Mephistofel Публикувано Август 18, 2009 Share Публикувано Август 18, 2009 Привет, друзя! Загнездили са се едни "лоши" мисли в главата ми и пиша, за да събера мнения и съвети. Та така - интересувам се от впечатления за Rickenbacker Type адаптери, и като казвам впечатления - имам предвид лични такива. Иначе и сам мога да се гмурна в Google.com и да разгледам предлаганото от водещите марки в областта. Целта е "Машина за метъл"! Съответно, освен пикапи/камиони, се търси и подходяща електроника - разбира се, ще са налице активен и пасивен режим. Ще възраждам една легенда, в модерни дрешки, поне откъм звук. Вие сте на ход! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Август 18, 2009 Share Отговорено Август 18, 2009 Ако търсиш (сравнително) автентичен звук според мен най-добрия избор е Basslines. Предполагам, че ще се комбинират без проблем с активните им електроники, но аз бих се изкушил да го оставя пасивен. И да го бодна в някой лампов усилвател Бартолини също имат подобен комплект, но звукът няма нищо общо с Рикънбекър. Модифицираш стар инструмент или ще поръчваш нов? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
temerut Отговорено Август 19, 2009 Share Отговорено Август 19, 2009 Сеймор дънкан е истината Аз се преебах и на моя сложих бартолини гола вода излязоха Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Август 19, 2009 Автор Share Отговорено Август 19, 2009 Яворе, Краси - благодаря ви за включването! Става въпрос за реанимация на стар инструмент, но не съм казал, че ще търся автентичен звук. Просто за момента не ми се копае дървенията, затова искам да слагам такъв тип адаптери. Иначе както бях казал в първото си мнение - целата е много метъл, с модерен звук. Няма да остане много от него, освен дървото и някои части от харудера. Иска ми се обаче да запазя до някаква степен оригиналната концепция с два входа. По отношение на Seymour Duncan/Basslines, гледах това: http://www.seymourduncan.com/products/bass...rb1_for_ricken/ Ноооо: "Humbucking upgrade adds output and quietness. Great for pop, blues, classic rock and heavy rock. " Иначе се бях спрял и на това , ама ще видим. Краси, ти какъв бас точно си ъпгрейдвал, и не ти е харесал резултата? Кофти е, че поради специфичната форма и размери, няма много голям избор на пазара, а и не ми се играе на "проба-грешка". Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Август 19, 2009 Share Отговорено Август 19, 2009 Вземи от temerut неговите адаптери и ги чуй на твоя бас. Първо, на различни тояги звучат различно, второ с твоята апаратура и начин на свирене може и да ти харесат (в комбинация със стоманени струни би трябвало да стане добре за твърдини). Освен това както вече няколко пъти е ставало дума в различни теми temerut не е фен на Бартолини, ама хич. Какви са адаптерите, които искаш да сменяш? А баса "нек-тру" ли е? Рикънбекър е отделна вселена и се страхувам, че не съм особено компетентен, така че не ми вярвай съвсем на съжденията, но все пак ще споделя разни мисли Звукът на Rickenbaker е специфичен и много често басистите въоръжени с "Рик" използват различна апаратура спрямо по-традиционни инструменти като Fender, Musicman и др. или най-малкото различна еквилизация - подчертаване на средите и т.н. Изборът ти за смяна на адаптери е малък. Аз поне не се сещам за други варианти освен двата споменати по-горе и евентуално оригинални адаптери от Rickenbaker (виж на сайта им, мисля че се продават и отделно) при положение, че не искаш да правиш нови отвори. И трите варианта ще имат малко по-различен звук в сравнение с оригинала - използват се различни магнити и технологии. За сметка на малкия избор от адаптери за смяна имаш възможност да модифицираш баса си (това с хипотезата, че оригиналните адаптери работят и искаш да ги запазиш) по различни начини. Можеш да промениш схемата на свързване - на единия адаптер има кондензатор за филтриране на ниските честоти и премахването му е доста често срещана модификация. Освен това можеш да демонтираш металната плоча над задния адаптер, което също ще промени звука. Ако ще "вандализираш" баса докрай и смяташ да го градиш наново от дървенията нататък не мога да си представя по-"метълска" модификация от специалния струнник на Hipshot: http://www.bestbassgear.com/hipshot-ricken...ass-bridges.htm Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Август 19, 2009 Автор Share Отговорено Август 19, 2009 Още веднъж благодаря за изчерпателното включване! Да, "нек-тру" е (с 2 тръс рода ). Иначе и представа си нямам какви са наличните адаптери, ама не ме радват нещо особено - доста неща са подменени по този бас, преди да стигне до мен. Ама така и така, като ще е гарга, да е рошава! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
temerut Отговорено Август 19, 2009 Share Отговорено Август 19, 2009 Това е италианско копие на рикенбекер с батолини адаптери реплейсмант . Елетрониката му е пасивна стандартна 2 волюм 2 тон корекции не е стерео на мен така по ми върши работа. с две думи това е http://media.snimka.bg/1618/009491424.jpg Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Август 19, 2009 Автор Share Отговорено Август 19, 2009 Чудесно! Значи, точно като идвам до вас и ще тестваме! Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
circles Отговорено Август 19, 2009 Share Отговорено Август 19, 2009 Ти за "онзи" бас ли ги гласиш? Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Август 19, 2009 Автор Share Отговорено Август 19, 2009 ^ А неее беее!!! Ще видиш какви съм ги замислил... Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
chobbi Отговорено Август 20, 2009 Share Отговорено Август 20, 2009 Абе,той Краси си трае ,ама от известно време има един бас с адаптери,които са точно за директ риплейсмънт на Rickenbacker,и не е за пропускане да чуеш и него.Само дето излизат доста "солено",ако решиш да вземеш такива(Alembic activator+електроника). Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Август 23, 2009 Автор Share Отговорено Август 23, 2009 Хаха, всичко ще си кажете... Яворе, ти ме вкара в размисъл с този струнник. По принцип мислех да си ползвам наличния, който е в добра кондиция, ама ще видим. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
разбойник Отговорено Септември 3, 2009 Share Отговорено Септември 3, 2009 Ето една тема, която би могла да бъде от полза: http://www.talkbass.com/forum/showthread.php?t=575794 Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mephistofel Отговорено Септември 4, 2009 Автор Share Отговорено Септември 4, 2009 Явка, благодаря за включването! Ще хвърля един поглед после. Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
vurbito Отговорено Септември 8, 2009 Share Отговорено Септември 8, 2009 @Mephistofel Скоро ще поръчвам струнник и ключове от Hipshot, ако искаш може да направим партия и да делнем доставката. п.п Ако сменяш оригиналните капачки на потовете с нови съм пръв клиент Цитирай Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts