SauroN Публикувано Септември 18, 2009 Публикувано Септември 18, 2009 (Редактирано) Имам един въпрос свързан с четенето на Tab-ове например този . Въпроса ми е ми е например в : intro solo e|------------------------------------------------| b|-----------------3p2-----3p2-----3-3p2------| g|------2-4b6r4~-------4-------2---------4~--| D|-2h4------------------------------------------| A|------------------------------------------------| E|------------------------------------------------| какво означава " 4b6r4 " , " 3p2" , " 2h4 " , " ~ " ,когато има сами цифра знам какво означава но в комбинация с " p " , " b " ," r " , " h " , незнам точно какво означава . Някой да може да ми помогне по въпроса ? Редактирано Септември 18, 2009 от SauroN
checho Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 имам два кратки въпроса 1)ако знаеш английски, не можа ли да си отвориш гуугъл, да напишеш "tab reading" и да намериш нужната информация без да пишеш пост и без да чакаш отговор? 2)ако не знаеш английски, не можа ли да си отовриш гуугъл, да напишеш "четене на таб" и да намериш нужната информация без да пишеш пост и без да чакаш отговор? \/
Zero Tolerance Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 Хайде сега пич скрол-ни надолу по таба...Докато стигнеш дъното... После ако не разбираш отваряй речника..
djbnz Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 / = плъзване нагоре \ = плъзване надолу h = hammer on p = pull off b = bend r = release x = заглушена струна (не се свири) t = tap (with finger or pick) ~ = вибрато
IgniteAll Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 И понеже днес ме е осенила една вълна от доброта един копи/пейст по случая * h - hammer on * p - pull off * b - bend string up * r - release bend * / - slide up * \ - slide down * v - vibrato (sometimes written as ~) * t - right hand tap * s - legato slide * S - shift slide * - natural harmonic * [n] - artificial harmonic * n(n) - tapped harmonic * tr - trill * T - tap * TP - trem. picking * PM - palm muting * \n/ - tremolo bar dip; n = amount to dip * \n - tremolo bar down * n/ - tremolo bar up * /n\ - tremolo bar inverted dip * = - hold bend; also acts as connecting device for hammers/pulls * - volume swell (louder/softer) * x - on rhythm slash represents muted slash * o - on rhythm slash represents single note slash
schOle Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 Изтегли си от read_rules 'rock with metallica' Там във видео урок показва как се свирят 5 песни на металика включително и Лан.
Rammkopf Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 ... Лан ... ... или "Уан" ("One")?
SauroN Отговорено Септември 18, 2009 Автор Отговорено Септември 18, 2009 (Редактирано) Супер сте Igniteall и djbnz ,мерси , за хората които ми казват да отворя гугал ,еми както изглежда има и свесни и помагащи хора и в България, не само в гугъл Редактирано Септември 18, 2009 от SauroN
Fenix Отговорено Септември 18, 2009 Отговорено Септември 18, 2009 (Редактирано) Горе има едни боднати темички и по-специално една за начинаещи. Там има информацията която търсиш , че и много много повече. Примерно не само какво означават, но и как се правят тия неща... http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=1406 разгледай особено третат тема! Редактирано Септември 18, 2009 от Fenix
Recommended Posts