Йорданова Публикувано Ноември 1, 2009 Публикувано Ноември 1, 2009 (Редактирано) Искам да си взема синтезатор за вкъщи.Свирила съм на пиано 7 години и ми се ще да продължа да се занимавам,но тук не мога да вкарам пиано,затова се ориентирах към синтезатор. Искамд а е 88 клавиша и да наподобява максимално пиано.Като цена искам да е под 1000 лв,претенции към марка нямам никакви.Засега се спрях на Orla Stage Player ,цаната му е 900 ново и 700 старо.Имате ли някакви впечатления за модела?Заслужава ли си?За тези пари има ли нещо по-добро? Редактирано Ноември 1, 2009 от Йорданова Цитирай
Begemot Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 И аз бих се радвал на коментар. Гледах ревюта на английски и излиза, че е доста качествен инструмент. Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 4, 2010 Отговорено Януари 4, 2010 По-добре някакво Casio Privia. Такива кучи марки са ми малко съмнителни. Цитирай
Begemot Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 По-добре някакво Casio Privia. Такива кучи марки са ми малко съмнителни. Незнам, Casio-to са му много ниски оценките: http://www.ukpianos.co.uk/digital-pianos-w...ould-i-buy.html За Orla-та съм чел ревюта, но не знам, доколко са рекламен трик. Някой да знае, къде в София има Yamaha пиана. Имам предвид - представителство или нещо подобно? Цитирай
mitkosan Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 Представителства: На Ямаха - "Динакорд" - Искърско шосе, Европа център - една сграда с червена/ кафява алуминиева дограма и тъмни прозорци, точно до "ПроМобил" - сервиза на Рено, точно под моста (виедукта за летището), Динакорд имат и нещо като представителен магазин на 5-те кюшета, но там няма целия асортимент от инструменти, за това отидете на първото място. На Орла, до колкото знам представител е Невилиян от "Гема Мюзик" - Лично аз съм говорил с Невелиян за Орлата и той твърди, че е в пъти по-добро от Касиото. Адресите на "Гема Мюзик" и "Динакорд" ги има съответно в интернет! Поздрави, Митко Цитирай
Begemot Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 Благодарско за инфото! Лошото е, че ямяхите са добри, но са надупени със функционалност, което ги прави и по-скъпи. Какво става, ако на някой му трябва заместител за пиано, което да не трябва да се вкарва с кран в апартамента и да не трябва да се настройва. В тези случаи, няма нужда от много екстри. Има един магазин ACOUSTICО, където предлагат точно такива пианца. Не видях обаче да се споменава марка. Успях да стигна до извода, че е някаква марка - ACOUSTICA. Някой да има мнения за тях? Цитирай
Begemot Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 (Редактирано) Между другото в youtube-a има доста ревюта на Orla и други марки, което е много удобно. Как не се сетих по-рано да проверя http://www.youtube.com/watch?v=ty172NSKqAU Редактирано Януари 5, 2010 от Begemot Цитирай
CyberGene Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 Направих търсене в Интернет и виждам, че Орла е италианска фирма някаква, с доста беден сайт, на който разгледах различните езикови версии, включително преведената италианска и не мога да открия някъде звукът на пианото да използва по няколко семпъла за различни динамики... Аз лично не бих си купил нещо от фирма, за която не знам нищо, а за инструментите липсва подробна спецификация. Касио може и да не е най-доброто, но е достатъчно добро, изтествано, с ясни спецификации и в крайна сметка е електронен гигант, който със сигурност има достатъчно качествена изработка на продукцията си. Най-добре е в такъв случай директно човек да отиде и да пробва двата инструмента и да направи сравнение и да прецени за себе си. Но ако се поръчва по Интернет, без изобщо да се пробва, моето мнение е да се довериш на Касио. П.П. Така като слушам и тази демонстрация в ютюб, като звуци не ме кефи, но това си е лично предпочитание. Цитирай
Begemot Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 (Редактирано) Съгласен! Не би препоръчал на никой да си поръчва музикален инструмент по интернет. Със сигурност ще отида да го тествам. Проблема е, че ми е първи клавишен инструмент и едва ли бих направило добра оценка. Няма и кой да взема с мен. Повече от 1000 и нещо не бих заделил като за начало, защото незнам колко са ми сериозни намеренията. А за фирмите гиганти имам една забележка. В големите фирми винаги бюрокрацията е голяма(работя в такава фирма) и много често качеството страда от други фактори, макар рекламните агенти да си вършат много добре работата. Също така съм забелязал, че специализирани фирми са по-добри в това което правят от фирма, където музикалните инструменти са само една малка част от бранша. Редактирано Януари 5, 2010 от Begemot Цитирай
ludio klavirist Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 Между другото в youtube-a има доста ревюта на Orla и други марки, което е много удобно. Как не се сетих по-рано да проверя http://www.youtube.com/watch?v=ty172NSKqAU в гема мюзик я има тази играчка. пораггледах я за 10 минути и бих казал , че останах очарован от звука и от елегантното изражение на тази красавица. разбира се нямам много опит с такива стейж пияна , но мисля , че за тази цена(лично мое мнение,разбира се) потребителя ще получи доста добро ниво на нов музикален инструмент. бих взел за себе си Цитирай
Killerbee Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 Аз съм свирил веднъж на orla cdp-10 , който по звук би трябвало да е същия като този.Има много приятна клавиатура , но звука на пианото определено не ми хареса... бяха ми го прехвалили и може би очаквах прекалено много от него,малко дървено ми звучеше , но иначе за тези пари ,особено ако ще е за домашно ползване ,си струва. Цитирай
evans Отговорено Януари 5, 2010 Отговорено Януари 5, 2010 Аз имам orla cdp-10 и съм много-доволен.Когато си търсих пиано бях се спрял на една yamaha за 1900,обаче парите ми изглеждаха доста за втори инструмент,пък и свиря няколко години.Тогава съвсем случайно попаднах на тая марка,даже мислих,че е някаква китайска фирма,но фирмата си е италианска.Вече година и половина го ползвам и никакви проблеми.Вярно за тия пари можех да си взема едно хубаво акостично пиано,но пък така мога да свиря и в два през ноща. Цитирай
Angelina Sekulova Отговорено Януари 6, 2010 Отговорено Януари 6, 2010 http://gemamusic.net/ Имаха и банер във форума тия дни, не знам дали още се върти. Имат магазини в Халите (на най-ниското ниво долу) и един на ул. Искър 84. Невилиян Гемижев се казва собственикът и определено е човек, който подхожда с внимание към клиентите си (и страхотен кларинет ). Телефоните са на сайта по-горе. Обадете се и идете да си побвате инструмент най-спокойно, за да сте наясно с функциите, които ви устройват. Аз самата съм се чудила, когато пристъпя към такава покупка, дали просто да търся заместител на пианото, за което Orla си е много приятен избор, или нещо с повечко функции. И май ще предпочета последния вариант. Успех! Цитирай
Йорданова Отговорено Януари 7, 2010 Автор Отговорено Януари 7, 2010 Да докладвам-взех си Orla-та,много съм доволна,свиря си всеки ден,понякога и нощ,нямам никакви забележки! Магазина в Халите е страхотен,наистина! Цитирай
ludio klavirist Отговорено Януари 7, 2010 Отговорено Януари 7, 2010 да ти е честита придобивката Цитирай
Recommended Posts