Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Отговорено

Можеш да опиташ с turret board. Изглежда по-маниашко, по-лесно е, а и гледам в някои супер качествени поръчкови АМР-ове всичко така се прави. Аз така съм решил да пробвам... :punk_guitar:

Отговорено

Можеш да докараш високо напрежение от ~12V и с умножител на напрежение с диоди и кондензатори.Този варинат обаче е удачен за схеми с по-малка консумация - например ако ще е с 2 триода.

Отговорено
Можеш да опиташ с turret board. Изглежда по-маниашко, по-лесно е, а и гледам в някои супер качествени поръчкови АМР-ове всичко така се прави. Аз така съм решил да пробвам... :punk_guitar:

Прав си така е добре.

Относно захранващ траф има няколко възможности -

1 . Да се използват обърнати трафове - обаче напрежението трудно ще достигне до 400 волта

2 . Да се използва траф от старо лампово радио - обаче много са големи

3 . Можеш да се обадиш на Грег , преди години купих от него тороидален захранващ

4 . Парни Валяк може да ти навие - препоръчвам го имам навити няколко от него включително и изходни но за големи ампове ...

Отговорено

bir4o, дали успя да се справиш с проблема на ампа който си направил SLORecto - по горната схема. Четох темата в която си разисквал проблема с бързото "затваряне" на звукът. Може ли някой да ми каже каква е консумацията на 1 лампа 12AX7 във ампери - необходима ми е за изчисление на тороида.

Отговорено

Опс - проблема ми е само в трафа, човека който ще го прави се интересува от тези данни. Останалото ще направя аз. Тръгнал съм напред - докъдето стигна, познавам чувството да те бутнат в казана преди да си се показал, ще помоля да се въздържаш от подобни изказвания. Чел съм много от постовете ти - уважавам познанията ти - моля и ти да уважиш моите НЕ-познания.

Отговорено

Добре хайде да ти помогна аз малко :

втория линк от търсенето в гугъл горе

Filament Voltage

6.3-12

V

Filament Current

300-150

mA

Plate Voltage (max)

330

V

Plate Current (max)

6

mA

Това че на теб тези стойности не са ти ясни ми говори , че не си навътре с нещата , а тук имаме 300 волта напрежение - повярвай ми не е безопасно да разредиш само кондензаторите.

Отговорено

Всеки път е едно и също. Никой не чете огромния фонд от информация във форума. Дори Google е игнориран. Дими е прав за съжаление!

keeper: Прегледай тази тема. При внимателен прочит много неща ще се изяснят, включително и за консумацията :

http://forum.muzikant.org/index.php?showto...&hl=alembic

Най-важно, обърни внимание на воденето на темата и как човек, който знае как да пита и действа, получава правилната информация.

Отговорено

Благодаря Parni Valjak - ще се постарая да почета, преди да задавам тъпи въпроси. Мерси и на Metalhammer за извадката. Честно казано започвам да се съмнявам че човека който попитах за навиване на траф-а ще го направи както трябва, би трябвало сам да си намери тази информация.