Jump to content
Българският форум за музиканти

Алтернативи на бас кубето


flamingone

Recommended Posts

Колеги басисти, аз като басист, изправен пред първата си по-сериозна покупка, смятам, че ще бъде полезно в една тема да изброим всички възможни алтернативи на бас усилвателя като средство, през което да свирим... След проучване на въпроса стигнах до извода, че явно идеята за свирене през комп не е толкова готина, колкото изглежда. Още повече - написвайки ключова дума "компютър" в търсачката, не получих отговор на въпроса как стъпка по стъпка изглежда включването на баса в звуковата карта. Бих помолил някой от по-опитните на първо място да посочи в какво НЕ ТРЯБВА да се пъха баса...

 

Самият аз имам един въпрос - Ако имам стара западногерманска уредба с 6,5-мм входове за микрофон ляв и десен канал, ще мога ли да свиря през нея?

 

 

 

 

Темата няма за цел да убеди никого, че бас кубето, преампа и ефектите са "излишни" и "истинския музикант" свири само през домофон от първата Световна. Напротив, смятам, че всеки биха го заинтересували прости, но работещи ВРЕМЕННИ решения. Благодаря предварително на писалите в темата...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като има входове за микрофон може да пробваш купи си един преходник и си готов иначе аз използвам едни хенд маде техники по точно нещо което е било мислено за смесител(хенд меид)и хенд меид усилвател и схемата е китара-смесител?!?-усилвател-колона и за сега му върши работа използвам ги поради липса на средства!

Редактирано от guitard
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ясно е, че всички решения са недотам добри, но ще поспамя:

1. За репетиции и лайв, ако има централно предлагам Ди Бокс. Ествествено много зависи къде го включваш. В къщи в РС клонки няма да звукне хич...

 

2. Някои китарни АМР-ове се справят учудващо успешно. Моят единия сякаш за бас са го правили. Корекциите офкорз не работят, но инак тона е доста приличен и няма рязко рязане на тоновете по 4-та струна, както правят други китарни усилватели.

 

3. На слушалки след преамп или камионец. Особено ако са читави звучи супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично започнах на сухо.Когато си купих първия бас(Орфей пресижън) ама идея си нямах за какво иде реч!После си купих и кабел и го включих в касетофона ми така свирех в продължение на 2 години, може и повече!След това си купих компютър и го включвах във входа за микрофон и свирех в колонките.Интересното беше, че първите ми 2 баса бяха пасивни и използвах бууста на микрофона от настройките на звуковата карта да ми усилва сигнала и след като си домъкнах един стар усилвател с 2 колони и 1 сглобена от мен бас каса свирех през PC-то от там в усилвателя, и на колоните, и касата!После си купих активен бас и всичко взе да ми криви съответно изключих бууста, и почнах да свиря повече през слушалките(звукът е по-добър).И най-после си купих кубе, което обаче е прекалено мощно за домашна употреба и сега се замислям за още едно кубе по-малко 10-15 вата задължително с вход за слушалки и вход за CD/МР3.Но времето, на касетофона беше най-култовото!А и слушах само касетки тогава!Най-фенските години!Та важно е желание да има всичко останало е подробности!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.