g_vayov Отговорено Ноември 4, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 4, 2009 Аз не мога да свиря на гудулка... все още Основната идея е да я докарам до вид годен за свирене. Правилните струни с правилното разположение и така нататък. Че няма да е инструмент на който професионалист би свирил не ме бърка. Тя и досега е служела за украса така че нищо не губя. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Ноември 22, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 22, 2009 (Редактирано) Някой може ли да се захване с изработката на ключовете? Ето чертежи: http://media.snimka.bg/4906/016067524-big.jpg http://media.snimka.bg/4906/016067526-big.jpg Цилиндрично стъбло, плавно увеличение на диаметъра до основата на конуса. Двустранно изрязване под ъгъл за да се оформи перото. ПП Имам с по-добро качество но и от тези се добива представа за какво иде реч Редактирано Ноември 22, 2009 от g_vayov Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
violins Отговорено Ноември 22, 2009 Share Отговорено Ноември 22, 2009 Здарвей г-н Вайов,ключовете трябва да са конусовидни,иначе няма да държи строй гъдулката,а относно материала-може и габър/ясена не се използва отдавна за ключове принципно/ Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
g_vayov Отговорено Ноември 22, 2009 Автор Share Отговорено Ноември 22, 2009 Има конус. На пунктира свършва цилиндричната част и започва конусовидна с малък ъгъл. За материала по нагоре такова ми препоръчаха, такова съм писал. След малко проби се оказа че ще ми трябва и лък... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluesman Отговорено Ноември 22, 2009 Share Отговорено Ноември 22, 2009 какъв трябва да бъде ъгъла на заостряне за ключовете за гъдулка? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
violins Отговорено Ноември 22, 2009 Share Отговорено Ноември 22, 2009 Здрасти Стьопа, 1:25 конус за главните ключове . Поздрави Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bluesman Отговорено Ноември 23, 2009 Share Отговорено Ноември 23, 2009 Здрасти Стьопа, 1:25 конус за главните ключове .Поздрави Значи като на чело 1:25..... а за подгласните? Наско ти ли си това? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
violins Отговорено Ноември 23, 2009 Share Отговорено Ноември 23, 2009 Здрасти Стьопа,аз съм.За всеки ,който се интересува,свири или има някакви конкретни въпроси,моля да се обръща към Веско Андреев-Плевен/тел.-064 846858 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts