TONY Публикувано Ноември 21, 2005 Публикувано Ноември 21, 2005 Това са убийствени усилватели - когато видях рекламите си помислех че просто са платили на ДаймБег - да ги рекламира - но не е така - със сигурност е зарязал Рандал - просто защото Кранк са върха! снощи по Фрактура даваха процеса на записване на новия FEAR FACTURY - новият им китарист - ползва китара Джаксън директно в Кранк - мамата си джаса - звука е супер брутален и едновременно прекрасен! да не говорим че китариста и барабаниста на ФФ са супер тандем ( само вокала им не ми вдъхва доверие - не знам що не са му били шута - може би е готин по характер) та този усилвател е супер алтернатива на Ректифайъра - -дори още по брутален - като тона е изцяло лампов - и струва близо 3 000 долара в щатите все пак Месата е с доста известни адорсъри - и Металика и Найкълбек и куп други, но пък в бъдеще все повече и повече китаристи ще обръщат внимание на КРАНК! и ще свирят с него :guitar: за у нас - при положение че цената ще стигне 4500 - 5000 долара - едва ли ще има повече от 1,2 -3 потенциални куповачи - така че забравете Цитирай
DeathZone Отговорено Ноември 21, 2005 Отговорено Ноември 21, 2005 Тони, напълно съм съгласен с теб , наскоро гледах сайта им и много ми харесаха ..... пък стават и за доста по леки неща ...... качествени ампове , спор няма !!!! Цитирай
Vlado_Abroad Отговорено Ноември 21, 2005 Отговорено Ноември 21, 2005 ОК усилватели са,доста надценени обаче според мене.Клипчетата от сайта не ме впечатлиха особено много,"Клептън"-уж звука беше смехотворен,а звуците на "чистия" канал не бяха нищо особено. Моите 2 стотинки, Владо Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 21, 2005 Отговорено Ноември 21, 2005 3000 $ - да не съм луд!!!! в тая кутия има 5 крушки и 2 трафа че аз мерцедес ще си взема с тези пари иначе спор няма, това което съм чул доста ме впечатли Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 21, 2005 Отговорено Ноември 21, 2005 Селф-мейд му е майката. Щом ви кефи звукът на този амп, намирате схемата, давате 200-300 лева за чарковете и от общо $3000 си спестявате към $2900. Демек, излиза ви към 100 долара цялата хава. Цитирай
NitroBGA Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Селф-мейд му е майката.Щом ви кефи звукът на този амп, намирате схемата, давате 200-300 лева за чарковете и от общо $3000 си спестявате към $2900. Демек, излиза ви към 100 долара цялата хава. И понеже всички сме про-та излиза с качеството на .... тава. Това, че звука му е добър, не значи, че няма да се намери също толкова добър или дори по-добър на цени за нашия стандарт . Успех. Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 за цени в нашия стандарт ли? едва ли. ако говорим за такъв стандарт, че с 1 заплата да си купиш 2 хубави усилвателя примерно специално за хоум мейд-а - в тозьи форум има хорица, които правят нещата по-качествени отколкото иначе като излизат от завода така че не се обаждай неподготвен с думи като 'ТАВА' Цитирай
the_gorer Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 специално за хоум мейд-а - в тозьи форум има хорица, които правят нещата по-качествени отколкото иначе като излизат от завода така че не се обаждай неподготвен с думи като 'ТАВА' Така е, както каза Стратокастера. И за да сме дискретни, няма да споменавам имена и няма да кажа, че metalhammer, например, може да спретне копие на този прехвален амп. В Месата са 8-9 лампи, в този Кранк сигурно пак са толкова. Ще ти излязат тънко. Сложи и още някой лев за краен траф и си спестяваш 3000 долара. А това са си към 5000 лева. Който иска, нека да ги даде за оригинален сандък, аз лично ще предпочета да поръчам копие на ампа и да мина по тъча. Цитирай
Evtim Djerekarov Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Стига бе, само критика в този форум. Ако не вярваш на стратокастър, влез в раздеза за Изработка и Ремонт, Виж снимките, на педала, който правя, чуи последните семпли, купи си един метълзон от магазина и ги сравни - моя шуми поне 20-25 децибела по - малко. Можеш да погледнеш и кубето на Металхамър, или ефектите на Никифена. В завода всичко се прави на поточна линия. Използват се най-евтините възможни компоненти, за да излезе тънкаж ефекта, и за макс. печалба. При ръчната изработка всичко се измерва преди да се запои на платката. Цитирай
