Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

от много време ми е интересно да науча нещо за звуковите качества на черешата когато се използва за направата на електрически китари но гугъл не помага особено и реших че някой тук може да е попадал на такова животно. ще ми е интересно да чуя мнението ви ако сте хващали такава китара или ако знаете някой сайт с информация или с "черешови китари" :).

Редактирано от noflip
Отговорено (Редактирано)

Дива череша се използва за акустични китари.

Правят се и солидбоди китари от череша.

Много рядко де.

Обикновено се оставят с натурален цвят.

Има си обикновена(изглежда натурално дървото), червена(като дърво) и с swirl окраска, която трудно се намира.

В България има череши, така че, вместо топче, може да си спретнеш китарка.

Майстори също, които да ти я направят.

Редактирано от TONY
Отговорено

Потърси инфо за новите китари на Гилбърд. Едната е с черешов топ, ама коя беше, със синглите ли..не помня.

За цяла китара не съм чувал все още...може и да има.

Отговорено

И на мен ми е интересно, с какво бихте сравнили звуковите качества? С бистър тон или по-плътен тон е характерна?

Отговорено

Имам китара с гриф от череша. Фретборта обаче е клен. Та... много специфично звучене...

Не бих казал че е много брайт, но определено не е бедна на високи.

Виж тяло от череша не мога да кажа как звучи.

Отговорено (Редактирано)

да и аз съм чувал за това че качествата и са близки до махагона. забравих да спомена че за акустични китари си намерих много информация но основно ме интересуват електрически китари с тяло изцяло от череша или ако не то някаква информация за звуковия спектър. както вече сте се сетили предполагам попаднала ми е (хахахахахаха по-Паднала ми е :)) една череша и аз съответмо мисля за бъдещето и смятам да отрежа няколко парчета като за тяло за електрическа китара и да ги оставя да престоят годинка - две преди да се захвана. обаче ми се върти в главата някакъв спомен че има някаква спънка при употребата на череша за тяло на електрическа китара и просто не мога да си спомня каква е тя

moni каква е тази китарка като марка и сподели ако знаеш дали тялото и е изцяло от череша или просто е използван фурнир от череша за лице и гръб

Редактирано от noflip
Отговорено

Със сигурност няма ниските на махагона. Бих казал по-уравновесена е като характер от махагона.

В смисъл, че махагона е богат на ниски и среди, докато черешата е с по-малко и малко повече високи.

Отговорено
moni каква е тази китарка като марка и сподели ако знаеш дали тялото и е изцяло от череша или просто е използван фурнир от череша за лице и гръб

тази китара е правена от Диката - тялото е от 2 парчета (ще подмина това за фурнира), сравнително тежка и стои

стабилно

гриф - maple, fingerboard - ebony

като цяло мисля че звукът е повече с високи и по-малко среди и някак си балансирани ниски - не са много

но и не липсват - това разбира се е съвсем образно казано

адаптерите са Texas Special