slayer_fox Публикувано Декември 6, 2004 Публикувано Декември 6, 2004 Пичове, ного ми е чудно - мога ли да си купа една 7-ма струна за китара и да я сложа на местото на 6-та и да я настроя на си (?? и всички останали сатветно на (E-A-D-G-??? Цитирай
Snowwhite Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Малко така някак Ми-то(първа) ще ти изчезне,ама си има и плюсове.Въпреки,че ако си е направо седемструнна... :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: МАМО,КАКВО СВИРЕНЬЕ ПАДА ТОГИВА ! ! ! :guitar: :guitar: :guitar: :guitar: Цитирай
AXE Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Можеш бе. Само тряя си оправиш после грифа, че малко ще се кривне. Ама като знам как ти пука за тия работи можеш и без тва да минеш :green: Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 и аз съм си го мислил това но напрежението на този къс за 7-ма струна гриф ще е доста голямо и като цяло мисля че ще е много стегната..но по добре разбиращите да ти кажат. Цитирай
Steve_Vai Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 Можеш бе. Само тряя си оправиш после грифа, че малко ще се кривне. Ама като знам как ти пука за тия работи можеш и без тва да минеш :green: И според мен ще кривне! Но...абе, ако ти е кеф експериментирай... Цитирай
slayer_fox Отговорено Декември 7, 2004 Автор Отговорено Декември 7, 2004 а от каде всъщност мога да намера 7-ма струна. Поединично имам предвид. Цитирай
killer Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 Всички струни от 052 (и включително) ще ти свършат работа. Много зависи китарата ти с Тремоло ли е или не е!!!!! Ако е с тремоло ще трябва да направиш необходимите настройки на пружините (а ако си с 3 пружини може да се наложи да добавиш още една и да ги сложиш 2+2 .... образно казано ) .... Ако струните са ти 09 - 042 сложи 7 струна 052 , а ако комплекта ти е 010 - 046 сложи 54! Успех!!! Марио Цитирай
TheNextDimension Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 ако искаш обаче да ползваш "оригинална" 7-ма струна ела в Благоевград и си купи Ибанеца К7 дето са го изложили от известно време в магазина (за скромната сума от 3000лв) и вземи му ползвай струната - седмата Иначе сподели после какво и що... честно казано и аз се замислям след твоя постинг за подобна възможност лелей какво жулене ще падне тогава Цитирай
Nikifena Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 грифа няма да кривне. натоварването на струните е доста сходно. Така, че между 6-та и 7ма струна натоварването едва ли нараства с 1 килограм, така, че проблеми няма слагай и давай смело. Carcass свирят в си Цитирай
sw1tched Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 грифа няма да кривне. натоварването на струните е доста сходно. Така, че между 6-та и 7ма струна натоварването едва ли нараства с 1 килограм, така, че проблеми няма слагай и давай смело. Carcass свирят в си и Machine Head в посления както и още 20592305923 други групи . Аз лично ти гарантирам че с 0.52 което си е от комплекта с 6 струни може да се свири от (л)A, е хубаво е да затегнеш отдолу винтчетата така че да се повдигне малко от грифа, също така си зависи и от китарата предполагам, но моята е със стандартен като дължина гриф и нямам проблеми. Цитирай
bluesman Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Кажете ми основния тон и октавата на тази седма струна iи ще проверя каква е възможността да се изработи такава хромна струна,но с плоска навивка.Ще ми трябва т три размера: дължина ан мензурата(звучащата част на струната); разстояние от горното прагче до ключа;дължина от столчето до топчето.Мисля,че мога да помогна. модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила! Цитирай
Guest Гост_killer Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 ако искаш обаче да ползваш "оригинална" 7-ма струна ела в Благоевград и си купи Ибанеца К7 дето са го изложили от известно време в магазина (за скромната сума от 3000лв) и вземи му ползвай струната - седмата Иначе сподели после какво и що... честно казано и аз се замислям след твоя постинг за подобна възможност лелей какво жулене ще падне тогава хм ... нали знаеш че К7 е в ЛА!!!... а и седната струна е 052 ... нищо "оригинало" :green: ... ще стане моооооооггггоооо тежко звучене когато завсириш на 7-та струна. иначе пробвай ... само ръката ти малко ще трябва да свикне с грифът, после няма да има по удобна китара за теб Цитирай
slayer_fox Отговорено Декември 9, 2004 Автор Отговорено Декември 9, 2004 ако искаш обаче да ползваш "оригинална" 7-ма струна ела в Благоевград и си купи Ибанеца К7 дето са го изложили Предпочитам да си купя само струната. По-евтино ще ми излезе. А между другото съм от Благоевград ама в тоя магазин не искам да ходя защото тия пичове не ме кефат. Само ме карат да си купувам от скъпите им неща. ако си с 3 пружини може да се наложи да добавиш още една и да ги сложиш 2+2 Може да се наложи?Кака да разбера дали ще се наложи? Дееба не резбирам от пружини Цитирай
killer Отговорено Декември 11, 2004 Отговорено Декември 11, 2004 Може да се наложи?Кака да разбера дали ще се наложи? Дееба не резбирам от пружини Ами ако си с 3 пружини и се опиташ да настроиш китарата тя няма да може да остане "вярна" защтото силата в горната част на тремолото (опъването на пружината ... тази която отговаря за Е и А струни ) ще е прекалено голяма и колкото да натягаш пружината китарата ще си остане фалшива. Но ако сложиш още една струна (или схемата 2+2) силата на опъване ще е много по малко и така китарата ще може да се настрои. п.с. Каза че на разбираш от пружини, значи Тремолото има 5 отвора за пружини които отговарят за опъването на струните... колкото по дебели струни толкова повече пружини ... образно казано... иначе за стандартен комплект струни 09-42/46 ти трябват 3 пружини (http://www.jemsite.com/tech/img/t_trem5sp.jpg) това е тремоло с 5 пружини, за 2+2 просто махаш средната Цитирай
Recommended Posts