Jump to content
Българският форум за музиканти

Krank - Krankestain Amplification


TONY

Recommended Posts

Това са убийствени усилватели - когато видях рекламите си помислех че просто са платили на ДаймБег - да ги рекламира - но не е така - със сигурност е зарязал Рандал - просто защото Кранк са върха!

снощи по Фрактура даваха процеса на записване на новия FEAR FACTURY -

новият им китарист - ползва китара Джаксън директно в Кранк - мамата си джаса - звука е супер брутален и едновременно прекрасен!

да не говорим че китариста и барабаниста на ФФ са супер тандем ( само вокала им не ми вдъхва доверие - не знам що не са му били шута - може би е готин по характер)

та този усилвател е супер алтернатива на Ректифайъра - -дори още по брутален - като тона е изцяло лампов - и струва близо 3 000 долара в щатите

все пак Месата е с доста известни адорсъри - и Металика и Найкълбек и куп други,

но пък в бъдеще все повече и повече китаристи ще обръщат внимание на КРАНК! и ще свирят с него :guitar:

 

 

за у нас - при положение че цената ще стигне 4500 - 5000 долара - едва ли ще има повече от 1,2 -3 потенциални куповачи - така че забравете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 66
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Тони, напълно съм съгласен с теб , наскоро гледах сайта им и много ми харесаха ..... пък стават и за доста по леки неща ...... качествени ампове , спор няма !!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

ОК усилватели са,доста надценени обаче според мене.Клипчетата от сайта не ме впечатлиха особено много,"Клептън"-уж звука беше смехотворен,а звуците на "чистия" канал не бяха нищо особено.

 

Моите 2 стотинки,

 

 

Владо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

3000 $ - да не съм луд!!!! :( в тая кутия има 5 крушки и 2 трафа

че аз мерцедес ще си взема с тези пари

иначе спор няма, това което съм чул доста ме впечатли :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Селф-мейд му е майката.

Щом ви кефи звукът на този амп, намирате схемата, давате 200-300 лева за чарковете и от общо $3000 си спестявате към $2900.

Демек, излиза ви към 100 долара цялата хава. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Селф-мейд му е майката.

Щом ви кефи звукът на този амп, намирате схемата, давате 200-300 лева за чарковете и от общо $3000 си спестявате към $2900.

Демек, излиза ви към 100 долара цялата хава. <_<

И понеже всички сме про-та излиза с качеството на .... тава.

Това, че звука му е добър, не значи, че няма да се намери също толкова добър или дори по-добър на цени за нашия стандарт :P .

Успех.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

за цени в нашия стандарт ли? едва ли. ако говорим за такъв стандарт, че с 1 заплата да си купиш 2 хубави усилвателя примерно

 

специално за хоум мейд-а - в тозьи форум има хорица, които правят нещата по-качествени отколкото иначе като излизат от завода <_<

така че не се обаждай неподготвен с думи като 'ТАВА' :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

специално за хоум мейд-а - в тозьи форум има хорица, които правят нещата по-качествени отколкото иначе като излизат от завода :metalist:

така че не се обаждай неподготвен с думи като 'ТАВА' :ph34r:

Така е, както каза Стратокастера.

И за да сме дискретни, няма да споменавам имена и няма да кажа, че metalhammer, например, може да спретне копие на този прехвален амп.

В Месата са 8-9 лампи, в този Кранк сигурно пак са толкова. Ще ти излязат тънко.

Сложи и още някой лев за краен траф и си спестяваш 3000 долара.

А това са си към 5000 лева.

Който иска, нека да ги даде за оригинален сандък, аз лично ще предпочета да поръчам копие на ампа и да мина по тъча. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бе, само критика в този форум. Ако не вярваш на стратокастър, влез в раздеза за Изработка и Ремонт, Виж снимките, на педала, който правя, чуи последните семпли, купи си един метълзон от магазина и ги сравни - моя шуми поне 20-25 децибела по - малко. Можеш да погледнеш и кубето на Металхамър, или ефектите на Никифена. В завода всичко се прави на поточна линия. Използват се най-евтините възможни компоненти, за да излезе тънкаж ефекта, и за макс. печалба. При ръчната изработка всичко се измерва преди да се запои на платката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ефтиме, той си мисли сигурно че в завода тия ефекти от космоса падат :metalist:

дори схемата на ефекта да е перфектно проектирана, тръгне ли всичко по поточната линия се одрисква тотално. дебелия мазен потен негър, който има за задача да следи за 'контрол на качеството' му е през ку*а за самото качество. после камйони с ефекти отиват по магазините и шарани като някои хора си ги купуват и се пръскат от кеф :ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Стига бе, само критика в този форум. ...

