Jump to content
Българският форум за музиканти

Упражнения


xopxe

Recommended Posts

интересно ми е как се упражнявате вкъщи? какво по-точно свирите? от няква школа? или си пускате песен и дъните? щот на мен вкъщи ми е много скучно, няма барабани, китара... не е като да седна с кухарката да си припявам. пък тук в софия за сега нямам банда... искам да си упражня малко теорията например, разни скали да вкарам в употреба, ама като няма китара да сравня добре ли се получава... дайте някакви идеи, споделете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами аз отначалото свирех някакви упражнения а сега сядам и си свиря с гитар про-то и после с групата.Пробвай с гитар про щом искаш да имаш и китара и барабани...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разгряване на ръцете с леки упражнения, разсвирване на разни прости скали или идеи, стринг скипинг малко и после скачам на брутализмите(напоследък). Тях с Уинамп или Amazing Slow Downer.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слушайте опитния MDfk :) - задължително загрейте пръстите, китките - подценяването на загрявката е предпоставка за тендовагинит...Ако си загрявате, други разни вагинити, от приятните, са ви в кърпа вързани с тази китара... :)

Аз лично загрявам с гами или пентатоники, като гледам да разчупя по грифа. Хубаво е да свирите с темпо - някакъв клик например - ето ви едно полезно линкче ONLINE METRONOME Увеличавайте си темпото на една и съща фигура ;) Това всъщност е и упражнение, не просто загрявка.

 

За мен лично съм забелязал, че много се връзвам след загрявката и преди същинското свирене да си пускам разни рoк-блусчета с класически WALKIN' BASS. Много, много приятна загрявка в темпо. Любими парчета са ми ELVIS PRESLEY - Jailhouse rock, QUEEN - A crazy little thing called love, GARY MOORE - Walkin by myself, малко се гъделичкам с STEVE R. VAUGHN, почти всичко на бате Гошо Минчев и т.н. Не че са ми в кърпа вързани де - оо, какви уокин бас линии има на някои от цитираните.. ;)

 

След като загрея си пускам да свиря в реално време с парчето, което готвя. Тук много полезна програма е вече цитираната Amazing Slown Downer - задължително си я намерете.

 

Потърсете разписани гами и пентатоники, вземете си клика и давайте, братя, че имаме чалгари да натирваме в миша дупка ;):cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еййййй,тази програмка за забавянето е пушка! Незнаех за съществуването й,благодарско много,мисля да й скъсам шортите днес :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз когато упражнявам някоя техника винаги го правя със скала или гама, или когато упражнявам лявата рака всиря пентатоники, рок, блус гами + обичайното изпукване на всички пръсти по 3 пъти

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Виж ся, пукането на пръсти и аз го правя по принцип(отвратителен навик), но когато става дума за разгрявка трябва да е постепенно и бавно раздвижване на ставите и сухожилията (и другата карантия там), не рязко - това в никакъв случай. Последиците са гадни след това, да не говорим че не помага реално на свиренето, в последствие примерно те заболяват пръстите по време на парче. Ако по време на внимателното раздвижване изпука, айде да речем си се схванал, но рязко - сакън.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Преди време един авер ми разправяше колко се отпуска, след като си изпука врата като стане от сън например. Казах му, че това не е хубаво и е стрес за нервни връзки, сухожилия и прочие по врата му. Няколко дни по-късно така се сецна моят авер, че едвам го вкарахме през вратата на болницата - с двете крила отворени :hysterical: - така се беше изкривил. От пукане, рязко.. :nono: Това си е самоконтузия. в това отношение вратът не е толкова по-различен от ръцете. Не пукайте, ми загрявайте добре :music336:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ако скуката те мори и искаш да раздвижваш и да тренираш точност и чистота на звука + правилна постановка ето това ще ти свърши работа. Ако успееш да намериш това книжле, ще си много щастлив :godbless:

 

2958983.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.