Wandering Spirit Публикувано Октомври 15, 2009 Публикувано Октомври 15, 2009 Причините да се замисля за това, са две: брум, който ми се струва повече от допустимия и почти непрекъснатото удряне на перцето в нек хъмбъкъра (а аз му оставям малък връх). За първото има доказателства във форумите,в които се рових. Надявам се евентуално сваляне на адаптерите да реши и второто. Въпросът ми е следният: дали е целесъобразно да сваля нек хъмбъкъра и средния сингъл койл от горната страна (имам такъв фабричен сетъп на страта) и до каква степен това ще се отрази на звука. Мнения? Цитирай
SomeoneElse Отговорено Октомври 15, 2009 Отговорено Октомври 15, 2009 Прекалено ниско - ще изгубиш малко от output-a, т.е. ще станат малко по-тихи адаптерчетата и с по-малко атака. Ако са прекално високо пък най-вероятно ще "мажат" и ще имат по-малко отчетлив звук, от колкото ако са малко по-надолу... В общи линии може да направиш така: Натискаш струните на последното прагче (24 в твоя случай) и правиш така, че в това положение адаптерът да е на около 2 мм под струните и от двете страни. Това за мен е горе-долу оптималният вариант. Адаптерите на този модел на Ibanez са малко по-"горещи", така че това ще е добре. С по-слаби адаптри може да се пуснат малко по-високо (по-близо до струните). В крайна сметка пък зависи колко позлваш neck и middle адаптерите - ако не ги ползваш много-много, просто ги свали така, че да не ти пречат. Аз лично рядко ползвам средния адаптер (едната ми китара дори няма такъв) и затовя той ми е по-ниско в сравнение с останалите. Neck-ът обаче често го ползвам, но просто удрям струните в зоната над средния адаптер, така че не съм обръщал внимание къде и как ми минава перцето - никога не ми е пречил. Цитирай
sardaesox Отговорено Октомври 16, 2009 Отговорено Октомври 16, 2009 Тази тема е дъвкана много пъти ,а тук има достатъчно специалисти ,които могат да отидат по-далеч от "слага се сол на вкус".Ако някой от тях има желание-може да конкретизира с факти за отделните видове адаптери ,или пък с някакво физическо или софтуерно у/во ,с което може да се измерва оптималната височина.Ръчкал съм адаптерите нагоре и надолу,но и аз не мога да споделя повече от това,че нагоре "мажат",а надолу са по-ясни,но това е прекалено емпирично за такъв важен сетъп. Цитирай
Valserp Отговорено Октомври 16, 2009 Отговорено Октомври 16, 2009 (Редактирано) Няма твърдо правило за това къде трябва да ти е адаптера. Но като насока можеш да ползваш това - натисни струна на последната позиция на грифа си и гледай разстоянието м/у натиснатата струна и адаптерите да е 2мм - 2,5мм Редактирано Октомври 16, 2009 от Valserp Цитирай
Recommended Posts