аз няма да критикувам ;-)

 

но като DIY tube freak ще кажа, че обикновено бутиковите ампове наистина са пълни с качествени компоненти. което е и причината за разликата в цената със заводските + по-малките продажби и по-скъпият ръчен труд вложен в изработката им

 

в този контекст homebrew amps са конкуренция на масовите марки заводски ампове, които рядко могат да се похвалят с убиствено добър звук, но като цяло се радват на качествени сглобки. последното нещо е най-скъпо и трудоемко за един ентусиаст, който иска изгаря от нетърпение да свири на прясно събраният си усилвател вместо да влага луди мангизи и много часове труд в изработката на шаси, кутия и кабинет. затова препоръчвам на всеки да си направи амп и да си купи кабинет (carvin са най-евтиното, което може да се намери на нашият пазар, особено Legacy 2х12 vintage 30 кабинет-а). ако не може да си направи сам усилвател - има на кого да поръча - със сигурност ще му излезе по-евтино от заводски и е доста вероятно да звучи по-добре ;-)

 

но за да направиш амп с качеството и звука на Krank или Bogner - само за изходящ траф ще идат поне $300 без да броим транспорта на тези няколко кила желязо до милата ни родина. и пак сумата за частите и времето за труда (по бг цени и стандарти) ще даде max 20-30% от продажната цена на същия усилвател

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

а така, моля не радводнявайте темата с такава за Хоммейд усилватели -

уважение всекиму - обаче американцете са стъпили на портфейлите си искат качество и лъскав външен вид.

 

наскро мой приятел сподели че ще се купи стар лампов Динакорд -и някой от форума ще му го хотродва - и ще прозвучи като Меса Буги трипъл Ректифайр

не искам да отсичам че е невъзможно - ПРОСТО МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ ТОВА ДА СТАНЕ ТАКА.(ако родителите ви навремето са пропуснали да ви четат приказки - имаше една за скръндзава баба и хитрец който я научил как да прави манджа с камъчета - ПРАЧЕТЕТЕ Я НА СТАРИ ГОДИНИ)

В КРАЙНА СМЕТКА - ОПИТ - ТАКА ОПРАВДАВАМЕ ГРЕШКИТЕ КОИТО ПРАВИМ,

А ЗА ТЯХ СИ ПЛАЩАМЕ...

 

плюс това да не забравяме че направата на такъв усилвател по чужда схема си е КРАЖБА

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и явно българите сме си такива......

бяха ми разказвали за хотродвани Лади и трабанти( за трабантите си измислям :metalist: ) дето отрязвали Аудита на състезания край Божурище - но не съм си правил труда да отида и да ги гледам лично.

в крайна сметка на ГАДНА ЛАДА и от САМОЛЕТ да и сложиш двигател - пак си е ЛАДА :ph34r: - соцоткраднат фиат !

 

П.С.

Е, баща ми твърди че неговата Жигули Комби е била по добра от моето Пежо 309 GTI - ама всеки си хвали кой каквото има...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...

плюс това да не забравяме че направата на такъв усилвател по чужда схема си е КРАЖБА

съжалявам, че разводних темата. но пък с горната реплика почна да звучиш като Рандъл Смит ;-)

:ph34r:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не искам да убивам оптимизма на песимистите ...НО !!!!!!!...тук в България пипнах и чух преамп ,който направо сложи КРАНК в малкия си заден джоб!!!

Преампа за който говоря е правен по схема на МЕСА БУГИ - крадена от СОЛДАНО !!! ХЕХЕХЕ!!!

:D:D:D:D:D:D:godbless::bravo::) :killyou: :killyou: :killyou:

"ТИЯ" схеми са шернати за широката публика...как да се откраднат като са шернати :D ?ТОВА Е ПРИНЦИПНА СХЕМА НЕ Е 1:1 МЕСА- НО ЗВУЧИ НА ДЗВЕР !!!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.