече Благодаря ви Цитирай
Драго Отговорено Ноември 15, 2009 Отговорено Ноември 15, 2009 Йоника, е името на първата фирма за производство на електрони клавишни инструменти създадена в бившата ГДР (Германска Демократична Република). Инструмента се състои от йонни елементи и от там идва името, по късно се преиминува "Регент" и накрая става известно като "Вермона". Клипчето което си качил е на монофоничен синтезатор мини муг (носи името на своя създател Bob Moog) това е доста скъпа и рядка машинка. Тоята свирка по смъртно няма как да я вържеш с каквото и да е устройство и да се занимаваш с кривата на звука. За целта ти трябва синтезатор който да има миди вход и изход (на бг език Музикална Информация на Дигитални Инструменти ) За да можеш да променяш амлитудата на звука в реално време синтезатора трябва да има изведени параметрици (с връткащите потенциомтри да моделираш звука от съответните генератори) Някой по-стари дигитални синтезатори имат един допълнителен програматор който е на аналогов принцип точно за тази цел както например Roland JX 3P. Това е набързо споделено за да имаш поне малко инфо, с една дума да не си губиш времето с касиото за търсене на невъзможното освен ако нямаш инженерски наклоности и да го префасонираш. С две думи смени свирката когато имаш възможност. Дерзай и успех! Цитирай
Izverg Отговорено Ноември 15, 2009 Автор Отговорено Ноември 15, 2009 Ясно, значи нямам шанс! Аз първо да си купя по- хубаво акустично, пък тогава ще мисля за такива играчки Мерси все пак Цитирай
kalinpetkov Отговорено Ноември 23, 2009 Отговорено Ноември 23, 2009 ОСВЕН ако не ти свърши работа нещо като китарен ефект или по-добре Пандора. Опитай дали това е което търсиш като кривене и разбутване на звука в реално време. Ако не е! Сменяй клавира. Цитирай
david Отговорено Май 18, 2010 Отговорено Май 18, 2010 Прощавайте, че повдигам стара тема. Само да допълня - ако искате подобни тембри да постигате с помощта на компютъра си, синтезаторът Мууг си има софтуерен вариант. Цитирай
Recommended Posts