Jump to content
Българският форум за музиканти

Кабинет симулатори


Recommended Posts

Здравейте . Намерих интересна информация за кабинет симулатори на този сайт -

 

http://www.herby.kielce.pl/~piter/hexenew2...s_e&l=diy_e

 

Дано е интересна за обща информация...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Истината е, че симулаторът си е точно това - симулатор, и е далеч от саунда на озвучен кабинет, но ако трябва да се включите директно в пулта със сигурност е по-добре да имате симулатор, отколкото да нямате.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Супер статйка! Събрани на едно място оснвните неща - супер!

 

А иначе много ясно, че си е симулация. Дори и чисто лаишки да подходим по въпроса много ясно, че с два операционни усилвателя и 10 чарка около тях няма да се материализират в къщи кабинет MARSHALL с четири 12-ки + микрофон зенхайзер e 906, качествено помещение за запис, преампове и всичко там + тон-инженера, които знае как да записва, за да получим един истински записан трак на китара.

 

Иначе определено симулаторите са полезни, но често се говори за симулация на кабинет, а обикновено успешните симулации са комбинация от решения, които не просто симулират една крива там с рязане на ниски високи и т.н., а симулират различните нелинейни компоненти при записа на китара, така че накрая като чуеш звука да прилича на това което се симулира - усилвател+кабинет+микрофон ... Иначе само един дистър + "кабинет симулатор" е трудно да прилича на това, което чуваме по записите и концертите. Те хората и са го казали това нещо в статията де. Не че се заяждам за статията - супер си е и е много полезна, но трябва да се има едно на ум, че ако извадим една част от схемата на един преамп и я наречем "кабинет симулатор", в който боднем DS-1 и след това заврем сигнала с кабел за 30ст. в звуковата карта на дъното вероятно няма да чуем истински китарен звук през колонките на бюрото си!

 

По въпроса със "симулациите" е доста напред един пич, който във форума се подвизава като " Boro " и има едно решение (под формата на устройство, симулиращо китарен усилвател, кабинет и микрофон), което съм имал честта да слушам на живо и на запис, и определено звучи много на ниво.

 

Сори за отклонението, но все пак мисля, че това са важни неща, когато се говори за симулации, които естествено са си точно симулации :greenangel:

Редактирано от fire_garden
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.