Jump to content
Българският форум за музиканти

Тунер


Brandon_Lee

Recommended Posts

Здравейте бандити!Имам едно питане.Понеже не успях да се разбера с процесора ми и го продадох, а само на него имах достатъчно добър тунер за фина настройка в Ре строй...та(ебати изречението) какъв тунер да си купя, който да не включва процесор във функциите, че да мога да си донастройвам ре-то.Почти не съм видял или пробвал такъв тунер за това питам някой ако има опит или е имал такъв тунер.Благодаря предварително!А и имам 5-та струна, която в ре ми се пада Ла, така че ако може и нея да лови, че тя е най-трудна за настройка! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък съм с по-малкия Бос:

http://www.thomann.de/de/boss_tu80.htm

Свирим също от Ре, 5-та струна (6-та, респ) ми се пада Ла, справя се идеално, за разлика от предния ми тунер (Корг ли, Стаг ли беше, но се колебаеше в ниските).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам Boss TU-15,а преди това съм имал ТU-12.Имат много възможности и аналогов дисплей(стрелка),който се вижда на всякакво осветление.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз съм с корг малките черни CA30 май бяха. Има ги в магазина на Ямахата зад магазин Нева. Цената е 25-30 лева. Това бих ти препоръчал, ако не искаш стейдж тунер. Принципно корг правят едни от най-хубавите тунери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^В 21-ви век да си настройваш баса по слух е доста малоумно, освен ако не си абсолютист или да свириш някакъв нойс кор и да няма значение кой в какъв строй е.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

не просто не ми е особено трудно да си го настроя по слух, когато си настройваш китарата или басса не ползвай очите си а ушите си

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря за съвета, но като гледам на колко години си, мисля че съм настроил първия си бас/китара, когато не си бил дори и заплануван. Темата е да се даде съвет за тунер, а не да даваш акъл кой как да си настрои баса.

'Айде успехи със слуха!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хора не се карайте всеки сам решава какво да прави и какво не.Опитвал съм да се настройвам по слух и много зависи в каква апаратура съм и в какво помещение.Има помещения, които просто кънтят и там не можеш да разбереш какво става.В нас на ампега си го настройвам горе долу добре, но си трябва и фина настройка, защото малко слухари са толкова добри, че да го настроят перфектно.Та аз не съм един от тях и за това си предпочитам тунера.Друг е въпроса колко сменяме строя.Аз свиря в 3 банди едната е в Ре а другите 2 в Ми и баса ми постоянно се сваля и качва.А и от това се променя и мензурата, което е тъпото и за това е по-добре да има 2 баса в тоя случай както смятам да направя като се поопарича.Лесно им е на китаристите с тия двойни заключвания! :cheers2: Мир вам!И поздрави от слънчев Пловдив!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За двете ти групи с двата строя ти трябват наистина два баса, всеки сетнат като за строя си. Аз затова си купих Шектера, че е с 35" мензура и като го сваря в Ре, не се охлабват струните толкова много. Озъртай се за някой 35" бас с хубаво дърво и изработка, адаптери и електроника се сменят !

 

А за пича, дето си настройва баса на слух - браво ! Хубаво е да има абсолютисти, дето от раз могат да уцелят Ми или Ре от първа октава. А ние, дето не можем, ползваме уреди ! :girl_cray2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не ти се дават много пари за боса корг маи са най-добри като относителност цена качество.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За живо свирене тунерът е необходимост - много по-лесно и дискретно можеш да се настроиш между две парчета или даже докато колегите ти свирят.

За студийна работа пък в белите държави почти задължително използват стробоскопски тунери - често с размери на малък усилвател, но пък в пъти по-точни от стандартния тип. Разликата между двата е в начина на работа. Докато стандартния тунер се опитва да "изброи" броя трептения за единица време, то стробоскопския сравнява тона, който му подаваш с вътрешно генериран тон и отчита разликата между двата.

 

 

Когато свиря на живо използвам тунер на KORG и съм доволен - вече почти 10 години си върши работата чудесно. От другите марки предлагани на нашия пазар имам добри впечатления от Boss и Digitech Hardwire.

Иначе класиката е Peterson - производител на стробоскопски тунери:

http://www.petersontuners.com

В последно време за тунерите на Sonic Research също се чуват много добри отзиви:

http://www.turbo-tuner.com/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.