FuNkY Публикувано Декември 6, 2004 Публикувано Декември 6, 2004 Значи как един аматьор може да изсвири началото на Led Zeppelin-Stairway To Heaven? В случай,че не съм схванал основната теория и същността на акордите и табулатурите модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!
FuNkY Отговорено Декември 6, 2004 Автор Отговорено Декември 6, 2004 Ако някой може да ми обясни това също ще съм много благодарен- http://www.guitaretab.com/l/led-zeppelin/25005.html модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!
Steve_Vai Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 В таблатурката всичко изглежда наред. Кое не ти е ясно?!
bulby Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Ако хващаш китарата за пръв път, едва ли ще я изсвириш... Защо не пробваш със Smoke on the Water ?
FuNkY Отговорено Декември 6, 2004 Автор Отговорено Декември 6, 2004 smoke on the water как да го изсвиря докато за табулатурата не разбирам как се свири.Ако някъде е написано някой да ми го прати. модерирано от Snowwhite - моля, ако можете-пишете на кирилица!!! правила!
Fenix Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Ми човече теорията или акордите нямат много общо с това дали можеш или не можеш да изсвиеиш нещо. !!! practice му е майката !!! P.S. пробвай края на солото на Laid to Rest на Sinergy
Snowwhite Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Ще ти обясня подробно,ама дай да е в някой от месинджърите или в лично,че да не дръстим тук,а?
bulby Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Ами 6те реда са ти 6те струни. Най-долния ред ти е 6тата струна т.е. долните 3 са басовите струни, горните 3 - високите (тънките) струни. Като ти пише 7 на някоя от линиите, това означава 7то прагче на съответната струна. И така нататък, лесно е...
nio Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 аз пък съм против таблатурите. свали си power tab editor и чети/учи нотите. според мен това е далеч по-правилно.
Snowwhite Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Аз също съм против тях,ама няма начин-ползват се масово... Що се отнася до мен-ползвам си добрите стари(ненужни ли-ш'ъ исфиня'ати!!!) НОТИ!!!
Delyan Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Аз съм против идеята за TABS изначало!!! В някои случаи биха могли да са полезни, но винаги с едно на ум!!!!!!!!!!!!!! Наскоро за пръв път погледнах такива неща - не ми свършихе особена работа като пръстовка (ако трябва да съм честен )!!! Много зависи от физиката ти - хора с еднаква физика знаем няма!!!
sw1tched Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Аз също съм против тях,ама няма начин-ползват се масово... Що се отнася до мен-ползвам си добрите стари(ненужни ли-ш'ъ исфиня'ати!!!) НОТИ!!! Respect ама човека, за разлика от теб, няма над 15 години активни занимания в сферата на музиката, а почти винаги при първия сблъсък с нотите реакцията е "уу к'во е т'ва животно, хапе ли?", а страха от сложното е най-големия враг на един неопитен музикант (да не прозвучи все едно се чувствам опитен де хехе)
jFog Отговорено Декември 6, 2004 Отговорено Декември 6, 2004 Аз също съм против тях,ама няма начин-ползват се масово... Що се отнася до мен-ползвам си добрите стари(ненужни ли-ш'ъ исфиня'ати!!!) НОТИ!!! Че кое му е лошото бе хора,(на таблатурите) много полезни могат да бъдат на моменти.Може и от тях да се учи, разни хора разни идеали.На мен лично петолинията сами малко (много скучни) пък и да не казвам че бъкел не им разбирам.6-то линията са друга работа Не нужно нито да знаеш теорията на музиката нито акорди нито нищо, само киризиш,прослушваш и опитваш да изсвириш. Само да довърша....аз лично не съм учили нито една песен с таблатури.. по принцип кавърите не са ми интересни, но съм се вглеждал на моменти.. определено и цъках ли цъках с език....
Steve_Vai Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 Експериментът е важен! Ноти, табс...всичко! Всичко трябва да се опита!!! И естествено свиренето "по слух" - то много калява не смао сетивата, а и самочувствието! Не знам...
DILETANT Отговорено Декември 7, 2004 Отговорено Декември 7, 2004 Да, най- добре си даунлодвай Guitar Pro или Power Tab и след това си качвай всякакви песни от mysongbook.com или от powertabs.net и си свири и учи на воля!!!
Recommended Posts