checho Отговорено Март 9, 2010 Share Отговорено Март 9, 2010 здравейте както си стоях и си мислих за навалелия сняг, ми се дослуша тази песен рових тридесет минути из форума докато се сетя, че беше в този раздел и най-сетне я намерих иска ми се да знам дали има развитие около песента и си позволявам да питам в темата, а не на ЛС, та ако има нещо ново - да разберат повече хора поздрави \/ Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 10, 2010 Автор Share Отговорено Март 10, 2010 ^ Здравей! Ами в момента кокретен резултат и развитие няма все още, но аз в никакъв случай не съм се отказал от този си проект. Просто бях извън строя за около 2 месеца и не можех да се занимавам с музика, поради здравословни причини. От друга страна ме забавиха доста с класическия аранжимент, който ми беше обещан от диригента на варненския камерен оркестър Г. Ганчев - все причини независещи пряко от мен. Така или иначе скоро ще има резултат и ще ви държа в течение. Поздрави! Данчо Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krokus Отговорено Март 10, 2010 Share Отговорено Март 10, 2010 Кой е измислил музиката на тази песен и през коя година Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 11, 2010 Автор Share Отговорено Март 11, 2010 (Редактирано) Идеята за тази песен датира отпреди повече от 15 години, може би 20 ... сиреч годината е 1986-1987 - пеехме я като ученици и по-късно като студенти с университетската банда "Вижън" (във ВИНС - Варна). Вдъхновението идва от стила на Ф. Тарега. Кой е измислил мелодията си го пише на видеото П.С. Много след това случайно разбрах, че Хайгашот Агасян има детска песен по същия текст (но това се случва поне 10 години след като нашата песен вече я има)... И така ... Редактирано Март 11, 2010 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krokus Отговорено Март 11, 2010 Share Отговорено Март 11, 2010 Питам,зашото през далечната 1984г това парче си го свирихме по абсолютно съшия начин.Аз незнам чия е музиката на песента,но беше по идея на вокалчето на групата Цецо от Дулово.Тогава бяхме на 16,а ти си бил на 10г Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 11, 2010 Автор Share Отговорено Март 11, 2010 (Редактирано) Питам,зашото през далечната 1984г това парче си го свирихме по абсолютно съшия начин.Аз незнам чия е музиката на песента,но беше по идея на вокалчето на групата Цецо от Дулово.Тогава бяхме на 16,а ти си бил на 10г Хехе, добър опит .... Цецо само е пял парчето и няма нищо общо нито с музиката, нито с текста ... А Ал. Ангелов на колко в бил? (Ал. Ангелов е човека, чиято е основната идея за това парче - и той е написан в кредитите на видеото, съгласувано е лично с него). Поздрави! Данчо Редактирано Март 11, 2010 от visiondann Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krokus Отговорено Март 11, 2010 Share Отговорено Март 11, 2010 Нее,не ме разбра.Не исках да кажа,че парчето е на Цецо,но явно е било модерно в Дулово. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Jordan_J Отговорено Март 11, 2010 Автор Share Отговорено Март 11, 2010 Ами аз бих казал, че това парче вече си е направо Дуловски фолклор Всички ангажирани по този проект са дуловчани Дори диригента Ганчо Ганчев на Варненския камерен оркестър (който сега ми прави класическия аранжимент) - и той ми е съсед от Дулово Всичко това си е повод за гордост (дуловска!!) Хихи ... !! А ти кой си реално ?! Щом си свирил с Цецо би трябвало да те познавам ... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts