aleksandurg Публикувано Ноември 7, 2009 Публикувано Ноември 7, 2009 В момента свиря със едни струни на D`Addario , които сами изключително твърди не помня обаче дали бяха 10ки или 12ки но изключително мн ме болят пръстите поне 2 дена след като предозирам със свиренето . Свиря от 6 месеца и това спъва тренировките ми , защото ми се свири а не мога да хвана китарата от болка та се замислям да ги сменя с някои по-меки . Какво ще ме посъветвате по-тънки ли да взема , не е ли важен фактор също и матеряла от който са направени ? Ами найлоновите ? Немога ли да сложа пръвоначлно такива докъто се понауча и след това да се върна към металните ? Цитирай
Guest Отговорено Ноември 7, 2009 Отговорено Ноември 7, 2009 Мойто скромно мнение , е че не трябва да сменяш металните струни с найлонови защото силите , с който опъват найлоновите са по-малки от металните и това може да доведе до измятане на грифа . Мога да ти кажа аз какво правя като ме заболят пръстите , слагам си обикновен лейкопласт върху пръстите в зоната , с която натискам струните и по този начин продължавам със свиренето без да изпитвам болка. Дано съм бил полезен. Цитирай
Додо Отговорено Ноември 7, 2009 Отговорено Ноември 7, 2009 Ако питаш мен, не ги сменяй изобщо, а си остани с тях. Ще те боли известно време, да, но ще свикнеш, а веднъш свикнеш ли ще ти е много по - лесно за напред и ще звучиш по - добре (по - дбели струни = по - добър тон). В общи линии те съветвам: "Трай бабо за хубост". Цитирай
aleksandurg Отговорено Ноември 7, 2009 Автор Отговорено Ноември 7, 2009 и аз все това си повтарях през тея месеци , но така все не мога да си изчистя грешките колкото и да свиря и се ядосвам че не напредвам а стоя на едно място :curse: Цитирай
rinti Отговорено Ноември 7, 2009 Отговорено Ноември 7, 2009 А нас басистите питаш ли ни Ще свикнеш щом аз свикнах с струна 105... Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 7, 2009 Отговорено Ноември 7, 2009 На първо място, не си показал каква е китарата, следователно не знаем за какви струни е предназначена. Цитирай
aleksandurg Отговорено Ноември 7, 2009 Автор Отговорено Ноември 7, 2009 Kитарата е стара кремонка наскоро пообновена от мен . Цитирай
Metalix Отговорено Ноември 7, 2009 Отговорено Ноември 7, 2009 Евала за обновяването, много добре си се справил, особено най-много ми харесва как си скрил дупките от потенциометрите. Иначе, ако те болят толкова често пръстите - вземи си малко почивка. Не се напрягай когато те боли. Ще свикнеш. Успех! Цитирай
Chipsan Отговорено Ноември 7, 2009 Отговорено Ноември 7, 2009 И аз като почнах да свиря имах мазоли. Изчаках да ми изчезнат и почнах пак да си свиря. Пръстите ще ти станат по-твърди и според мен(не съм музикант и не разбирам много) ще започне да се изкарваш по-приятни "звуци" от китарата Цитирай
aleksandurg Отговорено Ноември 7, 2009 Автор Отговорено Ноември 7, 2009 Там е въпроса че си почивах през тея 2 седмици даже и повече през които я обновях китарката и сега ме понаболяват стабилно пръстите и не мога да свиря повече от 30 мин. затова пищя Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 7, 2009 Отговорено Ноември 7, 2009 (Редактирано) Ако са прекалено обтегнати струните, нещо не е съвсем наред. Може да е от сетъпа на китарата. Радвам се, че си си постегнал кремоната, но според мен няма да е никак зле да инвестираш в някаква друга китарка. Това е евтина шперплатена кремонка, която едва ли някога ще спре да има проблеми, а за звука й да не говорим... Редактирано Ноември 7, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
euphoriaburn Отговорено Ноември 7, 2009 Отговорено Ноември 7, 2009 Кремоната е голяма спънка! Разстоянието между струните и грифа също може да е! Настройвай я с тунер или нещо което ще ти индикира, че струните са в правилният тон. Нормално е да е болят пръстите и да ти се боли кожата трябва свирене и постоянство за да ти загрубеят пръстите и вече няма да имаш "плюски". Решението е Свирене до откат. по 4 часа на ден. Прави упражнения като например Постоянство и дерзай Цитирай
aleksandurg Отговорено Ноември 7, 2009 Автор Отговорено Ноември 7, 2009 Да планирал съм покупката на нова такава , но чакам да премине финансовата криза инъче китарата я настройвам с guitar pro-то ,благодаря на всички отзовали се успешно ме разобедихте да сменям струните ще наблягам на тренировките :mellow: -_- Цитирай
Recommended Posts