Gregg Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 Това са замервания на живо от оригинален ефект, който работи. При мен разликата е горе долу също толкова. Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 Тогава остава варианта за влиянието на волтметъра. За проверка трябва с два волтметъра да се мери едновременно на базата и емитера, за да се получи достоверно показание. Така влиянието на волтметъра свързан към базата ще се отчете в изменение на напрежението в емитера. Преди години на принципните схеми изрично се документираше "напреженията са измерени с волтметър 20000кома/волт"(примерно), за да има съответствие на написаното с измереното (когато се използва уред със същото вътрешно съпротивление). Цитирай
EAmechaniX Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 (Редактирано) Не знам кой какво мери и прави, но правих А/Б тест на оригиналния Закк, който в момента е при Галин и правения от него прототип. Разлика между двата няма. Всъщост има но тя се оказа, че е в един от потенциометрите, но в звука няма такава. Тъй като наскоро се сдобих с още един от 2004, който е оригинален а не такъв, който е китайски 2007 - разлика в звука също няма. Като се отворят дъната на ефектите се вижда разлика в платките. Дори китайския има възможност за батерия и е изведен куплунг за нея. На оригиналния MXR няма куплунг. Редактирано Януари 9, 2010 от EAmechaniX Цитирай
Gregg Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 Сори че се бъркам в техническа тема,но като тъп китарджия мога да кажа,че правен тук Сансамп Не звучи като оригинален такъв (с една и съща китара и амп),както и БГ Маршъл Не звучи като английски такъв - това в посока че истинските звучат по-добре.А какви части се слагат вътре - всеки си знае за себе си Нормално е да не звучат еднакво. Дори по-старите Маршали са известни с това, че различни бройки от един и същ модел не звучат еднакво. Всеки производител използва различна елементна база, което означава, че изпълнението на някаква схема не гарантира някакво познато звучене. Понякога само един елемент е достатъчен да промени звука в значителна степен. Цитирай
bassguitar1 Отговорено Януари 9, 2010 Отговорено Януари 9, 2010 Съгласен, понякога мод от китара за бас зависи само от 2 кондензатора(правил съм такова)Ама разлика в звука има Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Януари 10, 2010 Отговорено Януари 10, 2010 (Редактирано) ...Сансамп Не звучи като оригинален такъв (с една и съща китара и амп),както и БГ Маршъл Не звучи като английски такъв - това в посока че истинските звучат по-добре. Амповете обикновено звучат различно, поради различните изходни трансформатори - те са най-големият проблем при "копиране" на усилватели. Също лампите имат значение, но човек си ги сменя дори на оригиналния амп. Пасивните компоненти са въпрос на вкус, а дори и при истинските ампове, рядко са най-добрите. Иначе педалчетата по принцип, когато се направят добре, нямат разлика в звука(когато са копия). Случаят със върпосния санс амп(доколкото знам) е че ползва други операционни усилватели, затова звучи различно от оригинала. Това не пречи да има хора, които са доволни от него. Редактирано Януари 10, 2010 от Evtim Djerekarov Цитирай
EAmechaniX Отговорено Януари 15, 2010 Отговорено Януари 15, 2010 Дори китайския има възможност за батерия и е изведен куплунг за нея. На оригиналния MXR няма куплунг. Да се чете обратно! Китайския няма а оригиналния има куплунг за батерия. пп. Лека грешка в писането. Цитирай
Diemitko Dimitrov Отговорено Април 16, 2010 Отговорено Април 16, 2010 Някой може ли да ми прати оригиналната схема на Zakk Wylde Overdrive ,че там откъдето я дръпнах преди е изтрита. За контакти на email : acwow@abv.bg или skype :mitko19943.Благодаря предварително Цитирай
Pwnzorafied Отговорено Април 17, 2010 Отговорено Април 17, 2010 И аз от доста време се каня на този педал,та последно тази схема вярна ли е или не? ;< http://analogguru.an.ohost.de/193/schemati...r_ZakkWylde.gif Цитирай
Diemitko Dimitrov Отговорено Април 27, 2010 Отговорено Април 27, 2010 Защо не мога да вляза във http://analogguru.an.ohost.de/ ''No suitable nodes are available to serve your request.'' Помогнете Цитирай
Recommended Posts