Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано

Здрасти! Ето я въпросната джаджа:

GI100_P0137_Perspective_web.jpg

Когато я купувах се порових из интернет за някакви семпли, и така и не открих, затова сега, когато я имам, реших да драсна набързо едно записче, да има. Чейнът е китара (сплит койл от адаптер от Yamaha - бридж и нек) -> MXR Dyna Comp -> SD Pickup Booster -> MXR Distortion III -> NAudio Firesound -> NAduio Samp -> Blackheart Little Giant и оттам първият вариант е 1х12 шкаф със Селешчън супер 65, вторият е през ДИ бокса в пулта дирекшън. Компресорът бачка само на чистата китара, пикъп бустъра постоянно е включен, гейн +6дб. Корекциите на ампа са тези, с които свиря обикновено - бас на около 11 часа, среди на около 10, високи на около 9-10 някъде, волюмето е на 10 часа. На пулта са линия. Първо свиря рифче с шкафа, озвучен със шур см57 (по средата между центъра и ръба, около 45 градуса - също позицията, която ползвам на репетиции), после свиря приблизително подобно с ди бокса със симулацията на 4х12. Щото съм хитър, забравих да запиша вариант без симулацията. Здраве да е. А щото съм още по-хитър, не съм уцелил да са на еднакви нива, и ди бокса е с няколко децибела по-силен.

Цък тука.

А за купона разкарах педалборда, надупих волюма на ампа на макс, и драснах това - единият канал е шура, другият е ди бокса:

опаля

Трябва да кажа, че на записите с ди бокса има доста повече високи отколкото тези с микрофона, което се дължи на позицията му все пак. Ако беше по-към центъра и под по-голям ъгъл, мисля, че ще звучат горе долу подобно.

Отговорено

Добър е ДИ бокса,

Едно от малкото неща на Бери, които си заслужават.

Особено за цена под 100 лв.

Естествено има и по-добри, но този за парите си е екстра.

Всъщност, това е продукт на Юрген Рат, произведен от Берингер, та и затова става.

ето и описание на продукта

http://www.behringer.com/EN/Products/GI100.aspx

Виждам, че някои от ползвателите казват, че спийкър симулацията вкарва малко шум, аз не съм забелязал, но е

възможно. Ако някой е забелязал да сподели.

Отговорено

И аз не съм забелязал да шуми, макар че и не съм го ползвал много със симулацията. На записа има малко повече шум отколкото с микрофона, но предполагам защото двете просто акцентират на различни честоти. Иначе да, аз съм приятно изненадан, като за джаджа за 80 лв е екстра. Ако се пипнат корекциите по пулта и по ампа (че и по ефектите) ще звукне още по-добре.

Отговорено (Редактирано)

Имах същия. Използвах го за директен запис на китарата в звуковата карта.

Упорито се мъчех да повярвам че има някаква разлика със и без него , но поне за мен не беше чуваема .

Продадох го , по никакъв начин не ми липсва.

Щеше да е хубаво да има и запис без спиикър симулацията която не си изключил.

Редактирано от ultramega
Отговорено

не очаквах тема за ДИ бокс. Как точно семпли на ДИ бокс? Това са по-скоро семпли на спийкър симулацията. На бокса идеята му е просто да мачва импенданса на звука.

И да бъда съвсем офтопик - интересно ми е, защо ти трябват 4 педала за изкривяване? Ползваш различни комбинации за съвсем различни цели ли? Файърсаунда със Сампа не са ли съвсем достатъчни да направиш от лек оувърдрайв до хеви мйетъл?

Отговорено

Е да де, семплите са за симулацията :) Просто даденият продукт е основно ди бокс с възможност за симулация :) Може и да не съм формулирал темата достатъчно правилно, но реших, че просто името на джаджата е най-добрият вариант.

Иначе за драйвовете - просто си ми е мания, да има. А и тези са доста различни. Пикъп бустъра го ползвам само за да усили леко изходното ниво на адаптерите, както и да промени леко честотните им характеристики - малко "помътнява" синглите, което напоследък ме кефи много повече, отколкото чисти хъмбъкъри. Пробвах да го ползвам за бууст за сола, ама не стана врътката нещо. Сега просто постоянно е включен. Файърсаунда ми дава много изчистен тон с лек драйв, MXR-a е мазен мазееен, а с-ампа е за жицариите. А в комбинация никога не ги ползвам. Правих си различни експерименти, но резултатът е винаги един и същ - мазня. Особено като се вземе предвид и това, че клас А лампов усилвател няма особено чист канал ;) Евентуално мога да навържа mxr-a и файъра ако им намаля гейна, но няма особен смисъл при наличието на волюм пот :D

Отговорено

Meрси и аз не очаквах, че ги включваш всичките драйвове, а ми стана интересно. :)

Все пак е хубаво, че си го направил де ;)

А последният ред от подписа кърти :D

;)

Отговорено (Редактирано)

Позанимавах се още малко днес :girl_witch:

Тоя път съм записал и сигнала без спийкър симулацията :rolleyes: ЧейнЪТ е all-not-tube ( :greenangel: ), домашен - китара -> Naudio Samp -> GI 100 -> вградена саундкарта тип "пълно менте". Първо "свиря" нещо без 4х12, после включвам.

чиста китарка

драйвната китарка

по-драйвната китарка

Редактирано от Icarus