sw1tched Отговорено Октомври 1, 2009 Отговорено Октомври 1, 2009 ^Абе не са чак толкова скъпи... Чифт 8020В излизат около 1100 лева. Вярно е, че прилежащия им суб 7050В струва 1400, ама нищо не пречи човека да си вземе мониторите и да събира пари за суб, за да завърши системата. С VXT6 нещата биха излязли даже по-солени. 1400 за мониторите и още толкова за субуфера. Dynaudio са добро решение, макар че аз съм почитател повече на цифровите им монитори, но дори и бюджетните BM5a са по-скъпи от Genelec с поне 500-600 лева. От Адам нямам преки впечатления и не мога да коментирам, от изброените Ямахите са най-евтини, само че от NS-10 насам не са правили нищо свестно и честно казано новите им продукти са "да хванеш единия и да удариш другия". А каквито и монитори с ууфер по-малък от 8" да се вземат, ще имат нужда от суб, така че трябва да се слага и той в сметката. Между другото сега се сещам, че някой май продаваше NS-10 във форума. Ако са в оригиналното си състояние, си е оферта да се вземат. HS серията на Yamaha всъщност получава доста добри отзиви, но ще се въздържа от мнение за тях, защото съм ги слушал ограничено време в непознато помещение. За NS-10 трябва да се има предвид, че се използват главно за reference монитори, с други думи за "сверяване". Не мислете че като ги има в почти всички студия, то е защото миксират главно на тях. Аз съм с Adam A7 и Sub 8 и бих ги препоръчал. При всички положения трябва да се мисли и за акустиката на стаята и да се предприемат мерки за подобряването и. Цитирай
patient Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Пак ще кажа, че моята препоръка е съобразена с предположението, че човека ще си прави компактно домашно студио в помещение под 55 куб.метра и няма да изпозлва различни монитори за миксиране и сверяване. ^ Непрекъснато чета добри отзиви за въпросните монитори Adam - явно е крайно време да ги чуя. Някой да знае имат ли официален вносител в България? Ако нямат - sw1tched в твойта бърлога пие ли се бира или ти консумираш някакви други стимуланти А относно акустичното третиране - няма съмнение, че е задължително. По този въпрос обаче вече са се изписали тонове информация във форума. Цитирай
Nikolay Petev Yolov Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Аз имам VXT8 и съм предоволен. Вземай един такива и не ти трябва субуфер. По-добре малко над 2000 лв за чифт колони вместо 1500 за колони и още толкова за субуфер. 8-ците бассговорители ще са ти напълно достатъчни. При мен помещението е около 70 квадрата и са идеални. Цитирай
AFTER-THE-RAIN Отговорено Октомври 2, 2009 Отговорено Октомври 2, 2009 Ао ще даваш пари за мониторни колони аз също вдигам 2 ръце за GENELEC. Мисля че модела 8030А ще върши перфектната работа за home studio! Няма смисъл от СУБуфер за КРК 8". Имай в предвид че 8" колони са към 1100 (+/- 60-70лв) двете, още към 6-700 за СУбуфер. (в БГ) Звук, читав за прилични пари -> TC Konnekt 6 За РС по твой вкус Цитирай
mitaka kj pld Отговорено Октомври 11, 2009 Автор Отговорено Октомври 11, 2009 Благодаря за съветите и мненията! Имам малко време да помисля и в края на месеца ( или началото на другия ) най-вероятно сте се оборудвам. Относно акустиката - действам и за нея. После ще ви кажа какво съм взел. И отново благодаря! Цитирай
Recommended Posts