Topsun Отговорено Януари 16, 2005 Отговорено Януари 16, 2005 Taка,който иска да си орави авторските права на групата и да запази името и да се свърже с мен чрез мейл или л.с и аз ще му дам телефон на адвокат,който се занимава с тези неща. Цитирай
Fortissimo Отговорено Януари 17, 2005 Отговорено Януари 17, 2005 Колко пари излиза цялото удоволствие,'щото наш'та група се казва "Мурзилка" и може да си имаме мноооооооого проблеми, евентуално. модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Topsun Отговорено Януари 19, 2005 Отговорено Януари 19, 2005 както писах в някой по-горен пост,около 50 лв.който желае да се свърже с мен и ще оправим работата ! Цитирай
Joys Отговорено Януари 20, 2005 Отговорено Януари 20, 2005 Колко пари излиза цялото удоволствие,'щото наш'та група се казва "Мурзилка" и може да си имаме мноооооооого проблеми, евентуално. Що пък да не си направим група " Майката на Арменския Поп" или " Ай си лягаме" Пъво, че е автентично и второ няма да се притесняваме от псувните на недоволните хора. Цитирай
Topsun Отговорено Януари 20, 2005 Отговорено Януари 20, 2005 (Редактирано) Абе не знам защо давахте толкова много зор,но не съм получил нищо.Ако искате може и да се обадите в "БГАутор" и там да си застраховате нещата.И тези телефони имам. Редактирано Януари 20, 2005 от Topsun Цитирай
Mephistopheles Отговорено Февруари 1, 2005 Отговорено Февруари 1, 2005 Сега сериозно тъй като май никой не е в час с тая работа Имам леко правно образование (не образУвание ) та смятам че мога да помогна, още повече, че и на мен скоро ми предстои същото ( регистрация на име ). Взимаш 80лв. отиваш в министерството на културата и питаш за правния отдел, или за информация. там ще ви упътят. В министерството си имат 10-20 чиновника които само с такива "незначителни" нещица се занимават. Таксата за група е 50лв. на година (един вид патентен данък, ако на някой му говори нещо това) а за услугата няма да е повече от 30лв. С регистрация на името си гарантирате авторски права в/ху песните и разните други джиджавки (тениски, ключодържатели и презервативи ако щете) които съдържат логото на групата. Успех Цитирай
VOSTOK Отговорено Февруари 1, 2005 Автор Отговорено Февруари 1, 2005 Сори, аз давах зор, пък накрая се умълчах... Това е, щото напоследък нямам време много-много за нищо, разни лични грижи... Още веднъж мерси, че споделихте инфото, наистина мерси много. Скоро ще се възползвам от въпросната услуга . Цитирай
MAUGLY Отговорено Февруари 5, 2005 Отговорено Февруари 5, 2005 ДРУГ ВАРИАНТ АКО НЯМАШ КИНТИ И ТЕ Е СТРАХ НЯКОЙ ДА НЕ ТИ ОТКРАДНЕ ПАРЧЕТО Е ДА ГО КАЧИШ НА ДИСК ДАГО ОПАКОВАШ И ДА ГО ИЗПРАТИШ ПО ПОЩАТА КЛЕЙМОТО СЕ ПРИЗНАВА ДОРИ ОТ СЪДА А ИНАЧЕ ИМА ОРГАНИЗАЦИЯ-МЮЗИКАУТОР, КОЯТО СЕ БОРИ РАДИАТА И ТЕЛЕВИЗИИТЕ ДА СИ ПЛАЩАТ ЗА ТОВА ЧЕ ПУСКАТ ДАДЕНА ГРУПА ТАМ СЪЩО Е НЯКЪВ ВАРИАНТ. МИСЛЯ, ЧЕ ТЕ ПАРИ ПРЕДВАРИТЕЛНСО НЕ ВЗИМАТ Цитирай
IvanDTr Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 Приятелю, МЮЗИКАУТОР - да пази Господ именцето им дълги години, свято и неопетнено, като пролетно изворче - ама те горките освен да се борят да си вземат своите кинти, за нищо друго не си мръдват и пръстенцето, хич биля!... Освен това вътре у тях има такиви лай**а за риене, че отивам да си отворя прозореца за да се проветри, само защото си го помислих!... Ако искаш да се защитиш търси си други катинари и то отвън. Тукашните ги отварят много лесно! Цитирай
Topsun Отговорено Февруари 6, 2005 Отговорено Февруари 6, 2005 да!така е!но в крайна сметка къде отвън да търиш да се застраховаш?за момента има няколко варианта: 1)мюзикаутор 2)пощенско клеймо 3)адвокат и нотариус Цитирай
MAUGLY Отговорено Февруари 7, 2005 Отговорено Февруари 7, 2005 да!така е!но в крайна сметка къде отвън да търиш да се застраховаш?за момента има няколко варианта: 1)мюзикаутор 2)пощенско клеймо 3)адвокат и нотариус Ми тва са май вариантите Има и четвърти - да изпратиш да го пребият тоя дат ти е зел парчето Цитирай
IvanDTr Отговорено Февруари 8, 2005 Отговорено Февруари 8, 2005 Тука нали темата беше за регистрация на има на група бре? :think: То не че тази не е интересна, ма е друга!. Да регистрираш песен е едно, а име на група е съвсем друго! :exclaim: Едното е Musicautor - сиреч мижи да те лажем, но другото е съвсем друга работа и се ходи по съвсем други инстанции. Струва много книти, но след това е работата е бетон! Давам пример, който не е свързан с музиката, но е показателен: Преди години излзенаха таксита с телефонен номер 1280, бяха най-евтини и общо взето се ползваха с популярност сред хората. След няколко месеца се появиха други пак със същия надпис, но без радиотелефон вътре и режеха глави здраво. Първите дигнаха вой, но нищо не можаха да направят, защото вторите си бяха регистрирали телефона, като име и запазена марка. И така остана... Та това е! Цитирай
mproject Отговорено Февруари 15, 2007 Отговорено Февруари 15, 2007 Регистрация на име на т.нар.артистични групи в България се прави от МК,процедурата е елементарна и при това легална,с постановление от Министъра на културата,заплаща се 12 лв.За групи се изисква членовете на групата да изберат и опълномощят един от тях,който да се занимава с административната част,т.е.,с който МК да държи връзка.Всички документи(включително и пълномощното)са бланки,които се предоставят от МК.Ако на някой все пак нещо още не му е ясно,моге да ми пише на mproject@abv.bg,или тел:0885 76 20 17 PS:Рядко влизам във форума,затова чак сега пиша.Правила съм регистрация на име на група в МК,ЛЕСНО Е!Препоръчвам на всички,считащи се за сериозни )),да се регистрират,може някой ден да са щастливи от свършената работа!!! ЕДИТ: Едитвам мнението ти, защото не спазва правилата за цитиране на предишен коментар от Задължителните правила на форума. IgniteAll Цитирай
Recommended Posts