presly Отговорено Октомври 30, 2009 Отговорено Октомври 30, 2009 Истинската позиция може да е различна при различните продуценти - за някои това е абсолютно натуралния звук, за друг може да е страхотно измислен звук - идеята на всички възпроизвеждащи апаратури за домашна употреба е една и съща - да възпроизведе максимално приятно подадения на входа звук. За разлика от тях, идеята на повечето мониторни системи е да възпроизведе максимално достоверен звук. Той не винаги е приятен, но отразява (до голяма степен) реалното звучене на звукоизточника - бил той акустичен или електронен. А това се определя от значителен брой показатели - като сред тях са transient (съжалявам, не мога да го преведа с една дума този терин - най-общо казано: преходни процеси) характеристики на възпроизвеждащия тракт, фазово-честотни характеристики, акустични характеристики на средата и АЧХ. А хай-енда (лично за мене) винаги е бил начин с псевдонаучни обосновки да се изстиска максимално количество пари от абсолютни илитерати в области като елементарна (и не чак толкова елементарна) физика и здрав разум. Цитирай
Yves Отговорено Октомври 30, 2009 Автор Отговорено Октомври 30, 2009 Не мога да кажа нищо за хай енда, обаче твоето тълкуване ми прозвуча реалистично и напълно в дух с модерната маркетинг политика да се сее масова заблуда Относно останалото, ясно е, че тва си е доста сериозна наука и не се учи от четене или пък форуми. Захващам се лека-полека пък докъдето стигна Между другото слушалките вече са купени с вчерашна дата, просто исках да добия малко впечатления. Определено са по-добре от ахмашкия съраунд, който имам на компютъра, тъй че целта засега е постигната. От препоръчаните слушалки V6 ми казаха, че са спряни от производство и ме отрязаха при всички вносители на Сони, които намерих. За 7506 нещо нищо не можаха да ми кажат (типично за тукашните търгаши). Изхождайки от това, че не ми се занимава с търговия от чужбина, било то и от магазин, камо ли от ибей, реших да взема АКГ-тата пък квото такова. В крайна сметка няма цял живот да съм с тях я Мерси много на всички за съветите, препоръките и разясненията Цитирай
homerecords Отговорено Ноември 4, 2009 Отговорено Ноември 4, 2009 здр-те и от мене аз също искам да си взема слушалки и съм се орентирал към К77 , в момента работя с Pioneer М380 и се опитвам да ги сравня по характеристики с К77 не откривам значителни разлики , а пък горе доло съм доволен от паинера , само не мога добре да чуя високите честоти и като има по удължен бас примерно....занимавам се с хип хоп Гледах и К44 , но май ще взема К77 Цитирай
Recommended Posts