Jump to content
Българският форум за музиканти

Orla Stage Player


Recommended Posts

Искам да си взема синтезатор за вкъщи.Свирила съм на пиано 7 години и ми се ще да продължа да се занимавам,но тук не мога да вкарам пиано,затова се ориентирах към синтезатор.

Искамд а е 88 клавиша и да наподобява максимално пиано.Като цена искам да е под 1000 лв,претенции към марка нямам никакви.Засега се спрях на Orla Stage Player ,цаната му е 900 ново и 700 старо.Имате ли някакви впечатления за модела?Заслужава ли си?За тези пари има ли нещо по-добро?

Редактирано от Йорданова
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
По-добре някакво Casio Privia. Такива кучи марки са ми малко съмнителни.

 

Незнам, Casio-to са му много ниски оценките:

 

http://www.ukpianos.co.uk/digital-pianos-w...ould-i-buy.html

 

За Orla-та съм чел ревюта, но не знам, доколко са рекламен трик.

 

Някой да знае, къде в София има Yamaha пиана. Имам предвид - представителство или нещо подобно?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Представителства:

На Ямаха - "Динакорд" - Искърско шосе, Европа център - една сграда с червена/ кафява алуминиева дограма и тъмни прозорци, точно до "ПроМобил" - сервиза на Рено, точно под моста (виедукта за летището), Динакорд имат и нещо като представителен магазин на 5-те кюшета, но там няма целия асортимент от инструменти, за това отидете на първото място.

 

На Орла, до колкото знам представител е Невилиян от "Гема Мюзик" - Лично аз съм говорил с Невелиян за Орлата и той твърди, че е в пъти по-добро от Касиото.

 

 

Адресите на "Гема Мюзик" и "Динакорд" ги има съответно в интернет!

 

Поздрави,

 

Митко

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодарско за инфото!

 

Лошото е, че ямяхите са добри, но са надупени със функционалност, което ги прави и по-скъпи. Какво става, ако на някой му трябва заместител за пиано, което да не трябва да се вкарва с кран в апартамента и да не трябва да се настройва. В тези случаи, няма нужда от много екстри. Има един магазин ACOUSTICО, където предлагат точно такива пианца. Не видях обаче да се споменава марка. Успях да стигна до извода, че е някаква марка - ACOUSTICA. Някой да има мнения за тях?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото в youtube-a има доста ревюта на Orla и други марки, което е много удобно. Как не се сетих по-рано да проверя :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=ty172NSKqAU

Редактирано от Begemot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Направих търсене в Интернет и виждам, че Орла е италианска фирма някаква, с доста беден сайт, на който разгледах различните езикови версии, включително преведената италианска и не мога да открия някъде звукът на пианото да използва по няколко семпъла за различни динамики... Аз лично не бих си купил нещо от фирма, за която не знам нищо, а за инструментите липсва подробна спецификация. Касио може и да не е най-доброто, но е достатъчно добро, изтествано, с ясни спецификации и в крайна сметка е електронен гигант, който със сигурност има достатъчно качествена изработка на продукцията си. Най-добре е в такъв случай директно човек да отиде и да пробва двата инструмента и да направи сравнение и да прецени за себе си. Но ако се поръчва по Интернет, без изобщо да се пробва, моето мнение е да се довериш на Касио.

 

П.П. Така като слушам и тази демонстрация в ютюб, като звуци не ме кефи, но това си е лично предпочитание.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Съгласен!

 

Не би препоръчал на никой да си поръчва музикален инструмент по интернет. Със сигурност ще отида да го тествам. Проблема е, че ми е първи клавишен инструмент и едва ли бих направило добра оценка. Няма и кой да взема с мен. Повече от 1000 и нещо не бих заделил като за начало, защото незнам колко са ми сериозни намеренията.

 

А за фирмите гиганти имам една забележка. В големите фирми винаги бюрокрацията е голяма(работя в такава фирма) и много често качеството страда от други фактори, макар рекламните агенти да си вършат много добре работата. Също така съм забелязал, че специализирани фирми са по-добри в това което правят от фирма, където музикалните инструменти са само една малка част от бранша.

Редактирано от Begemot
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Между другото в youtube-a има доста ревюта на Orla и други марки, което е много удобно. Как не се сетих по-рано да проверя :thumbs_up:

 

http://www.youtube.com/watch?v=ty172NSKqAU

 

в гема мюзик я има тази играчка. пораггледах я за 10 минути и бих казал , че останах очарован от звука и от елегантното изражение на тази красавица. разбира се нямам много опит с такива стейж пияна , но мисля , че за тази цена(лично мое мнение,разбира се) потребителя ще получи доста добро ниво на нов музикален инструмент. бих взел за себе си :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм свирил веднъж на orla cdp-10 , който по звук би трябвало да е същия като този.Има много приятна клавиатура , но звука на пианото определено не ми хареса... бяха ми го прехвалили и може би очаквах прекалено много от него,малко дървено ми звучеше , но иначе за тези пари ,особено ако ще е за домашно ползване ,си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам orla cdp-10 и съм много-доволен.Когато си търсих пиано бях се спрял на една yamaha за 1900,обаче парите ми изглеждаха доста за втори инструмент,пък и свиря няколко години.Тогава съвсем случайно попаднах на тая марка,даже мислих,че е някаква китайска фирма,но фирмата си е италианска.Вече година и половина го ползвам и никакви проблеми.Вярно за тия пари можех да си взема едно хубаво акостично пиано,но пък така мога да свиря и в два през ноща.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://gemamusic.net/

 

Имаха и банер във форума тия дни, не знам дали още се върти.

Имат магазини в Халите (на най-ниското ниво долу) и един на ул. Искър 84.

Невилиян Гемижев се казва собственикът и определено е човек, който подхожда с внимание към клиентите си (и страхотен кларинет :) ). Телефоните са на сайта по-горе.

Обадете се и идете да си побвате инструмент най-спокойно, за да сте наясно с функциите, които ви устройват. Аз самата съм се чудила, когато пристъпя към такава покупка, дали просто да търся заместител на пианото, за което Orla си е много приятен избор, или нещо с повечко функции. И май ще предпочета последния вариант.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да докладвам-взех си Orla-та,много съм доволна,свиря си всеки ден,понякога и нощ,нямам никакви забележки!

Магазина в Халите е страхотен,наистина!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.