asek Публикувано Октомври 5, 2009 Публикувано Октомври 5, 2009 (Редактирано) Здравейте.Преди няколко дни ми пристигна първият компресор и имам проблем със свързването.Проблемът е там , че нямам външен миксер и искам да включа компресора към звуковата карта и да го използвам в софтуера с който работя , в случаят това е Лоджик 9.Та компресорът може да работи в 2 режима.Отделно да обработва 2 моно източника или заедно един стерео.Съответно имам бутон за да избирам това.Но , когато го включа не получавам никакви индикаций в ЛЕД светлините.Моделът на компресора е Алесис 3630 (http://alesis.com/3630) , а моделът на звуковата карта е TC Electronics Studio Konnekt 48. (http://www.tcelectronic.com/studiokonnekt48.asp).Попринцип знам , че трябва да свържа изходите на компресора с входовете на звуковата карта и обратното.Пробвах и със стерео жакове и с моно жакове.И в двата случая без успех.Получавам някакъв сигнал който минава през компресора но е с много лошо качество , а освен това имам и бръм в колоните.С звуковата карта имам плъгин , нарича се Интегратор , който служи именно за да се вкарат през него външни устройства ,и там без успех пак същиятлош сигнал.Пробвах от Лоджик с I/O плъгина , пак същото.И понеже вече нищо не ми хрумва реших да пробвам тук.Друго което пробвах е в звуковата картада ми влизат изходите от компресор ана всички входове 5/6 , 7/8 ,9/10 , 11/12 , отделно пробвах о отпред през входовете за микрофона , пак нестава.Много ще съм благодарен , ако някой може да помогне. Мерси предварително. Редактирано Октомври 5, 2009 от asek Цитирай
antonium Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 За да започне да работи компресора, трябва да има изпълнени две условия: 1. Прага на чувствителност на компресора (theshold-a) да е под нивото на сигнала, който вкарваш в него и 2. Степента на компресиране (ratio-то) да е на различна степен от 1:1 - (примерно 1:2.5 или 1:4...) Или с думи прости: ако завъртиш treshold-a и ratio-то плътно по часовника, ще имаш на 100% работещ компресор, а ако завъртиш плътно в ляво - неработещ Инфо примерно тук. Цитирай
asek Отговорено Октомври 5, 2009 Автор Отговорено Октомври 5, 2009 Това ми е известно пробвал съм ги многократно - нестава.Мисля , че не правя нещо правилно при свързването.Някой има ли идея какви точно кабели трябва да ползвам и дали има някакъв специфичен начин на включване и свързване.Също така и защо вкарвам толкова лош сигнал и не ми отчитат ледовете ? Цитирай
asek Отговорено Октомври 5, 2009 Автор Отговорено Октомври 5, 2009 Ще сложа снимки на звуковата карта , компресора и настроиките в софтуера за звуковата карта , ако това може да е от полза. Цитирай
presly Отговорено Октомври 6, 2009 Отговорено Октомври 6, 2009 Така, както си показал настройките на Конекта - имам съмнения, че ще работи. Изходите на Лоджика не са насочени към физическите изходи на картата, а към виртуалните изходи. Прочети си внимателно упътването към аудиоинтерфейса. Иначе не ми е съвсем ясно и за какъв....м-м-м... дявол ти е този ъ-ъ-ъ компресор, при положение, че вътре в Конекта е разкошния Fabric C.... Цитирай
asek Отговорено Октомври 7, 2009 Автор Отговорено Октомври 7, 2009 Да който мога да го ползвам само на 2 канала.Както и да е реших проблема.Идваше оттам , че компресора дойде от Америка.И всъщтност американският адаптер не можеше да се използва.И купих Бг Адаптер с същите параметри.Само , че не бях забелязал , че американският е просто траф на 9волта , а този от Бг е бил токоизправител.Дефакто адаптора ми не беше с променливо напрежение.Купих нов и проблема се реши. Цитирай
Recommended Posts