Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Звукова карта и компресор.


asek

Recommended Posts

Здравейте.Преди няколко дни ми пристигна първият компресор и имам проблем със свързването.Проблемът е там , че нямам външен миксер и искам да включа компресора към звуковата карта и да го използвам в софтуера с който работя , в случаят това е Лоджик 9.Та компресорът може да работи в 2 режима.Отделно да обработва 2 моно източника или заедно един стерео.Съответно имам бутон за да избирам това.Но , когато го включа не получавам никакви индикаций в ЛЕД светлините.Моделът на компресора е Алесис 3630 (http://alesis.com/3630) , а моделът на звуковата карта е TC Electronics Studio Konnekt 48. (http://www.tcelectronic.com/studiokonnekt48.asp).Попринцип знам , че трябва да свържа изходите на компресора с входовете на звуковата карта и обратното.Пробвах и със стерео жакове и с моно жакове.И в двата случая без успех.Получавам някакъв сигнал който минава през компресора но е с много лошо качество , а освен това имам и бръм в колоните.С звуковата карта имам плъгин , нарича се Интегратор , който служи именно за да се вкарат през него външни устройства ,и там без успех пак същиятлош сигнал.Пробвах от Лоджик с I/O плъгина , пак същото.И понеже вече нищо не ми хрумва реших да пробвам тук.Друго което пробвах е в звуковата картада ми влизат изходите от компресор ана всички входове 5/6 , 7/8 ,9/10 , 11/12 , отделно пробвах о отпред през входовете за микрофона , пак нестава.Много ще съм благодарен , ако някой може да помогне.

 

Мерси предварително.

Редактирано от asek
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За да започне да работи компресора, трябва да има изпълнени две условия:

1. Прага на чувствителност на компресора (theshold-a) да е под нивото на сигнала,

който вкарваш в него

и

2. Степента на компресиране (ratio-то) да е на различна степен от 1:1 - (примерно 1:2.5 или 1:4...)

 

Или с думи прости: ако завъртиш treshold-a и ratio-то плътно по часовника,

ще имаш на 100% работещ компресор, а ако завъртиш плътно в ляво - неработещ :cheers2:

Инфо примерно тук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това ми е известно пробвал съм ги многократно - нестава.Мисля , че не правя нещо правилно при свързването.Някой има ли идея какви точно кабели трябва да ползвам и дали има някакъв специфичен начин на включване и свързване.Също така и защо вкарвам толкова лош сигнал и не ми отчитат ледовете ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще сложа снимки на звуковата карта , компресора и настроиките в софтуера за звуковата карта , ако това може да е от полза.

 

studiokonnekt48frontbac.jpg

 

alesis3630frontz.jpg

 

alesis3630back.jpg

 

soundcardsetup1.png

 

soundcardsetup.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така, както си показал настройките на Конекта - имам съмнения, че ще работи. Изходите на Лоджика не са насочени към физическите изходи на картата, а към виртуалните изходи. Прочети си внимателно упътването към аудиоинтерфейса.

Иначе не ми е съвсем ясно и за какъв....м-м-м... дявол ти е този ъ-ъ-ъ компресор, при положение, че вътре в Конекта е разкошния Fabric C....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да който мога да го ползвам само на 2 канала.Както и да е реших проблема.Идваше оттам , че компресора дойде от Америка.И всъщтност американският адаптер не можеше да се използва.И купих Бг Адаптер с същите параметри.Само , че не бях забелязал , че американският е просто траф на 9волта , а този от Бг е бил токоизправител.Дефакто адаптора ми не беше с променливо напрежение.Купих нов и проблема се реши.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.