salt Публикувано Август 15, 2009 Публикувано Август 15, 2009 Предстои да записвам един концерт на живо на 28 трака но тъй като разполагам само с 24 мисля на едната машшина да взема втори компютър и на него да записвам останалите 4 недостигащи на първият DAW.Първата машина е с 24 analog in /3x M audio Delta 1010/ а втората има 8 analog in и е Delta 1010LT.Идеята ми е да свържа двете машини чрез VST System Link и така симулативоно да записвам 28 трака като едната ,апина да командва другата така че когато стартирам записва другата да се включва по съюото време съответно да спира и да са syncro.Как може да стане това?Какви кебли да използвам.Проблем ли е че и на двата компютъра интерфейсите нямат ADAT.Какви настройки трябва да се направят.Как?Откъде и т.н.Какви проблеми могат да се появят и ще се увеличи ли латенцията.Да уточня че не ми трябва аудио бридж между машините.Идеята ми е само да записват в синхрон,като траковете от втората машина впоследствое ще се копират и преместят на пъррвата.Благодаря Цитирай
presly Отговорено Август 16, 2009 Отговорено Август 16, 2009 WordClock Out на "мастер" машината, WordClock In на "слейва" - и си записваш безгрижно. А - и в настройките на втората (слейв) карта даваш синхро по уърдклок. Успех! Цитирай
salt Отговорено Август 16, 2009 Автор Отговорено Август 16, 2009 Мерси,мерси.Хм.Щe прочета повече за wordclkock - a. Цитирай
Recommended Posts