ahmedbatalov Отговорено Януари 6, 2018 Отговорено Януари 6, 2018 Здравеите колеги, Днес инсталирах на корг па3х РАМ памет от 256 МБ. След като я инсталирах истрих всички семпли за да инсталирам сета отново, след като го направих звуците и ритми ми изкарваха странен звук (забавено) и опитах да го оправя след като изтрих чялата информация от клавира и преинсталирах ОП 1.63 у 1.63 RES но проблема си продължава. Благодаря на всеки които може да помогне!! Цитирай
kris131 Отговорено Януари 7, 2018 Отговорено Януари 7, 2018 Благодаря за съдействието , колега Lorimar ! На ПА 900 клавиатурата също е semi weighted.В темата КОРГ ПА 700 четох , че клавиатурата на ПА 900 била 1:1 с на ПА 3х , но дали е така незнам.Аз съм от Бургас в тукашните музикални магазини не се продава Корг , мисля , че само в София може да се пробват тези модели, така или иначе преди да взема клавир ще отида до там.Гледам , че си писал там в тази тема ,че ще тестваш клавиатурите на ПА 700 и ПА 1000,чакам с нетърпение да кажеш мнението си верно ли е, че клавиатурата на па 900 е същата като на па3x някой който знае със сигурност да отговори ,че и мене ме интересува това защото и аз се двоумя между 900 и x2 и ме интересува дали клавиатурата на x2 e като на x3 и x4 благодаря Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Януари 8, 2018 Отговорено Януари 8, 2018 (Редактирано) Рамта ти не става, върни я да ти я сменят с друга. Подобен тип проблеми като писукащи бленди, лагове, припукване, дрезгавост,провлачване, се дължат точно на дефектна Рам-Памет. Редактирано Януари 8, 2018 от Apple&VSTI Цитирай
ahmedbatalov Отговорено Януари 8, 2018 Отговорено Януари 8, 2018 Памислих го и това но като върнах първата РАМ памет и сас нея се появи проблема. Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Януари 8, 2018 Отговорено Януари 8, 2018 (Редактирано) Дано не се е отелило нещо по CPU-борда заради дефектната 256-ца Само предполагам(дано не е така) , защото в последно време доста хора изпищяха от фалшиви турски рам-памети, някои се отърваха само с рекламация и подмяна, други с отказ от подмяна, а трети и без подмяна и с нацакан CPU-борд. Няма да посочвам кои са търговците, те са 2-3ма в олх, дето продават такива неоригинални памети - някои въобще не тръгват да работят,други тръгват с артефакти, трети работят няколко месеца и се повреждат. Така,че умната и купувайте само оригинал, е да цената не е 200лв. като на фалшивите Редактирано Януари 8, 2018 от Apple&VSTI Цитирай
kris131 Отговорено Януари 8, 2018 Отговорено Януари 8, 2018 да питам па900 чете информация директно от Pa4x както па700 Цитирай
ahmedbatalov Отговорено Януари 8, 2018 Отговорено Януари 8, 2018 Дано не се е отелило нещо по CPU-борда заради дефектната 256-ца Само предполагам(дано не е така) , защото в последно време доста хора изпищяха от фалшиви турски рам-памети, някои се отърваха само с рекламация и подмяна, други с отказ от подмяна, а трети и без подмяна и с нацакан CPU-борд. Няма да посочвам кои са търговците, те са 2-3ма в олх, дето продават такива неоригинални памети - някои въобще не тръгват да работят,други тръгват с артефакти, трети работят няколко месеца и се повреждат. Така,че умната и купувайте само оригинал, е да цената не е 200лв. като на фалшивите Проблема е бил че не съм изтрил информацията преди да си сложа фабричната РАМ, сега всичко е наред. Аз я закупих във Френска страница (129 €). Ще гледам да си ми върнат парите. Благодаря ти. Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Януари 9, 2018 Отговорено Януари 9, 2018 (Редактирано) Браво, радвам се че не се е прецакало нещо по клавира, но мислех че си набил фабрични настройки преди да сложиш пак оригиналната памет, за да се осъзнае клавира дето се е ошашкал и кеширал/записал некоректни неща в NAND-паметта в следствие на некоректно работещата-дефектна памет. Редактирано Януари 9, 2018 от Apple&VSTI Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Януари 9, 2018 Отговорено Януари 9, 2018 (Редактирано) да питам па900 чете информация директно от Pa4x както па700 Коллега, директно 1:1 без никакво конвертиране се чете информация само от една генерация и година клавири на KORG, както следва: PA4X Pro дава на PA700 и PA1000, съответно и обратно от 2-та модела към PA4X Pro. PA3X Pro дава на PA300,PA600 и PA900 и обратно. PA2X Pro дава на PA500,PA800,PA1X,PA1X Pro и обратно. За по-старите няма да пиша PA50,PA50SD,PA60,PA80.... Частично без конвертиране някои неща тръгват, а други въобще не тръгват между горе посочените модели , но не 1:1 , и то е обяснимо с различният по големина размер на семплите и мулти-семплите(което също е разбираемо, защото са вече в така да го наречем"с по-висока резолюция на звучене" и при по-големият клас модели са и по-големи като размер, което пък от своя страна изисква и по-голяма Рам-Памет, където да бъдат заредени сетовете,които пък и те са като общ размер са в десетки пъти по-големи) , както и от различният хардуерен ресурс на всеки модел като обем рам-памет и различен процесор, както и различията в организацията и подредбата на банките със семпли и мулти-семпли. За целта се използва платена програма KORG PA Manager, която за съжаление към днешна дата няма аналог и друго пълноценно за целта решение. Това е Редактирано Януари 9, 2018 от Apple&VSTI Цитирай
