the_gorer Публикувано Ноември 30, 2005 Публикувано Ноември 30, 2005 Искам да помоля някой, който има баритон китара, да сподели опит - как се държи баритонът, прави ли някакви негови си баритонски въртели, с каква дължина на скалата е (понеже при баритоните няма твърд стандарт), с какъв номер струни го е заредил и прочее. Казват, че с шестструнен баритон (28 инча скала) стандартната настройка е А--А, което си е зверско. Излиза, че при седемструнните баритони със същата дължина на скалата настойката е Е--А, което означава пълна октава по-ниско, без никакви странични ефекти от рода на растройване и гнусен звук! Мерак ми е да си сглобя седемструнен баритон за дет метъл, та затова питам. Цитирай
kazimbutt Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 Верно. Що за животно е това? Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 30, 2005 Автор Отговорено Ноември 30, 2005 За да спрем инвазията на любопитни тийнейджъри в темата, ще обясня, че баритон китарите са обикновени китари с по-дълга мензура. Самото им име подсказва, че позволяват да се свири по-ниско и се доближават до бас китарите. За разяснения и подробности - www.google.com Цитирай
npace Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 хех баритоните са доста добри говеда и наистина няма стандарт мисля че къстъм китарата на Дарън Малакиан е баритон иначе седем струнен баритон - муахахахаха...ама тогава за какво ти е басист в групата, ще го изриташ като мръсно псе (ноу ъфенс басистите) ама пак - чак толкова ниски честоти лично на мен не биха ми харесали. Стигам на шест струнна до Си (свиря си в До, там съм "у дома") а на седем струнна пак бих дропнал до Ла например Цитирай
kazimbutt Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 За да спрем инвазията на любопитни тийнейджъри в темата, ще обясня, че баритон китарите са обикновени китари с по-дълга мензура.Самото им име подсказва, че позволяват да се свири по-ниско и се доближават до бас китарите. За разяснения и подробности - www.google.com Ясно. Благодаря. Цитирай
hellfire Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 Баааах ! Ко ма напраи ти ва каунь ! И аз не бях чувал за такова животно . Тва вече май е друго измерение ... Цитирай
7thString Отговорено Ноември 30, 2005 Отговорено Ноември 30, 2005 За бруталии е ясно, че ще кърти мивки! Аз обаче си мисля, че в акустичен вариант също ще звучи супер яко! Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 1, 2005 Автор Отговорено Декември 1, 2005 Тъй де, тъй, някой има ли баритон? Цитирай
BlueZone Отговорено Декември 1, 2005 Отговорено Декември 1, 2005 Еми баритон нямам, ама имам седемструнна китара, дето много често я смъквам в ла. Звучи много яко и за метъл и за лирични отклонения. Цитирай
DILETANT Отговорено Декември 1, 2005 Отговорено Декември 1, 2005 Горере, 7-струнен баритон с 27" скала има производство на ESP - сигничър модел на Стивън Карпентър от DEFTONES. Цитирай
Telerig Отговорено Декември 1, 2005 Отговорено Декември 1, 2005 Баааах ! Ко ма напраи ти ва каунь ! И аз не бях чувал за такова животно . Тва вече май е друго измерение ... къртиш пич! Цитирай
Henderson Отговорено Декември 1, 2005 Отговорено Декември 1, 2005 (Редактирано) Поздравления!!! И аз бих се здобил с една баритонка;) Иначе не ми е попадал досега такъв дзвер! Според мен няма стилови ограничения! Ще звучи интересно и много яко какъвто и стил да свириш! А представям си ако имаш Е октава долу.... :wall: :read: :read: :read: Аз от няколко седмици си направих едната китара с 13-ки в C# и 6-та на Си ! Отваря много и започваш да мислиш по-различно!Много съм доволен и мисля това да ми стане основния строй! А и като си ядосан доста бързо си изкарваш яда! :guitar: :guitar: :guitar: Редактирано Декември 1, 2005 от Henderson Цитирай
the_gorer Отговорено Декември 1, 2005 Автор Отговорено Декември 1, 2005 (Редактирано) О да, това за свиренето в по-нисък регистър е много вярно - дава ти ново усещане за нещата. Някакъв тривиален риф може да ти прозвучи по съвсем различен начин, ако го изсвириш с downtuned guitar или (дай боже) с некъф зверски баритон. Не откривам топлата вода, но съм забелязал, че бруталният звук на доста дет метъл банди идва не толкова от (дис)хармионизирането на композициите, нито от грухтежите или бласт-бийтовете, колкото от ниския и зловещ тембър на китарите. Разбира се, има и дет банди, които свирят в нормално Eb и пак се получава доста брутъл, но си е друго да избоботиш една октава по-ниско. Сакам! ЕДИТ: FEATURES: neck-thru-body construction; 27” baritone scale; mahogany body (maple for Black finish); 3-piece maple neck; rosewood fingerboard; SRC at 12th fret inlay w/model name at 24th fret; EMG 81-7 active pickups; volume & tone controls w/3-way slotted switch; chrome hardware; TonePros locking bridge w/string-thru-body; black binding on neck & headstock (white on neck & headstock for Black finish); 24 XJ frets Ох на баткоооооо! :green: Редактирано Декември 1, 2005 от the_gorer Цитирай
Bleys Отговорено Декември 1, 2005 Отговорено Декември 1, 2005 Аз имам баритон на Jackson - 27" B-b tuning. Това което имаш на практика са 5 допълнителни полутона в долния регистър за сметка на 5 горе. Наистина могат да се свирят много стилове, а иначе в нормалния регистър китарата звучи малко по обемно, сякаш свириш на нек адаптер, добра е за сола всъщност. Като сменя сток адаптерите (EMG-HZ) с EMG81/85 пак ще говорим, че тея са малко слабички... Цитирай
Recommended Posts