zerodollarz Публикувано Октомври 26, 2009 Публикувано Октомври 26, 2009 (Редактирано) значи посъбрах си малко пари и реших че е време моята безименна , с изтъркани прагчета , 5,6 7,или 8 ма ръка китарка да я сменя . НО понеже не съм много вещ в тези науки реших да ви питам вас да ми препоръчате китарка за около 400 лв така аз съм си избрал от този сайт http://soundbg.netfirms.com/page4.htm и се колебая м/у 3 модела : YAMAHA EG 112 U BC RICH WGBK Behringer iAXE393 моля, да ми се окаже нетолкова спешна , но скорощна помощ (не ме псувайте много) ако някой има по добро предложение няма да се разсърдя ако каже Редактирано Октомври 26, 2009 от zerodollarz
Pwnzorafied Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Зависи к'во ще свириш: Bc Rick - яко метали,камани,железа а.к.а death,trash metal. Behringer - rock Yamaha - metal,rock Общо взето казвам.. Освен това в този цени диапазон може и по - добро да вземеш!.
badValue Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 washburn -> Фактор Cort -> Динакорд affinity серията на Squier също е около 350 имат симпатични модели в тази цена и освен да кажеш какво ще свириш .....
zerodollarz Отговорено Октомври 26, 2009 Автор Отговорено Октомври 26, 2009 ми щом може по добро , кажете от къде ,аз не знам откъм свиренето съм се насочил към рок/метъл най-много , но просто си нямам на представа от къде да я купя а понеже живея в Ловеч City и тук е бъкано с магазини (1) та почти при вс положения ще е от нет или от плевен ...... затова пиша да получа още някое мнение да направя по правилен избор
rockozaurus Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 (Редактирано) Ще се опитам да ти помогна(въпреки че тоз въпрос е дъвкан хиляди пъти) защото всички сме били някога в началото, и сме си задавали същият въпрос... БС Рича е корено различна китара от останалите две.Да речем че Яамахата и Берингера са еднакви.Сега, ако мислиш да свириш метал и по- тешка музика , взимаш БС-то...Ако пък мислиш да свириш класически рок, блуз, хард рок ги взимаш другите.Лично аз бих те посъветвал да си вземеш Ямахата защото е с два сингла и един хъмбъкер, демек ще можеш да прашиш почти всички стилове, а също така мисля че и по качество превазхожда другите... П.П. Колегите май ме изпревариха Редактирано Октомври 26, 2009 от rockozaurus
djbnz Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Ибанез също имат някой доста прилични модела за тези пари, ааа от личен опит мога да ти кажа, че Behringer-ите или поне този, с който аз си имах вземане-даване беше доста, ама доста зле (дори да имат хубави камиончета). Иначе аз бих взел B.C. Rich-а, че аз по към тежката музика съм, но пък и Yamaha-ите съм ги чувал и доста хубаво звучът.
zerodollarz Отговорено Октомври 26, 2009 Автор Отговорено Октомври 26, 2009 (Редактирано) Уау мерси за бързите отговори , вече се колебая само м/у БЦ рич , и ямахата бц то ме кефи как изглежда ма мноооооооого и ще е по твърдо, пък ямахата има повече "възможности" и доколкото знам , са качествени (изобщо ме няма в марките на китари знам точно 4) Редактирано Октомври 26, 2009 от zerodollarz
checho Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 ... ти още си в началото, приятелю, в началото на правописа...
Victoroth Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Зарежи B.C. Rich , никога не можеш да му овладееш гейна , винаги ще жужи (въпреки че аз когато мислех да си купя китара , викам ВС рич , бах тоя звяр, добре че се разобедих че тия китари не са добри) Yamaha , стават , но зависи кой модел и т.н. Ориентирай се към Ibanez или Cort Погледни там , и двете марки правят страхотни китари.
Yves Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 (Редактирано) Не знаех, че китарите имат гейн Иначе наистина по-добре недей тия китари...и на мен непрекъснато ми подскача в ръцете и само се чудя как да я овладея Щом и колегата не е могъл тогава пък е съвсем загубена каузата. Може би намордник? Редактирано Октомври 26, 2009 от Yves
Victoroth Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Може би намордник би свършил работа ... а може би само един кашон с две дупки да не скача Иначе имах предвид че поради адаптерите имат ужасно , как да го кажем , метълски звук . Особенно с някакъв дист наистина не може да се овладее x) (Лични наблюдения върху BC Rich Warlock Bronze Series)
ogioto Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 До автора: Не съм много вещ, но мога да ти дам един съвет. Влез в youtube и потърси клипове със съотватните китари. След като изгледаж повечко клипчета, за да може да си видял всяка от китарите с различни ефекти, прецени коя звучи най- близо до това, което търсиш като звучене. Ако ще караш повечко на метъл, бих ти препоръчал това http://www.youtube.com/watch?v=u_C-4XuXBzg
Yo The Real Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 Уау мерси за бързите отговори , вече се колебая само м/у БЦ рич , и ямахата бц то ме кефи как изглежда ма мноооооооого и ще е по твърдо, пък ямахата има повече "възможности" и доколкото знам , са качествени (изобщо ме няма в марките на китари знам точно 4) Да започнеш с BC Rich е голяма глупост. За много хора, занимаващи се с немай си какъв дет-метъл това е най-добрата марка. Т.е. трябва да има една стълбичка. Щях да ти кажа да вземеш някой Страт, нещо за начало, но пък си свирил вече на акустична. Отивай в Динакорд и пробвай Кортове. Има поне 2-3-5-6 модела >400 лв. И гледай да заделиш пари за г/д хубав усилвател. Все пак да си вземеш Гибсън и кубе 10 вата (мега-мега пресилено), не върви. А на където си се запътил - трябват ти поне 20-25-30 вата.
Yves Отговорено Октомври 26, 2009 Отговорено Октомври 26, 2009 ^ Сега му обясни и оная теория за солата и ритъма на кои струни съответно трябва да са и вече ще знае всичко не само за избора на китари, но и за композирането на готин метъл
Recommended Posts