Lorimar Отговорено Януари 10, 2018 Отговорено Януари 10, 2018 Привет колеги! Най-после имах възможност да пипна ПА 900.... не искам да засегна тези които го притежават, но това е Детска Пластмасова Играчка!!! Отвратителна клавиатура, не мога да разбера как може да се води semi-weighted ама НИЩО общо няма с нея! Свирих на него около 2 часа, пробвах бленди, стилове, копчета, функции.... тотално към разочарован от този модел/поръчан е от Икономов/ имаше и SD карта с БГ ритми и тем подобни! Възможно ли е да има такива бройки които да са с по-добра клавиатура, преди 2 год. когато реших да сменям моя ПА 50 и аз в един момент се насочих към ПА 900, но сега съм МНОГО доволен, че съм направил правилен избор - ПЕРФЕКТНИЯТ ПА2х Про вместо тази Китайска Пластмасарка! 1 Цитирай
Apple&VSTI Отговорено Януари 10, 2018 Отговорено Януари 10, 2018 Привет колеги! Най-после имах възможност да пипна ПА 900.... не искам да засегна тези които го притежават, но това е Детска Пластмасова Играчка!!! Отвратителна клавиатура, не мога да разбера как може да се води semi-weighted ама НИЩО общо няма с нея! Свирих на него около 2 часа, пробвах бленди, стилове, копчета, функции.... тотално към разочарован от този модел/поръчан е от Икономов/ имаше и SD карта с БГ ритми и тем подобни! Възможно ли е да има такива бройки които да са с по-добра клавиатура, преди 2 год. когато реших да сменям моя ПА 50 и аз в един момент се насочих към ПА 900, но сега съм МНОГО доволен, че съм направил правилен избор - ПЕРФЕКТНИЯТ ПА2х Про вместо тази Китайска Пластмасарка! Кажи го това на Мартин87Защото той все говори колко била класна клавиатурата на PA900 , едва ли не като на PA3X - аз съм имал чисто-нов 600, и зная за какъв ужас клавиатура става въпрос, като посвиря 20 минути и ми се схващат ръцете, а 600 и 900 са една класа изработка, 900 има в повече само вокалист и повече рам , всичко друго им е ефтино-китайско,пластмасово качество и клавиатурите им са 1:1. Мога да потвърдя като собственник на PA2X PRO, че аз по-добра клавиатура не съм пипал, на 800 също ми допада и харесва, но за PA1X само чувам от доста колеги че е най-добрата клавиатура, правена от KORG някога, и даже я слагат на 800, 3x доста музиканти ,на които им трябва таван респонс и преформънс, да става на принципа на побългаряването с някои рязания и прекроявания вътрешни и контролер от KROME. Цитирай
asan79onbashi Отговорено Януари 11, 2018 Отговорено Януари 11, 2018 Само да допълня колегата. па 4 чете от всички - а от него четат само па 700 и па 1000. Под думата "четене" се има предвид САУНД и СТИЛ.Другите папки е препоръчително само еднакви модели. 1 Цитирай
Lorimar Отговорено Януари 15, 2018 Отговорено Януари 15, 2018 Привет! Цитирам един колега от друг форум моля кажете и вашето мнение за този модел на KORG аз съм се изказал достатъчно красноречиво! "Извинявам се колега,нещо си се объркал относно Ра 900, клавиатурата въобще не е детска,а мога да ти кажа че е най добрата след Ра 1х,а дали е пластмасова пак ще споря,доста тежи пущината.А пък като ми хвалиш Ра 3,ай да те опъна на едно 6 часа свирене по дунавския регион със бързите хора ,да те видя тогава колко време ще издържиш на темпо с тази умряла клавиатура"" 1 Цитирай
tony78 Отговорено Януари 16, 2018 Отговорено Януари 16, 2018 Свирил съм с Ра600 , Ра900 ужасна клавиатура като цяло изобщо не ми харесва сега свиря с Ра 3 и точно съм от дунавският регион и съм свирил сватби по 9-10 часа не съм усетил никакви трудности или умора от свиренето.Така че не случайно има "х Серия". 2 Цитирай
Lorimar Отговорено Януари 16, 2018 Отговорено Януари 16, 2018 Свирил съм с Ра600 , Ра900 ужасна клавиатура като цяло изобщо не ми харесва сега свиря с Ра 3 и точно съм от дунавският регион и съм свирил сватби по 9-10 часа не съм усетил никакви трудности или умора от свиренето.Така че не случайно има "х Серия". Колега tony78 БЛАГОДАРЯ ти за този пост! 1 Цитирай
Recommended Posts