circles Публикувано Септември 28, 2009 Публикувано Септември 28, 2009 Sugarbrew - leave it alone Споделете градивна критика по звука плииз! Моля модовете да изтрият темата от "семпли -> други"... Цитирай
fLiSk Отговорено Септември 28, 2009 Отговорено Септември 28, 2009 Абе тез бирибани все ти се губят у микса. И понеже и аз се мъча със семпли в момента - и на мен. Я някой да даде малко акъл как се смесват барабани и разни пинизи по тях. Щях да забравя хвалбата - китарите са бонбон, точно както си требе. Цитирай
Baby Thomas Отговорено Септември 29, 2009 Отговорено Септември 29, 2009 На тази ми смешна аудио система и с моите уши - касата само "потъва", другото дръмс мисля че е ОК! Цитирай
antonium Отговорено Септември 29, 2009 Отговорено Септември 29, 2009 Ето и моето скромно мнение: Като цяло микса е доста среднист. Няма бас, касата е тиха, не е красноречива. Солобарабанчето е силно и звучи доста изкуствено - малко пружина няма да му навреди. Китарите като звук сами по себе си са ок, но са силни и са леко среднисти и те. За да стане ок, първо трябва отделните инструменти да ги погледнеш. Аз бих започнал със смесването на барабаните. Касата бих я направил по-месеста, с повече ниски, с махнати и среди и с добавен пик. На солобарабанчето бих добавил малко пружина, бих го удебелил малко. Китарите трябва да са по-тихи и не така среднисти. За баса не знам, това което се чува от него, на мен ми звучи зле. Бих се опитал да го презапиша, или прати микс с по-силен бас, че така не се чува. Бих изрязал скърцанията между смените на акордите или поне бих им намалил броя наполовина Започни от барабаните, направи ги само тях и прати да чуем. Слушам на Yamaha HS50M. Цитирай
circles Отговорено Октомври 1, 2009 Автор Отговорено Октомври 1, 2009 Ето частта само барабани: http://www.4shared.com/file/136800442/4ff9...krai_Drums.html Ето барабани с бас: http://www.4shared.com/file/136800743/3ab8...e_krai_DnB.html Не ми се презаписват пак, въпреки че сега бих ги изсвирил с по свястна динамика и по чисто отколкото тогава - началото на лятото... Споделете какво може да се подобри според вас на този запис... Тони, какво става със записите на ГРАД? Още ли се мотае онова момче с вокалите? Цитирай
antonium Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 (Редактирано) Сега слушах само барабаните и ми се струва, че касата хич я няма. Няма никаква плътност, няма ниски в нея - абе все едно не е каса Пробвай с eq да намалиш ниски-среди и среди, за да излязат малко ниските. Също така увеличи малко атаката на компресора, за да излезе малко пика - примерно~20ms. Направиш ли нея, всичко ще зазвучи по-добре. Солобарабанчето за моя вкус е доста тънко и няма пружина. А иначе баса сам по себе си май е ок. Но в комбинация с барабаните е по-силен и като касата е такава неопределена, всичко звучи зле. Т.е. не може да се каже нищо, докато касата е такава... Прати малко необработена каса на един трак, да я чуя. Wav ако може п.п. Иначе за записите на вокали, появиха се известини пречки, които засега ще позабавят малко процеса, но без да го спират Редактирано Октомври 2, 2009 от antonium Цитирай
circles Отговорено Октомври 2, 2009 Автор Отговорено Октомври 2, 2009 Ще пробвам да доизкусуря касата... Цитирай
circles Отговорено Октомври 4, 2009 Автор Отговорено Октомври 4, 2009 http://www.4shared.com/file/137499337/d430...e_KRAI_410.html Сега как ви звучи? Цитирай
antonium Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 Сега е доста по-добре. Но касата може още да я пипнеш. Пробвай малко да обереш около 250-300Hz, че сега звучи малко "запушена". И пика й нещо не ми харесва, може би по-скоро не си уцелил честотата му. Поиграй си още с компресора на касата, според мен бързата му атака леко убива пика. Пробвай да увеличиш малко атаката ~ 20ms. Солобарабанчето е силно. И субективно е твърде "метално". Баса не е много отчетлив. Но си на прав път Поздрави! Цитирай
circles Отговорено Октомври 5, 2009 Автор Отговорено Октомври 5, 2009 Тони, според теб приблизително къде да търся пика на касата? Честотно? Още се уча в борбата с разните компресори... при наличието на толкова много, май само се обърквам.... може би трябва да хвана един и да му свикна, а после да разцъквам другите.... Поздрави! Цитирай
antonium Отговорено Октомври 5, 2009 Отговорено Октомври 5, 2009 Ами пика обикновено е около 2500Hz. Този май е по-ниско ~ 2100Hz. А за компресорите избери си един и с него работи докато се научиш. Аз ползвам основно този вградения в Cubase - Vst Dynamics. А и повечето плъгини, които ползвам са пак от вградените. Ето виж ТУК има някои разяснения за каса. Цитирай
Recommended Posts