Ex74 Публикувано Август 18, 2009 Публикувано Август 18, 2009 Може ли да ме посъветвате какво читаво захранване да си взема за EHX Metal Muff? Тъй като ще ми го носят от щатите и го купих без захранване /110V/. The optional 9V power supply from Electro-Harmonix is US96DC-200BI 9.6 volts/DC 200ma. The barrel connector on the front of the METAL MUFF is for the 9-volt battery eliminator capable of delivering 100 mA of current. The inner ring of the 9-volt battery eliminator must be negative, the outer ring positive. Цитирай
Yves Отговорено Август 18, 2009 Отговорено Август 18, 2009 Метал мъфф-а май не е процесор, ама тва не е важно. Иначе щом бачка на 9 волта означава, че всяко захранване за ефект става. Това, че идва от страна със 110 волтов стандарт би имало значение само ако си има собствено захранване. Евентуално може да е проблем ако захранващия куплунг е по-различен, щото видове бол. Ама тва трябва да го видиш като дойде Цитирай
Ex74 Отговорено Август 19, 2009 Автор Отговорено Август 19, 2009 Нещо бях чел че захранването трябва да е с променлив ток и то... или греша? Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 19, 2009 Отговорено Август 19, 2009 Поне от това което си описал, излиза, че ти трябва да подава променлив ток. Трябва да е поне 200 милиампера (1,8 вата), виж и какъв е поляритета на буксата. В Комет електроникс продават захравнания, но не знам дали имат DC (сигурно имат, защо не). Цитирай
Parni_Valjak Отговорено Август 19, 2009 Отговорено Август 19, 2009 Поне от това което си описал, излиза, че ти трябва да подава променлив ток. Трябва да е поне 200 милиампера (1,8 вата), виж и какъв е поляритета на буксата. В Комет електроникс продават захравнания, но не знам дали имат DC (сигурно имат, защо не). ...9V power supply from Electro-Harmonix is US96DC-200BI 9.6 volts/DC 200ma... Това е предлаганото захранване, а не потребностите на EHX Metal Muff. От което става ясно, че не му трябва променлив ток, а постоянен. The barrel connector on the front of the METAL MUFF is for the 9-volt battery eliminator capable of delivering 100 mA of current. Което дава описание на куплунга за външно захранване (заместващо батерията) и е за 9волта, 100мА . В действителност, консумацията е много по-малка, защото: Yeah, its nothing like a big muff, it uses 4558 IC's, its a high gain distortion circuit. Едно захранване DC, 9V, 50...100mA е предостатъчно, но е препоръчително да не е евтинджан, а със стабилизация, за нисък брум и шум. Все пак ефектът е "high gain" и е чувствителен към качеството на захранването. Мисля, че такъв тип захранване прави NIKIFENA. Може да се пита на ЛС... Цитирай
Jorko_Beliata Отговорено Август 19, 2009 Отговорено Август 19, 2009 DC - Direct current, аз че не разбирам не разбирам, ама и къде гледам като пиша! Цитирай
Baby Thomas Отговорено Август 20, 2009 Отговорено Август 20, 2009 НЕ на системната дезинформация във Форума!!! П.П. Добре, че е Валяка, че да не взривите нещо... Цитирай
fluti Отговорено Август 20, 2009 Отговорено Август 20, 2009 Нещо бях чел че захранването трябва да е с променлив ток и то... или греша? Това да не си го чел в тази тема? Защото там става въпрос за процесор, а ти питаш за ефект (педал, камионче, настъпикутийка ), което не е същото и затова не може да си правиш изводи за твоя случай от онази тема. Като гледам как си си озаглавил темата, май не са ти много ясни понятията. Процесор е устройство, което съдържа в себе си много различни ефекти, като могат да се създават, запазват и активират различни комбинации (пресети) от ефекти. Като ей това. Самостоятелните ефекти (като твоя) са обикновено под формата на единичен педал, който съдържа само един ефект. Цитирай
Ex74 Отговорено Август 20, 2009 Автор Отговорено Август 20, 2009 Понятията ми са ясни, не може да се редактира заглавие. След като го пуснах видях какво съм писал. Вероятно като пристигне ефекта ще взема захранване от Nikifena Цитирай
Recommended Posts