stratocaster Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Ефтиме, той си мисли сигурно че в завода тия ефекти от космоса падат дори схемата на ефекта да е перфектно проектирана, тръгне ли всичко по поточната линия се одрисква тотално. дебелия мазен потен негър, който има за задача да следи за 'контрол на качеството' му е през ку*а за самото качество. после камйони с ефекти отиват по магазините и шарани като някои хора си ги купуват и се пръскат от кеф Цитирай
wolfgang Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 Стига бе, само критика в този форум. ... аз няма да критикувам ;-) но като DIY tube freak ще кажа, че обикновено бутиковите ампове наистина са пълни с качествени компоненти. което е и причината за разликата в цената със заводските + по-малките продажби и по-скъпият ръчен труд вложен в изработката им в този контекст homebrew amps са конкуренция на масовите марки заводски ампове, които рядко могат да се похвалят с убиствено добър звук, но като цяло се радват на качествени сглобки. последното нещо е най-скъпо и трудоемко за един ентусиаст, който иска изгаря от нетърпение да свири на прясно събраният си усилвател вместо да влага луди мангизи и много часове труд в изработката на шаси, кутия и кабинет. затова препоръчвам на всеки да си направи амп и да си купи кабинет (carvin са най-евтиното, което може да се намери на нашият пазар, особено Legacy 2х12 vintage 30 кабинет-а). ако не може да си направи сам усилвател - има на кого да поръча - със сигурност ще му излезе по-евтино от заводски и е доста вероятно да звучи по-добре ;-) но за да направиш амп с качеството и звука на Krank или Bogner - само за изходящ траф ще идат поне $300 без да броим транспорта на тези няколко кила желязо до милата ни родина. и пак сумата за частите и времето за труда (по бг цени и стандарти) ще даде max 20-30% от продажната цена на същия усилвател Цитирай
TONY Отговорено Ноември 22, 2005 Автор Отговорено Ноември 22, 2005 а така, моля не радводнявайте темата с такава за Хоммейд усилватели - уважение всекиму - обаче американцете са стъпили на портфейлите си искат качество и лъскав външен вид. наскро мой приятел сподели че ще се купи стар лампов Динакорд -и някой от форума ще му го хотродва - и ще прозвучи като Меса Буги трипъл Ректифайр не искам да отсичам че е невъзможно - ПРОСТО МНОГО СЕ СЪМНЯВАМ ТОВА ДА СТАНЕ ТАКА.(ако родителите ви навремето са пропуснали да ви четат приказки - имаше една за скръндзава баба и хитрец който я научил как да прави манджа с камъчета - ПРАЧЕТЕТЕ Я НА СТАРИ ГОДИНИ) В КРАЙНА СМЕТКА - ОПИТ - ТАКА ОПРАВДАВАМЕ ГРЕШКИТЕ КОИТО ПРАВИМ, А ЗА ТЯХ СИ ПЛАЩАМЕ... плюс това да не забравяме че направата на такъв усилвател по чужда схема си е КРАЖБА Цитирай
TONY Отговорено Ноември 22, 2005 Автор Отговорено Ноември 22, 2005 и явно българите сме си такива...... бяха ми разказвали за хотродвани Лади и трабанти( за трабантите си измислям ) дето отрязвали Аудита на състезания край Божурище - но не съм си правил труда да отида и да ги гледам лично. в крайна сметка на ГАДНА ЛАДА и от САМОЛЕТ да и сложиш двигател - пак си е ЛАДА - соцоткраднат фиат ! П.С. Е, баща ми твърди че неговата Жигули Комби е била по добра от моето Пежо 309 GTI - ама всеки си хвали кой каквото има... Цитирай
wolfgang Отговорено Ноември 22, 2005 Отговорено Ноември 22, 2005 ...плюс това да не забравяме че направата на такъв усилвател по чужда схема си е КРАЖБА съжалявам, че разводних темата. но пък с горната реплика почна да звучиш като Рандъл Смит ;-) Цитирай
avaavaava Отговорено Ноември 23, 2005 Отговорено Ноември 23, 2005 Не искам да убивам оптимизма на песимистите ...НО !!!!!!!...тук в България пипнах и чух преамп ,който направо сложи КРАНК в малкия си заден джоб!!! Преампа за който говоря е правен по схема на МЕСА БУГИ - крадена от СОЛДАНО !!! ХЕХЕХЕ!!! :killyou: :killyou: :killyou: "ТИЯ" схеми са шернати за широката публика...как да се откраднат като са шернати ?ТОВА Е ПРИНЦИПНА СХЕМА НЕ Е 1:1 МЕСА- НО ЗВУЧИ НА ДЗВЕР !!!!! Цитирай
Recommended Posts