horsefucker Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 (Редактирано) 5) Jackson-а много добре го знам. Това е единият модел, за който се чудех. Ако може да напишеш още един два реда лични впечатления за него. Колегата с DK2M не знам какво му е мнението за китарката, но аз съм пробвал всичките модели Джаксъни /без къстъм шоп и спрените от производство/. Мога да кажа, че DK2M е доста евтина, за качеството, което предлага. Под 1000 лв., ако не се лъжа 976 лв. Адаптерите са оригинални Seymour Duncan. Не дават почти никакъв брум. Бързичка е ако мога така да се изразя. Абе в общи линий според мен би ти свършила работа, без да е необходимо да се изръсваш прекалено дебело. Пък и ще имаш повече пари за усилвателче. Други модели Джаксън от който съм доволен са DXMG - 916 лв. с EMG-HZ. И по-скъпия вариант - DKMG, с арчтоп и EMG 81/85. Доста добре звучат и двете. А ако не държиш адаптерите да се оригинални може да пробваш DX10D. Много е прилична китарката за цената от 836 лв., но адаптерите са Duncan Designed HB103 и бучат повече от оригинала. Само да вметна, че ако не харесваш floyd rose, има и Jackson DKMGT, който е като DKMG, само че е string-thru. Сега незнам дали държиш китарата да е с лепен гриф или нек-тру. Ако държиш на тази опция, Джаксън не е за теб, защото техните модели с нек-тру са скъпички - от порядъка на 2000 лв и нагоре. Поне тия в РФ са толкова. А да си поръчваш от чужбина не си е работа. Редактирано Ноември 8, 2009 от horsefucker Цитирай
sasog Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 Притесненията ти относно ЛТД-то са по-скоро необосновани.Да, ЛТД са нещо като Скуайър за Фендър, само че китара за 1400, въпреки че е бюджетна версия на по-скъпа китара с марка ЕСП, си е китара за 1400 лв.Трябва все пак да я чуеш, за да можеш да прецениш. А разлика между активни и пасивни адаптери си има и тя не зависи точно от усилвателя, който ще използваш.Предимствата и недостатъците на двата типа адаптери са дъвкани нееднократно във форума. Успех! Цитирай
Acei Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 Притесненията ти относно ЛТД-то са по-скоро необосновани.Да, ЛТД са нещо като Скуайър за Фендър, само че китара за 1400, въпреки че е бюджетна версия на по-скъпа китара с марка ЕСП, си е китара за 1400 лв.Трябва все пак да я чуеш, за да можеш да прецениш.А разлика между активни и пасивни адаптери си има и тя не зависи точно от усилвателя, който ще използваш.Предимствата и недостатъците на двата типа адаптери са дъвкани нееднократно във форума. Успех! определено ESP LTD са изключително сериозни рок машини поздрави и успех Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 (Редактирано) ....Мога да кажа, че DK2M е доста евтина, за качеството, което предлага. Под 1000 лв., ако не се лъжа 976 лв. Адаптерите са оригинални Seymour Duncan. Не дават почти никакъв брум..... И аз съм пипвал(даже ремонтирал) DK2M и за съжаление, мнението ми не съвпада с твоето. Не, че са лаши китари, но има бройки с не чак толкова малки забележки, колкото човек би очаквал. Затова трябва да се гледа(внимателно) преди да се взима. Колкото до адаптерите - бих подканил към по-сериозни коментари.. кои хъмбъкери брумят?? Достойнставата на SD съвсем не са в брума. Редактирано Ноември 8, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 Мога да добавя към списъка на horsefucker и DK2, която обаче е HSS адаптери: Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 (Редактирано) Със сигурност, доста подходяща(или поне, ако всичко по нея е ОК) за жици и по-"съвременни" неща, но мисля, че е наистина далече от класическите звуци, ако разбира се, авторът държи на тях. Редактирано Ноември 8, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
euphoriaburn Отговорено Ноември 8, 2009 Отговорено Ноември 8, 2009 (Редактирано) http://www.thomann.de/gb/schecter_diamond_...65ba58496519681 имам бяла версия на тази ако искаш да я пробваш пиш на ЛС. Успех \ Edit: http://www.thomann.de/gb/schecter_omen_6_fr_extreme_bch.htm или това е пак резак Редактирано Ноември 8, 2009 от euphoriaburn Цитирай
horsefucker Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Нещо напоследък се кефя на Шектърите. На вид определено разцепват. И не звучат никак зле. Цитирай
abductor Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Със сигурност, доста подходяща(или поне, ако всичко по нея е ОК) за жици и по-"съвременни" неща, но мисля, че е наистина далече от класическите звуци, ако разбира се, авторът държи на тях. Безспорен факт е, че не съществува китара, с която може да се свири всичко, но в сравнение с повечето "метълски метли" тази е доста по-мултифункционална - HSS конфигурация, елша с кленов топ, нелоши сингъл койли, и като цяло става и за по-винтидж неща. Не е Фендер, разбира се, но така или иначе пълно густо няма Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 (Редактирано) .....и като цяло става и за по-винтидж неща.... Именно с това не съм съгласен. Като цяло суперстратовете с флойд не са особено подходящи за винтидж неща. Редактирано Ноември 9, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Harvester Of Sorrow Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Синглите на тази китара имат доста висок аутпут. Нямат много общо с един страт за тия пари примерно. Цитирай
abductor Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Да, суперстратовете с флойд не са особено подходящи за винтидж неща, поради което използвах израза "в сравнение" Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 9, 2009 Отговорено Ноември 9, 2009 Ползващ "в сравнение" в друга част на изречението, но както и да е. Стига офтопик.... Цитирай
Recommended Posts