Prodrummer Публикувано Август 27, 2009 Публикувано Август 27, 2009 Питам дали някой е имал проблем с този педла тъй като ми се струва доста добре и мисля да си взема един а по чуждите форуми се среща често че чупели стъпките...не знам за какво става дума точно и за това питам..... Цитирай
evans Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 (Редактирано) Пртепоръчвам ти да си избереш някоя друга фирма. Редактирано Август 28, 2009 от evans Цитирай
Prodrummer Отговорено Август 28, 2009 Автор Отговорено Август 28, 2009 Добре де ама...може ли малко разяснение? Цитирай
drummer89 Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=64067- Виж тази тема, човека продава същия педал ако не се бъркам нещо. Цитирай
Prodrummer Отговорено Август 30, 2009 Автор Отговорено Август 30, 2009 Да, така е. Дори мисля че скоро ще се споразумеем за една сделка, но питах някой който е имал опит да изкаже мнение, тъй като това ще ми е първият педал и не съм мн навътре с нещата....само съм чел до сега. Цитирай
darmonko Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 Ами ако е на изгодна цена и не е бил прегазван от трактор - купувай. 5000 са едни от най-здравите железа на пазара, от сума ти години са стандарт в професионалния хардуер. Не знам какво си чел по форумите, но за да успееш да му счупиш стъпката трябва да си не човек, а животно и да го блъскаш с цел чупене, а не свирене. Аз ползвам друг DW 9002 (направен на същата база от 5000 серията само че с подвижна камера) от 6 години, купих си го през 2003 и от тогава единственото развалено е че са надраскани пластините отдолу.Това се получи заради моята глупост понеже свирих на една сцена облицована с камъни и не съобразих, че трябва да подложа нещо отдолу. По отношение на здравина, удобство и обезшуменост нищо не се е променило след 6 години свирене си изглежда и работи като нов. Цитирай
Prodrummer Отговорено Август 30, 2009 Автор Отговорено Август 30, 2009 Благодаря ти за съвета, наи - после компетентно мнение! Цитирай
Katsko Отговорено Август 30, 2009 Отговорено Август 30, 2009 (Редактирано) Мнението със сигурност е компетентно, но аз познавам човек който е чупил степенка на 5000 Същият не е "хамалин", а просто добър рок музикант: "най-здравите железа на пазара, от сума ти години са стандарт в професионалния хардуер. Не знам какво си чел по форумите, но за да успееш да му счупиш стъпката трябва да си не човек, а животно и да го блъскаш с цел чупене, а не свирене." Това, съжалявам за несъгласието си, но се отнася за Тама а не за DW ... Колкото до удобство и инженерни хитрости - определено DW пред Тама. Имал(имам) съм и двете и говоря от опит. Особено 9000, което е инженерна наслада. Тоест - ако не мислиш да свириш всякя седмица по няколко концерта, да носиш - удряш/мъкнеш и т.н и не си тур-музикант, ако за теб е важно удобството - DW. Ako искаш здравина - Тама и да си сигурен, че машинката ще свири във всякякви условия - Тама. Есичко останало се намира някъде между тия два полюса, включително Пърл, Аксис, Трик и т.н... Надявам се да съм, бил полезен, Cheers! Редактирано Август 30, 2009 от Katsko Цитирай
Prodrummer Отговорено Август 31, 2009 Автор Отговорено Август 31, 2009 (Редактирано) Да благодаря ти ама все пак да попитам пак, тъй като ще го използвам да се уча вкъщи на ел. барабани и почти няма да излиза...мисля че dw е удачно, нали? А и още нещо. В случай че се счупи стъпката, много ядове ли са докато си намеря друга да я сменя? Редактирано Август 31, 2009 от Prodrummer Цитирай
Katsko Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 За електронни вкъщи е перфектен избор За другото не знам но да не ти пука - не мисля че ще имаш проблеми. Цитирай
boreto Отговорено Август 31, 2009 Отговорено Август 31, 2009 Лично на мен - подчертавам "лично" - допира ми с DW 5000 е разочароващ. Имах добро предложение да закупя такъв и след внимателен оглед останах със следните впечатления: 1. Педала като усещане е чудесен, приятен и лек за свирене; 2. Освен стъпенката, която изглежда наистина ефектно, цялостното изпълнение не ми хареса - накратко казано изглежда не твърде добре изработен; 3. Пластмасовата скоба (или незнам какъв точно материал е направена, но прилича на пластмаса) на която се закача пружината изглежда зле и ненадеждна; 4. Положението със резервните части е невъзможно, хора със опит го потвърждават; Гледната ми точка е базирана на сравнение на това DW с педали като Tama Iron cobra, Gibraltar Intruder и Yamaha 9315. За мен сравнение на DW 5000 със DW9000 може да се прави визуално, но като изработка е по-скоро неуместно - поне такива са моите впечатления. Цитирай
Prodrummer Отговорено Август 31, 2009 Автор Отговорено Август 31, 2009 Може и да си прав, но аз лично педалите не ги зоря много. И тъй като нямам почти никакъв бюджет мисля че ще взема 5000. Благодаря много на всички които помогнаха при решението. Да сте живи и ритмични! Цитирай
Recommended Posts