Betrayer Публикувано Август 27, 2009 Публикувано Август 27, 2009 Проблемът ми е,че китарата ми има леко отклонение на прагчетата на Ми-висока и Си струни.Говорим за 5% тон на ми и около 2.5% на си, но контрастът с другите струни при които имам по малко от 0.1 % ме притеснява.Грифът не е усукан според мен,тъй като само двете струни без покритие имат този проблем а и китарата е нова - една седмица.Възможно ли е проблема да е от лоши струни?Китарата е все още с фабричните такива,а са ми казвали че те са обикновено стари и със съмнително качество. Благодаря на всички отзовали се. Цитирай
Slav Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Първото нещо, което трябва да направиш като си купиш нова китара, е да си смениш струните и да си настроиш интонациите. Най-вероятно просто не е интонирана. Цитирай
Betrayer Отговорено Август 27, 2009 Автор Отговорено Август 27, 2009 Първото нещо, което трябва да направиш като си купиш нова китара, е да си смениш струните и да си настроиш интонациите. Най-вероятно просто не е интонирана. Тоест?Съжалявам,но съм пълен новак и не разбирам как се настройват интонации,каквото и да е това. Цитирай
ipo Отговорено Август 27, 2009 Отговорено Август 27, 2009 Важно е все пак да се знае каква е китарата . В случай ,че е акустична с интонирането ще е значително по-трудно , ако все пак е солидна - електрическа - принципно "моста"-, "бриджа" винаги го правят с възможност за коригиране на мензурата на всяка струна по отделно.Нямам представа как се справяш с английския , но този линк във всеки случай си мисля, че ще ти е от полза. успех Цитирай
schOle Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 От какот си купих ел китара преди повече от месец не съм пипал нищо по нея, даже и струни не сум сменял. Това лошо ли е ? Цитирай
Slav Отговорено Август 28, 2009 Отговорено Август 28, 2009 И аз преди имах подобен проблем. С помощта на хората тук и на учителя ми по китара проблемът беше отстранен и вече знам сам как да си човъркам китарата без да прецакам нещо. Цитирай
Betrayer Отговорено Август 28, 2009 Автор Отговорено Август 28, 2009 Китарата е акустична,извинявам се че забравих да го спомена.Идеи? Цитирай
abductor Отговорено Август 29, 2009 Отговорено Август 29, 2009 Щом е акустична, занеси я на лютиер, сам надали ще се справиш. Цитирай
Recommended Posts