acc Публикувано Септември 18, 2009 Публикувано Септември 18, 2009 Има ли някой Йамаха П85? Интересува ме: 1. Дали мога да го пробвам някъде? 2. Дали Клавиатурата му е по-лоша от тази на П90 (моето старо)? 3. Дали като се тръгне отлево надесно по клавишите, стават по леки. Високите ноти да са с по-леки клавиши от ниските 3. Продава ли се в нашата родина този капиталистически продукт. Гледах го това пиано, евтино, леко, марково, има си собствен стенд и три педала (допълнително се купуват), съвсем естетично и нищо излишно за моите скромни нужди. Просто чудо. Дано клавиатурата му да е добра... Цитирай
Пепи Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 Малко извън темата. Какво й е на клавиатурата на П 90 и за какви пари си я взимал и от каде? Цитирай
CyberGene Отговорено Септември 20, 2009 Отговорено Септември 20, 2009 Не съм го пробвал, но по спецификация клавиатурата му е GHS (Gradded Hammer Standard) - т.е. по-тежка в басите и по-лека във високите, само че това е по-евтиният вариант на клавиатурите на Ямаха и предполагам и че като усещане е по-зле от P90. Все пак трябва да го пробваш. Дистрибутори на Ямаха са Динакорд на 5-те кьошета, нищо чудно да я имат там за проба. Пробвал ли си някой от моделите на Casio Privia? Защото ако е само за контролер, имат прекрасна клавиатура, даже бих казал, че на мен най-много ми допадат. Но при тях проблемът е вграденият звук. Цитирай
acc Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 Малко извън темата. Какво й е на клавиатурата на П 90 и за какви пари си я взимал и от каде? Всичко и е наред на клавиатурата на П90. Аз я харесвам много. Става дума за бъдеща покупка на друг инструмент за друго място, а П90 вече нали не се прави... Цитирай
acc Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 Иначе го купих през 2004 за $1000 от Америка. Цитирай
acc Отговорено Септември 20, 2009 Автор Отговорено Септември 20, 2009 Не съм го пробвал, но по спецификация клавиатурата му е GHS (Gradded Hammer Standard) - т.е. по-тежка в басите и по-лека във високите, само че това е по-евтиният вариант на клавиатурите на Ямаха и предполагам и че като усещане е по-зле от P90. Все пак трябва да го пробваш. Дистрибутори на Ямаха са Динакорд на 5-те кьошета, нищо чудно да я имат там за проба. Пробвал ли си някой от моделите на Casio Privia? Защото ако е само за контролер, имат прекрасна клавиатура, даже бих казал, че на мен най-много ми допадат. Но при тях проблемът е вграденият звук. Благодаря за изчерпателния отговор Ще проверя дали го имат в българския динакорд. Познавам Касио привиа мн добре от някъде 2005та. Това пиано беше на една колежка , а клавиатурата се скапа бързо - започна да хлопа и издава лоши механични звуци. Иначе си работеше. По-лека беше от моята Йамаха, което не е зле за някой ситуации. Въпреки това, аз лично не я сравнявам с тази на Йамаха П90. 5 Години вече, моята клавиатура си е в много добро състояние, въпреки многото свирене, което понесе. Може от тогава Касио да са излязли с подобрения... Ще ги пробвам отново. Цитирай
Recommended Posts