Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво ще кажете за...


Recommended Posts

Как ви се струва нивото на китарите и стереопанорамата им в този http://www.4shared.com/file/137361557/dc06..._2__Shitec.html "микс" ? Приемат се и забележки относно цялостното звучене :D .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преслушах го на iPod-а, че сега съм с едни трагични колони. Ако въобще се налага да пипаш нещо по панорамата, която и така си е чук, посъбери китарите, малко по-"концентрирано" да седят. Относно звука - там, че и въобще, всичко си е до лични предпочитания. :cheers2: Мен ми се струва, че китарите звучат студени и сурови (само по себе си т'ва е супер) на фона на барабаните, които си "затоплил" сериозно с ревербец и прочее хакове. Може би е щото няма бас.. айде отбий номера с един октавер :D

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Благодаря :cheers2:! За барабаните си прав... май се поолях с корекциите. Иначе.. това е кавър на Six Feet Under, барабаниста им по принцип винаги е звучал по-мекичко... може би затова залитам натам. Бас има, но го нахвърлях набързо като MIDI... следва китарите общо взето и все не смея да му давам "глас"... бас семплер в този строй звучи... "like shit" дето викат ингилизите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Благодаря :thumbs_up:! За барабаните си прав... май се поолях с корекциите. Иначе.. това е кавър на Six Feet Under, барабаниста им по принцип винаги е звучал по-мекичко... може би затова залитам натам. Бас има, но го нахвърлях набързо като MIDI... следва китарите общо взето и все не смея да му давам "глас"... бас семплер в този строй звучи... "like shit" дето викат ингилизите.

 

Басока ти трябва колкото да слепи нещата, щом като няма как да си го изсвириш. Прекарай мидито през Guitar Rig 3, ето ти моя пресет

(последните два в списъка са). И му дай глас примерно колкото в новия Megadeth. Барабаните са си супер, просто китарите не им подхождат достатъчно. Според мен от целия микс трябва да се получи нещо в посока мек, пулсиращ звук, тип дебюта на Warbringer. Но твоите идеи са по-важни ;)

Редактирано от KeRRANGKid
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мен ми звучи хомогенно и стегнато като цяло. Няма нещо в микса което да дразни и да избива.. Малко ми е глух като цяло саунда, но за стила мисля че е ок. Сикс фиит рулзззз! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Опитах да внеса малко "живец" в саунда като записах китарите с амп. След дълго кривене насам натам на микрофони и въртене на потенциометри :punk_guitar: Направих един нов тестов микс и го представям за плюене, критикуване, съветване и т.н. :) . Интересува ме по-специално как намирате стерео-панорамата на китарите спрямо тъпаните и в кой от двата микса звучат по-плътно и... на място да кажем?

 

Analog Rec

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен първия вариант повече ми харесва.

Във втория - китарите са някак си по-назад (може би заради по-малкото кривене), както и ниски изкачат леко (мисля от баса) и цялостно в микса има повече баси.

Поне аз така го чувам.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Соло барабнчето лекинко си личи, че от изито или адиктива, не мога да кажа точно. Може би ако му нулираш всички настройки оттам и го гейтнеш дори леко и вече да го нагласяш, ще си добие метлски звук. За касата също имам такива притеснения, но като цяло за микса давам оценка 9/10. Постарал си се!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.