Icarus Публикувано Септември 10, 2009 Публикувано Септември 10, 2009 Здрасти! Ето я въпросната джаджа: Когато я купувах се порових из интернет за някакви семпли, и така и не открих, затова сега, когато я имам, реших да драсна набързо едно записче, да има. Чейнът е китара (сплит койл от адаптер от Yamaha - бридж и нек) -> MXR Dyna Comp -> SD Pickup Booster -> MXR Distortion III -> NAudio Firesound -> NAduio Samp -> Blackheart Little Giant и оттам първият вариант е 1х12 шкаф със Селешчън супер 65, вторият е през ДИ бокса в пулта дирекшън. Компресорът бачка само на чистата китара, пикъп бустъра постоянно е включен, гейн +6дб. Корекциите на ампа са тези, с които свиря обикновено - бас на около 11 часа, среди на около 10, високи на около 9-10 някъде, волюмето е на 10 часа. На пулта са линия. Първо свиря рифче с шкафа, озвучен със шур см57 (по средата между центъра и ръба, около 45 градуса - също позицията, която ползвам на репетиции), после свиря приблизително подобно с ди бокса със симулацията на 4х12. Щото съм хитър, забравих да запиша вариант без симулацията. Здраве да е. А щото съм още по-хитър, не съм уцелил да са на еднакви нива, и ди бокса е с няколко децибела по-силен. Цък тука. А за купона разкарах педалборда, надупих волюма на ампа на макс, и драснах това - единият канал е шура, другият е ди бокса: опаля Трябва да кажа, че на записите с ди бокса има доста повече високи отколкото тези с микрофона, което се дължи на позицията му все пак. Ако беше по-към центъра и под по-голям ъгъл, мисля, че ще звучат горе долу подобно. Цитирай
TONY Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 Добър е ДИ бокса, Едно от малкото неща на Бери, които си заслужават. Особено за цена под 100 лв. Естествено има и по-добри, но този за парите си е екстра. Всъщност, това е продукт на Юрген Рат, произведен от Берингер, та и затова става. ето и описание на продукта http://www.behringer.com/EN/Products/GI100.aspx Виждам, че някои от ползвателите казват, че спийкър симулацията вкарва малко шум, аз не съм забелязал, но е възможно. Ако някой е забелязал да сподели. Цитирай
Icarus Отговорено Септември 11, 2009 Автор Отговорено Септември 11, 2009 И аз не съм забелязал да шуми, макар че и не съм го ползвал много със симулацията. На записа има малко повече шум отколкото с микрофона, но предполагам защото двете просто акцентират на различни честоти. Иначе да, аз съм приятно изненадан, като за джаджа за 80 лв е екстра. Ако се пипнат корекциите по пулта и по ампа (че и по ефектите) ще звукне още по-добре. Цитирай
ultramega Отговорено Септември 11, 2009 Отговорено Септември 11, 2009 (Редактирано) Имах същия. Използвах го за директен запис на китарата в звуковата карта. Упорито се мъчех да повярвам че има някаква разлика със и без него , но поне за мен не беше чуваема . Продадох го , по никакъв начин не ми липсва. Щеше да е хубаво да има и запис без спиикър симулацията която не си изключил. Редактирано Септември 11, 2009 от ultramega Цитирай
Fenix Отговорено Септември 12, 2009 Отговорено Септември 12, 2009 не очаквах тема за ДИ бокс. Как точно семпли на ДИ бокс? Това са по-скоро семпли на спийкър симулацията. На бокса идеята му е просто да мачва импенданса на звука. И да бъда съвсем офтопик - интересно ми е, защо ти трябват 4 педала за изкривяване? Ползваш различни комбинации за съвсем различни цели ли? Файърсаунда със Сампа не са ли съвсем достатъчни да направиш от лек оувърдрайв до хеви мйетъл? Цитирай
Icarus Отговорено Септември 12, 2009 Автор Отговорено Септември 12, 2009 Е да де, семплите са за симулацията Просто даденият продукт е основно ди бокс с възможност за симулация Може и да не съм формулирал темата достатъчно правилно, но реших, че просто името на джаджата е най-добрият вариант. Иначе за драйвовете - просто си ми е мания, да има. А и тези са доста различни. Пикъп бустъра го ползвам само за да усили леко изходното ниво на адаптерите, както и да промени леко честотните им характеристики - малко "помътнява" синглите, което напоследък ме кефи много повече, отколкото чисти хъмбъкъри. Пробвах да го ползвам за бууст за сола, ама не стана врътката нещо. Сега просто постоянно е включен. Файърсаунда ми дава много изчистен тон с лек драйв, MXR-a е мазен мазееен, а с-ампа е за жицариите. А в комбинация никога не ги ползвам. Правих си различни експерименти, но резултатът е винаги един и същ - мазня. Особено като се вземе предвид и това, че клас А лампов усилвател няма особено чист канал Евентуално мога да навържа mxr-a и файъра ако им намаля гейна, но няма особен смисъл при наличието на волюм пот Цитирай
Fenix Отговорено Септември 13, 2009 Отговорено Септември 13, 2009 Meрси и аз не очаквах, че ги включваш всичките драйвове, а ми стана интересно. Все пак е хубаво, че си го направил де А последният ред от подписа кърти Цитирай
Icarus Отговорено Септември 19, 2009 Автор Отговорено Септември 19, 2009 (Редактирано) Позанимавах се още малко днес Тоя път съм записал и сигнала без спийкър симулацията ЧейнЪТ е all-not-tube ( ), домашен - китара -> Naudio Samp -> GI 100 -> вградена саундкарта тип "пълно менте". Първо "свиря" нещо без 4х12, после включвам. чиста китарка драйвната китарка по-драйвната китарка Редактирано Септември 19, 2009 от Icarus Цитирай
Recommended Posts