Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Питам дали някой е имал проблем с този педла тъй като ми се струва доста добре и мисля да си взема един а по чуждите форуми се среща често че чупели стъпките...не знам за какво става дума точно и за това питам.....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, така е. Дори мисля че скоро ще се споразумеем за една сделка, но питах някой който е имал опит да изкаже мнение, тъй като това ще ми е първият педал и не съм мн навътре с нещата....само съм чел до сега.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами ако е на изгодна цена и не е бил прегазван от трактор - купувай. 5000 са едни от най-здравите железа на пазара, от сума ти години са стандарт в професионалния хардуер. Не знам какво си чел по форумите, но за да успееш да му счупиш стъпката трябва да си не човек, а животно и да го блъскаш с цел чупене, а не свирене.

Аз ползвам друг DW 9002 (направен на същата база от 5000 серията само че с подвижна камера) от 6 години, купих си го през 2003 и от тогава единственото развалено е че са надраскани пластините отдолу.Това се получи заради моята глупост понеже свирих на една сцена облицована с камъни и не съобразих, че трябва да подложа нещо отдолу.

По отношение на здравина, удобство и обезшуменост нищо не се е променило след 6 години свирене си изглежда и работи като нов.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мнението със сигурност е компетентно, но аз познавам човек който е чупил степенка на 5000 :hysterical: Същият не е "хамалин", а просто добър рок музикант:

 

"най-здравите железа на пазара, от сума ти години са стандарт в професионалния хардуер. Не знам какво си чел по форумите, но за да успееш да му счупиш стъпката трябва да си не човек, а животно и да го блъскаш с цел чупене, а не свирене." Това, съжалявам за несъгласието си, но се отнася за Тама а не за DW :) ...

 

Колкото до удобство и инженерни хитрости - определено DW пред Тама. Имал(имам) съм и двете и говоря от опит. Особено 9000, което е инженерна наслада. Тоест - ако не мислиш да свириш всякя седмица по няколко концерта, да носиш - удряш/мъкнеш и т.н и не си тур-музикант, ако за теб е важно удобството - DW. Ako искаш здравина - Тама и да си сигурен, че машинката ще свири във всякякви условия - Тама. Есичко останало се намира някъде между тия два полюса, включително Пърл, Аксис, Трик и т.н...

 

Надявам се да съм, бил полезен, Cheers!

Редактирано от Katsko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да благодаря ти ама все пак да попитам пак, тъй като ще го използвам да се уча вкъщи на ел. барабани и почти няма да излиза...мисля че dw е удачно, нали? :)

 

А и още нещо. В случай че се счупи стъпката, много ядове ли са докато си намеря друга да я сменя?

Редактирано от Prodrummer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За електронни вкъщи е перфектен избор :) За другото не знам но да не ти пука - не мисля че ще имаш проблеми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лично на мен - подчертавам "лично" - допира ми с DW 5000 е разочароващ. Имах добро предложение да закупя такъв и след внимателен оглед останах със следните впечатления:

 

1. Педала като усещане е чудесен, приятен и лек за свирене;

2. Освен стъпенката, която изглежда наистина ефектно, цялостното изпълнение не ми хареса - накратко казано изглежда не твърде добре изработен;

3. Пластмасовата скоба (или незнам какъв точно материал е направена, но прилича на пластмаса) на която се закача пружината изглежда зле и ненадеждна;

4. Положението със резервните части е невъзможно, хора със опит го потвърждават;

 

Гледната ми точка е базирана на сравнение на това DW с педали като Tama Iron cobra, Gibraltar Intruder и Yamaha 9315.

 

За мен сравнение на DW 5000 със DW9000 може да се прави визуално, но като изработка е по-скоро неуместно - поне такива са моите впечатления.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да си прав, но аз лично педалите не ги зоря много. И тъй като нямам почти никакъв бюджет мисля че ще взема 5000.

 

Благодаря много на всички които помогнаха при решението. Да сте живи и ритмични! :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.