machoka Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Аз също съм против тях,ама няма начин-ползват се масово... Що се отнася до мен-ползвам си добрите стари(ненужни ли-ш'ъ исфиня'ати!!!) НОТИ!!! Че кое му е лошото бе хора,(на таблатурите) много полезни могат да бъдат на моменти.Може и от тях да се учи, разни хора разни идеали.На мен лично петолинията сами малко (много скучни) пък и да не казвам че бъкел не им разбирам.6-то линията са друга работа Не нужно нито да знаеш теорията на музиката нито акорди нито нищо, само киризиш,прослушваш и опитваш да изсвириш. Само да довърша....аз лично не съм учили нито една песен с таблатури.. по принцип кавърите не са ми интересни, но съм се вглеждал на моменти.. определено и цъках ли цъках с език.... На мен пък ми се струва, че не е много интересно да се свири без да си нямаш и понятие от теория .. Някак си много папагалски ми изглежда просто да хванеш и да назубриш няколко движения , без да знаеш коя струна дърпаш, защо я дърпаш, по какъв начин и т.н. ... Според е редно първо да се поучи известно време само теория и след това да се хване китарата и да знаеш какво правиш, а не да правиш нещо, което всъщност дори самия не знаеш какво е - ама важното е че си изкарал звук ! :think:
James Hetfield Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Да, най- добре си даунлодвай Guitar Pro или Power Tab и след това си качвай всякакви песни от mysongbook.com или от powertabs.net и си свири и учи на воля!!! Така, така. И аз от там дърпам за Pro-то
jFog Отговорено Декември 8, 2004 Отговорено Декември 8, 2004 Може би до известна степен е така, макар че със времето много неща ти стават ясни и без да задалбаваш много в теорията...Искам да кажа че на мен ми е пределно ясно къде е двугласието на даден тон без дори да знам кой е той.На времето мислех за разни школи и т .н.т ама са ми скучни.Не съм учил теорията на музиката и не съм превърженик на идеята че познаването и може да те направи музикант отварям скоба за да кажа че може и да е много голям тласък в развитието на един музикант, но аз лично винаги съм бягал от шаблони и определени рамки за музиката.Макар че мислейки сега си давам сметка че може би знанието на теорията на музиката можеше да ме направи това което съм много отдавна....може би Така или инъче навремето със Орфейката нямах много време за глупости стържех и стрържех така пак се учи.
Angry Samoan Отговорено Декември 9, 2004 Отговорено Декември 9, 2004 Според мен за един начинаещ или любител таблатурите са си много хубаво нещо, особено ако няма достатъчно време и възможност да задълбаваш в теорията. Така по най-лесен и достъпен начин могат да се разучат парчетата, които те интересуват. Ако имаш някакви други странични занимания (работа, учене), поради, които нямаш време да се занимаваш с музикална теория, по-добре е да си дрънкаш по таблатури, въпреки че музикалното образование и познаването на нотите са огромно предимство.
Steve_Vai Отговорено Декември 9, 2004 Отговорено Декември 9, 2004 Според мен за един начинаещ или любител таблатурите са си много хубаво нещо, особено ако няма достатъчно време и възможност да задълбаваш в теорията. Така по най-лесен и достъпен начин могат да се разучат парчетата, които те интересуват. Ако имаш някакви други странични занимания (работа, учене), поради, които нямаш време да се занимаваш с музикална теория, по-добре е да си дрънкаш по таблатури, въпреки че музикалното образование и познаването на нотите са огромно предимство. Абсолютно!
Efo Отговорено Октомври 25, 2007 Отговорено Октомври 25, 2007 С таблатури става много по-лесно - дължината на нотите можеш да уловиш по слух, а и в тях е описано точно кое на коя струна и позиция се изсвирва - те показват удобния и "оригиналния" начин за просвирване на песента. Само внимавай какви таблатури си намираш, защото има много глупости из нета
synchu Отговорено Октомври 25, 2007 Отговорено Октомври 25, 2007 ^Чудесно! Надяваме се следващия път да погледнеш и датата на темата Ако за три години не е научил човека Stairway to heaven значи е добре да си намери по-подходящо занимание....
Recommended Posts