PR1KA3L1BK0 Публикувано Ноември 9, 2009 Публикувано Ноември 9, 2009 Здравейте колеги ! Нов съм в този форум. Имам един приятел, който свири на китара и съм му обещал да му направя безжична система за китарата. Може ли да ми кажете някаква схема или да ми препоръчате някой сайт в който мога да намеря такава. Ако някой от вас е правил подобна схема моля да ми сподели тънкости и съвети, ако не е тайна разбирасе Благодаря Ви предварително ! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 (Редактирано) Има вече такава тема със схема, обаче трябва да те предупредя, че схемата е много сложна и използва доста скъпи части. Ако нямаш поне 10 години сериозен опит с електроника, няма да я направиш. Предполагам, че ще излезе и по-скъпо, отколкото да се закупи, понеже частите се намират трудно и са специализирани. Говоря за цифрова система с ниво на шум, достатъчн ниско, че да може да се ползва за китара. Иначе прости радиосхемки бол, но там шумът е толкова голям, че няма да може да се свири на китара, ще шуми много, ще прихваща смущения и изобщо няма да стане както трябва. Редактирано Ноември 9, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
emil Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 (Редактирано) Ами има не лоши такива системи за не много пари. За втора употреба се намират доста добри оферти. Според мен не си заслужава загубата на време и пари да се прави. Не съм правил такава система но съм ремонтирал нялколко. Ето малко информация: - използва се разнесено приемане с 2 антени - модулацията е квадратурна - аналоговия сигнал се компресира с цел свиване на ЧЛ - подходите за компресия са два - аналогов с компресор в предавателя и експандер в приемника; или цифров - ползва се MPEG компресия. Предполагам че при цифровите има и методи за корекции на грешки. Възможно е да ползват Витерби. - работят около 850MHz - ползват се специализирани ИС и DSP-та Редактирано Ноември 9, 2009 от emil Цитирай
PR1KA3L1BK0 Отговорено Ноември 9, 2009 Автор Отговорено Ноември 9, 2009 Радвам се, че отговорихте толкова бързо. Но нека все пак да погледна някоя схема и да преценя сам колко е сложна, мисля че така е най-добре, от колкото да ми обяснявате колко са сложни и колко опит ми трябва. Все пак съм мазОхист Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=24600&st=0 Имай предвид, че хубавата схема най-вероятно(ако стане, трябва ти измерителна техника за да я направиш и настроиш), ще излезе по-скъпо от готовото устройство. Затова, ако проблем е бюджетът - по-добре твоя приятел да си събере пари. Цитирай
PR1KA3L1BK0 Отговорено Ноември 9, 2009 Автор Отговорено Ноември 9, 2009 Благодаря, но освен един радиомикрофон друго не видях в темата. Другите линкове нямат схеми Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Значи само аз виждам една проста(и недобра) схема за китара, както и схеми на приемници/предаватели на Зенхайзер в темата?!? Цитирай
PR1KA3L1BK0 Отговорено Ноември 9, 2009 Автор Отговорено Ноември 9, 2009 Убедихте ме че това наистина не е шега работа Колкото и да съм упорит и колкото и голям мазOхист да съм, предавам се пред това ! Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Aко ти е за играчката, можеш да направиш първата схемка, която съм дал. Цитирай
wait_and_bleed Отговорено Ноември 10, 2009 Отговорено Ноември 10, 2009 горе/долу колко пари струва 1 ново устройство? Цитирай
emil Отговорено Ноември 11, 2009 Отговорено Ноември 11, 2009 ^ 300 - 1000лв в зависимост от качеството Цитирай
Recommended Posts