Vrnko Публикувано Октомври 3, 2009 Публикувано Октомври 3, 2009 Привет на всички ! Ето го и проблемчето: опитвах се да сложа струни на българска китара с едноредова глава. всичко си беше неред обаче първата струна идва къса. не стига до ключа. Всъщност стига точно до него и не виждам как да я навия. Та има ли някакви по-дългички струни или понеже китарата е за ремонт така или иначе да и префасонирам главата? Въртят ми се идей за 4R + 2L ключа. Цитирай
DILETANT Отговорено Октомври 3, 2009 Отговорено Октомври 3, 2009 Незнам какви струни се опитваш да сложиш, но досега не съм срещал струни които да са къси. Защо не опиташ да си купиш един нов комплект? Цитирай
Vrnko Отговорено Октомври 3, 2009 Автор Отговорено Октомври 3, 2009 (Редактирано) Чисто нови са. Фендер . да не правя реклама просто тва взех. Струва ми се че главата като че ли е по издължена и затова. Не знам. Помня че едно време и слагах някакви български . Продаваха ги навити в един найлон без марка и т.н ои те стигаха. Редактирано Октомври 3, 2009 от Vrnko Цитирай
Icarus Отговорено Октомври 3, 2009 Отговорено Октомври 3, 2009 Сещам се, че преди години като мъчех някаква кремонка/орфейка, и аз веднъж бях уцелил такива струни. Можеш да опиташ дадарио, ърни бол, нещо такова - като ги слагам доста мегдан остава. Цитирай
Vrnko Отговорено Октомври 3, 2009 Автор Отговорено Октомври 3, 2009 Добре ще пробвам и с някоя от тия марки и ако не стане май ще префасонирам главата. и без това и се каня отдавна. че то ня китара не прилича вече. Просто се чудех има ли такова нещо като long scale при китарите и от там и по-дълги струни да има. Щото за бас има струни който са за long scale басове специални комплекти. Цитирай
spineless Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 (Редактирано) Да не си купил струни за 24.7'' скала на грифа а твоя да е с 25.5''? П.С. продават единични струни навити в найлон в Камертон и са дълги почти един метър. Редактирано Октомври 5, 2009 от spineless Цитирай
SomeoneElse Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 ^ Няма такова нещо. Каквито и струни да са, все трябва да имат доста толеранс. Дори на Ibanez-а ми, който е с доста голяма глава и ключовете са в един ред, на първа струна винаги режа поне 10 сантиметра. Може просто да е попаднал на комплект с "дефектна" първа струна. Между другото, преди време, когато ги ползвах, забелязах, че Earnie Ball са доста дълги струни по принцип, така че Vrnko, пробвай с тях. Цитирай
Nordon Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 (Редактирано) Хм, каквито и струни да съм взимал винаги остава доста мегдан (D'addario и Elixir). И на двете китари (които са с двете различни мензури). Освен това, ако е купил струни Fender те просто няма как да са за 24.75'' мензура. (с една? китара в изключение) Аз предлагам да послушаш Icarus и да купиш някави по-известни струни. Редактирано Октомври 5, 2009 от Nordon Цитирай
Vrnko Отговорено Октомври 5, 2009 Автор Отговорено Октомври 5, 2009 Благодаря за съветите. Като ми остане малко време ще отскоча да си взема други струни и дано стане. Цитирай
billymilano Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 или пък да е купил струни за кухарка? Цитирай
Recommended Posts