xopxe Публикувано Септември 30, 2009 Share Публикувано Септември 30, 2009 интересно ми е как се упражнявате вкъщи? какво по-точно свирите? от няква школа? или си пускате песен и дъните? щот на мен вкъщи ми е много скучно, няма барабани, китара... не е като да седна с кухарката да си припявам. пък тук в софия за сега нямам банда... искам да си упражня малко теорията например, разни скали да вкарам в употреба, ама като няма китара да сравня добре ли се получава... дайте някакви идеи, споделете Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
rinti Отговорено Септември 30, 2009 Share Отговорено Септември 30, 2009 Ами аз отначалото свирех някакви упражнения а сега сядам и си свиря с гитар про-то и после с групата.Пробвай с гитар про щом искаш да имаш и китара и барабани... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Септември 30, 2009 Share Отговорено Септември 30, 2009 Разгряване на ръцете с леки упражнения, разсвирване на разни прости скали или идеи, стринг скипинг малко и после скачам на брутализмите(напоследък). Тях с Уинамп или Amazing Slow Downer. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Babyface Bob Отговорено Октомври 1, 2009 Share Отговорено Октомври 1, 2009 Слушайте опитния MDfk - задължително загрейте пръстите, китките - подценяването на загрявката е предпоставка за тендовагинит...Ако си загрявате, други разни вагинити, от приятните, са ви в кърпа вързани с тази китара... Аз лично загрявам с гами или пентатоники, като гледам да разчупя по грифа. Хубаво е да свирите с темпо - някакъв клик например - ето ви едно полезно линкче ONLINE METRONOME Увеличавайте си темпото на една и съща фигура Това всъщност е и упражнение, не просто загрявка. За мен лично съм забелязал, че много се връзвам след загрявката и преди същинското свирене да си пускам разни рoк-блусчета с класически WALKIN' BASS. Много, много приятна загрявка в темпо. Любими парчета са ми ELVIS PRESLEY - Jailhouse rock, QUEEN - A crazy little thing called love, GARY MOORE - Walkin by myself, малко се гъделичкам с STEVE R. VAUGHN, почти всичко на бате Гошо Минчев и т.н. Не че са ми в кърпа вързани де - оо, какви уокин бас линии има на някои от цитираните.. След като загрея си пускам да свиря в реално време с парчето, което готвя. Тук много полезна програма е вече цитираната Amazing Slown Downer - задължително си я намерете. Потърсете разписани гами и пентатоники, вземете си клика и давайте, братя, че имаме чалгари да натирваме в миша дупка Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JOKICH Отговорено Октомври 2, 2009 Share Отговорено Октомври 2, 2009 Еййййй,тази програмка за забавянето е пушка! Незнаех за съществуването й,благодарско много,мисля да й скъсам шортите днес Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Viper-X Отговорено Октомври 4, 2009 Share Отговорено Октомври 4, 2009 аз когато упражнявам някоя техника винаги го правя със скала или гама, или когато упражнявам лявата рака всиря пентатоники, рок, блус гами + обичайното изпукване на всички пръсти по 3 пъти Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MDFk Отговорено Октомври 6, 2009 Share Отговорено Октомври 6, 2009 ^Виж ся, пукането на пръсти и аз го правя по принцип(отвратителен навик), но когато става дума за разгрявка трябва да е постепенно и бавно раздвижване на ставите и сухожилията (и другата карантия там), не рязко - това в никакъв случай. Последиците са гадни след това, да не говорим че не помага реално на свиренето, в последствие примерно те заболяват пръстите по време на парче. Ако по време на внимателното раздвижване изпука, айде да речем си се схванал, но рязко - сакън. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Babyface Bob Отговорено Октомври 6, 2009 Share Отговорено Октомври 6, 2009 Преди време един авер ми разправяше колко се отпуска, след като си изпука врата като стане от сън например. Казах му, че това не е хубаво и е стрес за нервни връзки, сухожилия и прочие по врата му. Няколко дни по-късно така се сецна моят авер, че едвам го вкарахме през вратата на болницата - с двете крила отворени - така се беше изкривил. От пукане, рязко.. Това си е самоконтузия. в това отношение вратът не е толкова по-различен от ръцете. Не пукайте, ми загрявайте добре Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
IgniteAll Отговорено Октомври 17, 2009 Share Отговорено Октомври 17, 2009 Ако скуката те мори и искаш да раздвижваш и да тренираш точност и чистота на звука + правилна постановка ето това ще ти свърши работа. Ако успееш да намериш това книжле, ще си много щастлив Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts