ianev_94 Публикувано Октомври 31, 2009 Публикувано Октомври 31, 2009 Ta така.... аз свиря на китара от 3 години и имам доста свои песни и идеи, но нямам как да ги запиша. Скоро ще си ъпгрейдвам компютъра и замислям да си купя една добра звукова карта, с която да мога да записвам песни. Но понеже не разбирам много в тази област, бих искал да помоля някой опитен човек да ми препоръча някакъв добър модел звукова карта. Цитирай
VSTi Отговорено Октомври 31, 2009 Отговорено Октомври 31, 2009 Ами зависи от това, дали си решил да похарчиш 5000 евро, 500 евро или 50 евро... Когато си изясниш този въпрос, с удоволствие ще те консултирам на ЛС или тук. поздрави! Цитирай
ianev_94 Отговорено Октомври 31, 2009 Автор Отговорено Октомври 31, 2009 (Редактирано) Ами за цената.... трябва нещо по-достъпно - за около 300-400лв, най-много 500 лв. Ще записвам рок, т.е. китари, бас китари, барабани и т.н. Редактирано Октомври 31, 2009 от ianev_94 Цитирай
soundcare Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 Не съм "опитен човек" затова няма да ти препоръчвам,но ще ти задам риторичните въпроси.- колко пари можеш да отделиш,какъв ти е компа и какъв хост ползваш?(може пък да си слагаш про-тоолс решил про-тулс) Цитирай
ianev_94 Отговорено Ноември 3, 2009 Автор Отговорено Ноември 3, 2009 Компютърът скоро ще бъде ъпгрейднат и смятам да го напомпя здраво. Ще го направя звяр - с двуядрени процесори , много гигабайти рам, яка видео карта, затова пуснах и тема за звукова карта - защото там не съм ориентиран толкова. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 Не казваш какво точно търсиш.. Ще записваш ясно.. значи трябва да имаш за китарата инструментален вход. За вокали - трябва да има микрофонен. За барабани - трябват ти доста входове, колко микрофона планираш да ползваш за барабаните? Трябва да е и нискошумяща - по-добро от 96дБ съотношение сигнаш/шум. Ако ще свириш и в реално време с нея, трябва малка латенция и добра асио поддръжка... Става скъпичко... погледни и другите теми по въпроса. Цитирай
Steppenwolf Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 Накратко, трябва ти малка латенция, достатъчно входове и добро сигнално-шумово отношение ( >90 dB, не знам защо точно 96 ). НО... Ако ще ползваш този комп основно за това, първо си помисли за хубава звукова карта, защото както и да го тъпчеш, няма да излезе нищо добро без този компонент. Цитирай
sardaesox Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 Ако записваш много инструменти едновременно/т.е. група,наистина ти трябва многоканална карта/за пример-лексикон омега/не я препоръчвам поради ред причини,освен това трябва да си изясниш дали да е външна,или на слот.много трябва да прецизираш какво ще правиш,докато купиш.Аз например се хвърлих на tascam us122l,и ползвам засега само китарния вход.Разгледай все пак на LINE 6-UX2 мисля че ще ти свърши работа. Цитирай
rinti Отговорено Ноември 3, 2009 Отговорено Ноември 3, 2009 (Редактирано) Такам, като басист на групата и аз да се изкажа. Значи предполагам, че ще ви стане ясно че не съм много наясно с материала Значи този карта която е предложил горния съфорумник ни харесва, ама имаме някои въпроси Значи доколкото разбрах тя се води направо нещо като домашно студио, и това което пише че към нея че има еди колко си модела китарни ампове, басови ампове... е като отделен софтуер предполагам който си върви с картата? Значи друго има два входа за бас и китара и тука въпроса ми е възможно ли да се запише баса и китарата и след това ритъм китарата и накрая да се получи добър краен звук, или трябва да търсим нещо с 3 китарни входа? Питахте с колко микрофона ще записваме барабаните, ами и тука не съм много наясно но доколкото знам тези 2 входа съвсем няма да са достатъчни за барабаните ... та така смятаме барабаните да са симулация. Това добър вариант ли е? И така стига толкова за сега Поздрави на всички и предварително едно голямо БЛОГОДАРЯ П.п LINE6 Намира ли се в нашата родина? Редактирано Ноември 3, 2009 от rinti Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 (Редактирано) http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=68087 Тази е много канална! Редактирано Ноември 4, 2009 от Evtim Djerekarov Цитирай
Recommended Posts